West-Europa

West-Europa

Home » Bestemmingen » Europa » West-Europa

West-Europa in een notendop

Voor veel Nederlanders zijn de landen in deze regio populaire vakantiebestemmingen. Zowel in de zomer als in de winter bezoeken we ze veel. De landen van West-Europa zijn in alfabetische volgorde: België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.

 

België

Niet alleen voor het bier een bezoek waard. De Ardennen is het gebied voor een actieve vakantie in de natuur. Voor een korte stedentrip heeft België een uitgebreide keuze, met bijvoorbeeld, Brussel, Antwerpen, Gent of Brugge. Hoewel de kuststrook niet groot is, zijn er mooie stranden en badplaatsen. En een vakantie in België is vooral genieten van het bourgondisch leven!

Duitsland

Velen zien Duitsland alleen tijdens hun doorreis naar het zuiden. En dat is jammer, want Duitsland is een verrassend vakantieland met veel hoogtepunten. De steden Berlijn en München zijn de moeite waard, maar ook de natuur in het Zwarte Woud en de kuststreek bij de Oostzee, in de voormalige DDR. En Duitsland heeft nog ontzettend veel meer te bieden.

Frankrijk

Miljoenen Nederlanders bezoeken jaarlijks Frankrijk, het is een van onze populairste vakantiebestemmingen. En terecht, want het land biedt de bezoeker heel veel hoogtepunten. Liefhebbers van cultuur komen hier aan hun trekken, maar ook de actievelingen kunnen hun hart ophalen. En de natuur is zeer afwisselend in de diverse regio’s. En ook culinair biedt Frankrijk het allerbeste: heerlijk eten en prachtige wijnen.

Nederland

Ons eigen kikkerlandje. Hoewel we natuurlijk allemaal denken dat we ons eigen land op ons broekzak kennen, zijn er nog heel veel mooie streken die de moeite waard zijn en onbekend zijn voor de meesten. Wij laten ons zelf bijna ieder weekend weer verbazen als we ergens in Nederland een prachtige fiets- of wandeltocht maken.

Oostenrijk

Favoriet bij de Nederlanders voor de wintersport. Maar ook in andere jaargetijden is Oostenrijk een heel mooi land om te bezoeken. Wandelaars kunnen prachtige een- of meerdaagse wandeltochten maken door de bergen. De mooie meren in Karinthië zijn heerlijk om te relaxen en steden als Wenen en Salzburg zijn voor de cultuurliefhebber geweldig.

Zwitserland

Een van de kleinere landen in West-Europa, maar het heeft veel te bieden. Voor de wintersport ideaal maar ook voor bergtochten. De steden Genève, Zürich, Bern en Luzern zijn interessant. In het kleine land worden maar liefst vier talen gesproken. Het komt daardoor geregeld voor landgenoten elkaar in Zwitserland niet verstaan!

 

Highlights

West-Europa heeft te veel highlights om op te noemen! Op de pagina’s van de landen van West-Europa vind je tal van hoogtepunten. De mooiste wandelingen, de leukste stedentrips en de fraaiste natuurgebieden passeren de revue. Zo is er voor ieder wat wils. 

 

België

België

Niet voor niets gaan ieder jaar veel Nederlanders naar onze zuiderbuur België. En niet alleen omdat het een gemakkelijk bereikbare vakantiebestemming is. België biedt zowel tijdens een korte stedentrip als een langere vakantie, voor iedereen wat wils. De Bourgondische...

Lees meer
Duitsland

Duitsland

Ons buurland Duitsland heeft met ruim 80 miljoen inwoners de grootste bevolking van alle landen in de Europese Unie. Veel Nederlanders brengen een bezoek aan de kerstmarkten die in december overal in het land plaatsvinden. Daarnaast zijn de grote...

Lees meer
Frankrijk

Frankrijk

Niet alleen miljoenen West-Europeanen en Amerikanen, maar ook vele Fransen vieren jaarlijks hun vakantie in Frankrijk. Het land is een bijzonder populaire vakantiebestemming. En terecht, want het land biedt de bezoeker heel veel hoogtepunten. Liefhebbers van cultuur...

Lees meer
Zwitserland

Zwitserland

Zwitserland is het land van majestueuze alpentoppen, prachtige meren en groene almen. Niet voor niets bezoeken vele vakantiegangers Zwitserland in alle seizoenen. In de winter om te genieten van de besneeuwde hellingen, in de andere seizoenen om...

Lees meer
Nederland

Nederland

Ons prachtige Nederland We reizen dolgraag de wereld rondreizen om bijzondere plekken te zien. Maar we raken daarnaast iedere keer weer onder de indruk van de veelzijdigheid en schoonheid van ons eigen kikkerlandje. Nederland heeft zo ontzettend...

Lees meer
Oostenrijk, gezonde berglucht en barokke steden

Oostenrijk, gezonde berglucht en barokke steden

Favoriet bij de Nederlanders voor de wintersport. Maar ook in andere jaargetijden is Oostenrijk een heel mooi land om te bezoeken. Wandelaars kunnen prachtige een- of meerdaagse wandeltochten maken door de bergen. De mooie meren in Karinthië zijn...

Lees meer

Klimaat

Het klimaat in West-Europa wordt vooral beïnvloed door de omliggende zeeën en het Alpengebied. Depressies die vanuit de Atlantische Oceaan worden aangevoerd, bepalen het weertype sterk. Hier is echt sprake van een zeeklimaat. Het zuidelijke deel van Frankrijk heeft meer een Middellandse Zeeklimaat, met meer kans op warm weer. De Alpenlanden hebben vooral een landklimaat met koele zomers en strenge winters. In de alpen kan het weer snel omslaan en ook regionaal sterk verschillen.

Reizen binnen de regio

Het uitgebreide en goede autosnelweg-netwerk maakt dat velen met de auto op vakantie gaan. In de zomermaanden en zeker in de weekends leidt dit dan ook tot vertragingen op de populaire routes, de tunnels en bergpassen. Ook met de trein is goed te reizen, zeker met hogesnelheidstreinen die vooral in Duitsland en Frankrijk rijden. Tot slot is er een uitgebreid netwerk per vliegtuig mogelijk. Door de komst van vele budget maatschappijen kan het heel interessant zijn om met het vliegtuig te reizen naar de diverse bestemmingen.

Gezondheid

Hiervoor zijn geen specifieke voorzorgsmaatregelen nodig. En mocht er onverwacht iets gebeuren: de medische voorzieningen in ieder land zijn goed.

Ons persoonlijk reisadvies

West-Europa leent zich bij uitstek voor een langere trip, door bijvoorbeeld een lange tijd met een camper rond te reizen. Er is zoveel moois te zien of te doen, dat een vakantie van drie weken eigenlijk (veel) te kort is. Afhankelijk van je interesses, beschikbare tijd en periode van het jaar, kun je een fantastische rondreis maken door heel West-Europa.