Oberösterreich, vakantiegebied tussen Salzburg en Wenen

Oberösterreich, vakantiegebied tussen Salzburg en Wenen

Home » Oostenrijk » Oberösterreich, vakantiegebied tussen Salzburg en Wenen

Het noordoostelijke deel van Oostenrijk, grenzend aan Duitsland en Tsjechië, heet Oberösterreich. In het Nederlands spreekt men ook wel over Opper-Oostenrijk. De deelstaat Oberösterreich bestaat weer uit verschillende regio’s. In een viertal blogs nemen we je mee naar de Donauregio en de regio’s Mühlviertel, Pyhrn-Priel en Vitalwelt. Alle vier hebben ze een uniek karakter en onderscheidende bezienswaardigheden. We sluiten deze blog af met een bezoek aan Linz, de fraaie hoofdstad van de deelstaat.

Freistadt in de regio Mühlviertel

Verschillende regio’s in Oberösterreich voor een actieve vakantie

De Donauregio ligt tussen het Duitse Passau en de stad St Nikola. Hier loopt de ‘Donauradweg’, een van de populairste fietsroutes van Europa. Logisch, want het is een prachtige route langs een fraaie rivier. Langs de Donau vinden we hier meerdere interessante plaatsen om te bezoeken.

Ten noordoosten van Linz ligt de regio Mühlviertel. Het is niet de Donau die hier domineert maar de groene heuvels. Er wordt landbouw bedreven met bijzondere aandacht voor kruiden en hop. Freistadt is het economische centrum van de regio. Een fraai stadje met een bijzonder centrum.

De regio Pyhrn-Priel ligt in het zuiden van Oberösterreich en kenmerkt zich onder andere door de hogere bergen die we er vinden. Een heerlijk gebied om te skiën, fietsen of wandelen.

Vitalwelt kenmerkt zich door een meer heuvelachtige omgeving en ligt ten zuidwesten van Linz. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier werken aan de vitaliteit. Er bevinden zich centra voor wellness en ontspanning met thermale baden. Met een actievere insteek is het er goed fietsen.

Bierbrouwers en kruiden in Mühlviertel

Bierbrouwers en kruiden in Mühlviertel

Ten noorden van Linz ligt de regio Mühlviertel. Het is niet de Donau die hier domineert maar de groene heuvels. Er wordt landbouw bedreven met bijzondere aandacht voor kruiden en hop. Het gebied rondom Freistadt staat bekend als de grootste...

Actieve reisbestemming Pyhrn-Priel in Oberösterreich

Actieve reisbestemming Pyhrn-Priel in Oberösterreich

De zuidelijke regio Pyhrn-Priel van Oberösterreich kenmerkt zich onder andere door de hogere bergen. Dit maakt dit gebied zowel in de winter als de zomer een aantrekkelijke bestemming. Wij waren er in het voorjaar en hebben de ervaring dat er na...

De vitale regio Vitalwelt in Oberösterreich

De vitale regio Vitalwelt in Oberösterreich

Waar de uitdagende omgeving van de Oostenrijkse bergen je in beweging zet en uitdaagt, kun je in Vitalwelt weer een stapje rustiger aan doen. In deze omgeving vinden we thermale baden met daarom de nodige mogelijkheden om je te vermaken. Dit zowel...

Fietsen in de Donauregio in Oberösterreich

Fietsen in de Donauregio in Oberösterreich

De meeste toeristen verkennen de Donauregio in Oberösterreich met een fietstocht over de “Donauradweg”. Dit is de grote toeristische trekpleister van de regio en een van de populairste fietsroutes van Europa. Logisch, want het is een prachtige route...

Linz, de hoofdstad van Oberösterreich

Linz, de hoofdstad van de deelstaat, is een mooie stad met een rijke geschiedenis. Deze studentenstad heeft een prachtige ligging langs de Donau. Je vindt er meerdere interessante gebouwen, pleinen en verwijzingen naar de wetenschap. In een aparte blog gaan we uitgebreid in op wat te zien en te doen in Linz.

plein

 

We bezochten Linz en de vier genoemde regio’s in Oberösterreich op uitnodiging van Oberösterreich Tourismus. De inhoud van deze blog hebben wij onafhankelijk en objectief samengesteld op basis van eigen indrukken.