De 25 beste reisfilms die je inspireren

De 25 beste reisfilms die je inspireren

Home » Inspiratie opdoen » Reisinspiratie voor als je even niet op reis kunt » De 25 beste reisfilms die je inspireren

Wat is er heerlijker dan op de bank genieten van prachtige films over landen en reizen? Daarom hebben we een handig overzicht voor je opgesteld. Zo doe je reisinspiratie op en leer je de cultuur van het land kennen. Een mooiere voorbereiding op je reis kun je je niet wensen. En voor je gemak hebben we waar mogelijk een link opgenomen om de film als DVD te bestellen. Als de film ook op blu-ray beschikbaar is, kun je daarvoor kiezen op de bewuste pagina. Wil je liever streamen? Aan het einde geven we tips hoe je dit kunt doen. Dus zet je telefoon lekker op stil, houd de popcorn bij de hand en ga genieten van deze 25 beste reisfilms.

 

Overzicht 25 beste reisfilms

Van de volgende films hebben we genoten en inspiratie opgedaan voor onze reizen en avonturen waar ook ter wereld. We hebben de films in alfabetische volgorde geplaatst. Het houdt dus niet onze persoonlijke ranglijst in.

127 Hours

Het waargebeurde verhaal van een bergbeklimmer die vast komt te zitten in een diepe kloof. Niemand weet dat hij in de bergen van de Verenigde Staten is. De kans op redding is minimaal.
DVD 127 hours bestellen

The Bucket List

Twee terminale kankerpatienten, een miljardair (Jack Nicholson) en een automonteur (Morgan Freeman), besluiten een bucketlist op te stellen en te ontsnappen uit het ziekenhuis. Ze gaan de wijde wereld in voor het avontuur van hun leven. Ze werken hun wensenlijst onder andere af in Frankrijk, Egypte, China, Tanzania en India.
DVD The Bucket List bestellen

Safari in Tanzania

Cast Away

Hoe is het om te leven op een prachtig tropisch onbewoond eiland ergens in de Pacific. Kijk naar Cast Away en je ervaart hoe Tom Hanks als een moderne Robinson Crusoe zich probeert te redden in de natuur. Met een mooie bijrol voor Wilson, de volleybal.
DVD Cast Away bestellen

Darjeeling Limited

Drie broers die elkaar een jaar niet gesproken hebben, maken een avontuurlijke reis door India. Als ze tijdens de treinreis in de woestijn stranden, neemt de reis een onverwachte wending. Geniet vooral van de schitterend beschilderde trein waarmee ze door het land reizen.
DVD Darjeeling Limited bestellen

Doctor Zhivago

Een romantisch en tegelijk tragisch liefdesverhaal tegen de achtergrond van de Russische Revolutie in 1917. Deze onvervalste filmklassieker laat je het vroegere Rusland zien, met onder andere een fascinerende treinreis over de Oeral.
DVD Doctor Zhivago bestellen

Easy Rider

Easy Rider is de klassieke film over de zestiger jaren. Twee motorrijders rijden dwars door Amerika om het ware karakter van dit land te ontdekken. Het nummer “born to be wild” van Steppenwolf dankt aan deze film zijn grote populariteit.
DVD Easy Rider bestellen

Eat Pray Love

Net gescheiden besluit Elizabeth (Julia Roberts) een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze drie landen: Italië (voor het eten en la dolce vita), India (voor het mediteren) en Indonesië (waar ze haar grote liefde vindt).
DVD Eat pray love bestellen

Rijstveld op Bali, Indonesië

Everest

Een indrukwekkende film over een expeditie die de Mount Everest wil beklimmen en bij de afdaling in een verschrikkelijke storm terecht komt. Met het spectaculaire Nepalese berglandschap als decor, ontwikkelt zich een fascinerende strijd om te overleven.
DVD Everest bestellen

Gandhi

Dit meesterwerk is gebaseerd op het leven van Mahatma Gandhi, die leiding gaf aan de geweldloze opstand tegen de Britse koloniale overheersing van India in de eerste helft van de twintigste eeuw. In de drie uur durende film verveel je je geen seconde en krijg je daarnaast een fantastisch beeld van India.
DVD Gandhi bestellen

Kikujiro

Masao besluit op 9-jarige leeftijd zijn moeder, die hem heeft verlaten, op te sporen. Op zijn tocht wordt hij vergezeld door de veertigjarige crimineel Kikujiro. Een bijzondere roadmovie door Japan brengt hen op de eindbestemming. Een film vol humor, ontroering en melancholie.
DVD Kikujiro bestellen

Kon-Tiki

Kon-Tiki vertelt het waargebeurde verhaal van Noorse onderzoeker Thor Heyerdahl. Deze ondernam in 1947 met zijn team een heroïsche poging om de Grote Oceaan over te steken op een vlot. Een adembenemend verhaal van ongelooflijke moed en doorzettingsvermogen.
DVD Kon-Tiki bestellen

Lawrence of Arabia

Lawrence Of Arabia is een van de grootste avonturenfilms die ooit zijn gemaakt. Geniet van de prachtige beelden van Wadi Rum in Jordanië, waar de film voor het grootste deel is opgenomen. Die locatie is in vele andere films gebruikt als locatie voor films die op Mars spelen, door het rode aardoppervlak.
DVD Lawrence of Arabia bestellen

Lord of the Rings

Alle drie de delen van dit literair meesterwerk van Tolkien zijn door de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson verfilmd. Het zal je niet verbazen dat alle delen van Lord of the Rings opgenomen zijn in Nieuw-Zeeland. Lees ook onze blog over de opnamelocaties van Lord of the Rings.
DVD Box Lord of the Rings trilogie bestellen

Hobbiton op Noordereiland van Nieuw-Zeeland

The Lost City

Het prachtige Cuba en vooral Havana uit de jaren 50 vormen het decor voor het verzet tegen de heersende dictator. Uiteindelijk slaagt men erin hem te verdrijven en wordt Fidel Castro de nieuwe leider van Cuba. Voor liefhebbers van Cuba een film die je niet mag missen.
DVD The Lost City bestellen

Motorcycle Diaries

Deze film is gebaseerd op de memoires van Che Guevara. Het verhaal volgt de trip van Guevara met zijn vriend Alberto door het prachtige Zuid-Amerika. Een fantastische tocht op hun oude Norton met schitterende beelden van de landschappen onderweg en de plaatsen die ze aandoen.
DVD Motorcycle Diaries bestellen

Murder on the Orient Express

Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot een van de meest spannende en huiveringwekkende mysteries ooit. Murder on the Orient Express is gebaseerd op de roman van Agatha Christie en vertelt het verhaal van dertien vreemden gestrand in een trein.
DVD Murder on the Orient Express bestellen

Out of Africa

Een romantische klassieker vol met prachtige beelden van Afrika. Karin Blixen (Meryl Streep) ontmoet in de wildernis van Kenia de avonturier Denys Finch- Hatton (Robert Redford). Een prachtig verhaal met de betoverende natuur van Afrika als decor.
DVD Out of Africa bestellen

Raiders of the lost Ark

De zoektocht naar de Ark des Verbonds brengt de archeoloog Indiana Jones (Harrison Ford) in Nepal, Egypte en Griekenland. Ondertussen moet hij de Nazi’s van zich afschudden die hetzelfde doel willen bereiken. Een fantastische avonturenfilm.
DVD Raiders of the Lost Ark bestellen

Egypte

Rain Man

Rain Man is het verhaal van yuppie autoverkoper Charlie Babbit en zijn autistische broer Raymond. Zij maken een fantastische reis door Amerika en leren elkaar zo beter kennen. Met glansrollen van Dustin Hoffman en Tom Cruise. En na het zien van deze film weet je gelijk welke luchtvaartmaatschappij het veiligste is!
DVD Rain Man bestellen

Roman Holiday

Een klassieker, deze film met Audrey Hepburn en Gregory Peck. Een romantische komedie die zich afspeelt in het Rome van de jaren ’50. De vele bezienswaardigheden geven een extra dimensie aan een van de grote filmklassiekers uit de historie.
DVD Roman Holiday bestellen

The Secret Life of Walter Mitty

Wanneer Walter Mitty zijn baan dreigt te verliezen, zoekt Walter een oplossing in de “echte” wereld en komt hij terecht in een groter avontuur dan hij ooit had durven dromen. Het avontuur brengt hem via Groenland naar IJsland en uiteindelijk in Afghanistan. Een heerlijke feel-good film.
DVD The Secret Life of Walter Mitty bestellen

Seven Years in Tibet

In 1939 neemt een voormalig Olympisch skikampioen deel aan de spectaculaire beklimming van de Nanga Parbat in het Himalayagebergte. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, wordt hij gearresteerd. Na een ontsnapping komt hij in Tibet en maakt hij kennis met de nog jonge Dalai Lama.
DVD Seven Years in Tibet bestellen

Tracks

In dit waargebeurde verhaal trekt Robyn in het gezelschap van haar hond en vier kamelen solo door de Australische outback. Ze reist van Alice Springs naar de Indische Oceaan, een tocht van meer dan 2700 kilometer. Ze is de meest bekende reiziger in Australië in de zeventiger jaren.
DVD Tracks bestellen

Under the Tuscan Sun

Frances koopt in een opwelling een vervallen villa in Toscane. De combinatie van een geweldige cast en de prachtige beelden uit het Italiaanse Toscane, maken dit een heerlijke film om bij weg te zwijmelen.
DVD Under the Tuscan Sun bestellen

Toscane in Italië

The Way

Een Amerikaanse dokter besluit de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te lopen als eerbetoon aan zijn overleden zoon. Hij stierf in de Pyreneeën toen hij bezig was met deze voettocht. Het is een “must” om de film te bekijken als je overweegt deze beroemde voettocht te gaan maken.
DVD The Way bestellen

 

Streamen van de 25 beste reisfilms

Wil je een of meer van deze 25 beste reisfilms liever streamen? Kijk dan eens op de diverse streamingsdiensten of ze deze films aanbieden. Enkele bekende aanbieders zijn:

  • Netflix. De wereldwijd bijzonder bekende streamingdienst Netflix biedt drie verschillende abonnementen: (1) Basis voor 7,99 euro per maand krijg je voor één account binnen een huishouden onbeperkt toegang tot films en series, maar niet in HD- of UHD-kwaliteit. Met (2) Standaard krijgen twee accounts binnen een huishouden voor in totaal 10,99 euro per maand toegang tot dezelfde films en series maar dan ook in HD-kwaliteit. Met (3) Premium kunnen maar liefst vier accounts voor 13,99 euro per maand gelijktijdig naar films en series kijken, zelfs in UHD-kwaliteit! Voordeel van Netflix vinden we dat je elke maand ook vaak goede series erbij hebt die Netflix zelf heeft geproduceerd. Nadeel vinden we het relatief beperkte aanbod. Zo zijn de meeste films uit het overzicht van de 25 beste reisfilms niet bij Netflix te vinden.
  • Videoland. Deze streamingdienst voor films heeft een bijzonder groot aanbod in films en series, vooral ook van Nederlandse producties. Voor slechts 8,99 per maand kunnen vier accounts binnen één huishouden onbeperkt in HD-kwaliteit kijken. Groot voordeel van Videoland vinden we het grote aanbod van films, waaronder de meeste films uit het overzicht van de 25 beste reisfilms.
  • Verder heb je nog de streamingdiensten van Ziggo (niet bijzonder groot aanbod), Pathé (nieuw uitgebrachte films), HBO (voornamelijk series), Apple TV (ook nog geen groot aanbod), Disney+, Amazon Prime Video, Film1, en ga zo maar door. Aangezien wij hier geen ervaring mee hebben, kunnen we onvoldoende inschatten wat de kwaliteit en het aanbod is.

We wensen je heel veel kijkplezier bij het kijken naar de 25 beste reisfilms. Hopelijk doe je inspiratie op.

Popcorn tijdens het kijken naar reisfilms