Bucketlist: hier doe je inspiratie op

Home » Inspiratie opdoen » Bucketlist: hier doe je inspiratie op

Ideeën voor jouw bucketlist

Iedereen heeft tegenwoordig wel een bucketlist: een lijst van dingen of activiteiten die je nog wilt doen voor een bepaalde leeftijd, of voordat het niet meer kan. Reisbestemmingen zijn er genoeg, maar wat zijn nu die zo bijzondere plekken die je eigenlijk moet hebben gezien of de dingen die je echt moet hebben gedaan? Alhoewel de bucketlist iets persoonlijks is, dus wat per persoon verschilt, geven we je hierna een aantal suggesties. We delen ze in naar drie categorieën: bucketlist actief, bucketlist natuur en bucketlist cultuur. Het is onze eigen mening, wij hadden ze op onze lijst staan en kunnen ze nu afstrepen!

Actief

Bucketlist actief

Het is onvergetelijk om in diverse werelddelen bijzondere dingen te doen. Een meerdaagse trekking naar de Machu Picchu bijvoorbeeld. Of golfen tussen het wild in Zuid-Afrika. Van alle dingen op onze bucketlist actief vonden we het ziplinen in de jungle van Laos het meest indrukwekkend. We zweefden honderden meters boven het immense oerwoud. Overnachten in een grote boomhut, ver boven de grond. We hoorden het geluid van de gibbons bij het krieken van de dag. Echt een ervaring om nooit meer te vergeten!

Cultuur

Bucketlist cultuur

Sommige wereldwonderen moet je eenvoudigweg gezien hebben. Als je naar Peru gaat en de Machu Picchu links laat liggen, krijg je eeuwig spijt. Hetzelfde geldt voor het fantastische tempelcomplex van Angkor in Cambodja. Hier kun je gemakkelijk drie dagen doorbrengen. Maar het meest indruk heeft op ons gemaakt het bezoek aan de Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields, ook in Cambodja. De rillingen lopen over je rug als je die plaatsen bezoekt. 

Natuur

Bucketlist natuur

Hoewel de natuur in ons eigen kikkerlandje geweldig is, kunnen we genieten van bijzondere natuurfenomenen in de hele wereld. Het meeste indruk heeft een bezoek aan de fantastische Galapagos-eilanden gemaakt. Maar de wildparken in Zuid-Afrika horen ook in dit rijtje. Net als de zoutvlaktes van Uyuni in Bolivia. Enkele suggesties voor jouw bucketlist natuur vind je hieronder. 

Dit interesseert je wellicht ook