Golfen bij Hans Merensky

Golfen bij Hans Merensky

Home » Zuid-Afrika » Golfen bij Hans Merensky

We hebben als golfers redelijk wat banen op de wereld gezien. Eentje die ons altijd bij zal blijven is de Hans Merensky Country Club. Deze 18 holes golfbaan is in 1967 opgericht en bevindt zich in Phalaborwa aan de westgrens van het Kruger Nationaal Park.

De baan is vernoemd naar Hans Merensky, een in 1871 geboren geoloog, goudzoeker, wetenschapper en later natuurbeschermer en filantroop, die zijn fortuin maakte met platinum en de vondst van diamanten. Na zijn dood in 1952 ging een groot deel van zijn vermogen naar het Hans Merensky Trust waarmee hij ervoor wilde zorgen dat zijn landbouw-, tuinbouw- en bosprojecten ook na zijn dood voortgezet zouden worden.

aap op de green van golfclub Hans Merensky

Het bijzondere aan de Hans Merensky golfbaan

Wat de golfbaan voor ons zo bijzonder maakt is dat het wild er ook lijkt te golfen. Sta niet raar op te kijken als je bal van de green wordt opgepakt door een aap. Of dat je bal als verloren moet worden beschouwd omdat deze net te dicht bij een waterhindernis ligt waar op dat moment twee nijlpaarden elkaar het leven zuur lijken te maken. Naast genoemde dieren wonen er ook giraffen, krokodillen en meer dan 200 vogelsoorten op het terrein van de golfbaan.

Vanzelfsprekend biedt de golfbaan een goed restaurant, maar ook luxe accommodatie voor een redelijke prijs. Gezien de ligging vlak naast het Kruger Nationaal Park is dit een perfect begin of juist afsluiting van enkele dagen wildsafari in het beroemde park.

Er is trouwens ook een beschermd natuurpark van 5268 hectare naar Hans Merensky vernoemd. We zijn er zelf niet geweest maar vinden de charme van een wat kleiner park dan het Kruger Nationaal Park ook wel een aanbeveling waard. In dit beschermde park komen zebra’s, wildebeesten, wrattenzwijnen, giraffen, luipaarden, jakhalzen en de gevlekte hyena voor. Bij het park hoort ook een klein museum met een expositie over de cultuur van het Tsonga-volk.