Vliegtickets boeken? Zo kan het goedkoop

Vliegtickets boeken? Zo kan het goedkoop

Home » Je voorbereiding » Vliegtickets boeken? Zo kan het goedkoop
Op de uitgaven voor je vakantie of zelfs je wereldreis kun je best wat besparen, bijvoorbeeld door goedkope vliegtickets te boeken. Maar hoe doe je dat het slimst? Je kunt natuurlijk naar een reisbureau gaan en je wensen bespreken. Zij komen dan met een advies welke vluchten je het beste kunt nemen en wat de kosten zijn. Lekker makkelijk, maar vaak wel iets duurder dan noodzakelijk. Tegenwoordig is het met behulp van internet heel simpel om zelf je vliegtickets te boeken. Hiermee kun je voordelig vliegen naar jouw vakantiebestemming. Alhoewel: er zijn heel veel aanbieders en er bestaat een kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Daarom geven we je graag een aantal tips zodat ook jij goedkope vliegtickets kunt boeken.

 

Gebruik vergelijkingssites om vliegtickets te boeken

Ik zet zelf altijd alle bekende vergelijkingssites aan het werk en kijk dan welke de goedkoopste vliegtickets heeft. Onze ervaring is dat Momondo vaak als beste uit de bus komt. Andere veel bezochte sites zijn www.skyscanner.nl en expedia.nl.

Goedkoop vliegtickets boeken

Boek 4 maanden van tevoren

De deskundigen zijn het er niet over eens wat de beste timing is voor het boeken van je tickets. Een jaar van tevoren is het aanbod bekend, dan zijn de prijzen het hoogste. Last minute kan soms voordelig zijn, maar vaak zijn de prijzen dan ook weer aan de hoge kant. Tussen 4 en 5 maanden van tevoren zou de beste periode zijn om je tickets te boeken.

 

Stel een prijsalarm in

Bij sommige vergelijkingssites kun je een prijsalarm instellen. Zo zie je wanneer de tickets voor jouw favoriete bestemming wijzigt. Dit kan onder andere bij Momondo en Skyscanner.

 

Boek twee enkele reizen

Het kan vaak schelen als je in plaats van een retourvlucht twee enkele reizen boekt. Check dat altijd voor jouw bestemming, soms bespaar je zo € 150,-!

 

Boek op dinsdag en wis eerst je zoekgeschiedenis

Als je veel hebt gezocht op “tickets Amsterdam-Sydney”, zijn er allemaal cookies opgeslagen. Vliegtuigmaatschappijen weten dat je interesse hebt in die vlucht en krijg je ineens een hogere prijs! Daarom is het verstandig om eerst je zoekgeschiedenis inclusief cookies te wissen op je computer. En dan zeggen de experts ook nog dat het beste boekmoment dinsdagmiddag zou zijn. Boeken van vliegtickets in het weekend schijnt het duurst te zijn.

 

Wees flexibel in je luchthavens

Als je kunt uitwijken naar Duitsland of België voor vertrek, kan dat soms enorm schelen. Ook de keuze van de luchthaven in het land van aankomst is van invloed op de prijs.

 

Flexibele vertrekdatum

Vertrekken op woensdag is goedkoper dan vertrekken in het weekend. Als je flexibel bent, speel dan eens met je vertrekdatum en zie wat het prijsverschil van de vliegtickets kan zijn.

Als je gebruik maakt van deze tips, moet het lukken om voordelig te kunnen vliegen naar je bestemming! Houd er wel rekening mee dat je vliegtickets in de laagste prijscategorie vallen en dus nooit gewijzigd kunnen worden of tegen hele hoge kosten. En nog een laatste tip: als je zelf boekt, zorg ervoor dat je naam bij boeking exact overeenkomt met de vermelding in je paspoort.

 

Airpasses

Mocht je vanwege de grote reisafstanden in een bepaald gebied van plan zijn veel met het vliegtuig te reizen, dan biedt de airpass – indien beschikbaar – vaak een goedkoper alternatief voor het los boeken van meerdere binnenlandse en/of internationale vluchten.  Met de pass kun je binnen een bepaald tijdsbestek een aantal enkele reizen boeken. Niet elke maatschappij biedt zo’n pass aan. Vaak zijn het de maatschappijen die aangesloten zijn bij een alliantie. De vluchten moeten doorgaans wel van te voren worden geboekt dus houd daar rekening mee als enige flexibiliteit in je reisschema voor jou belangrijk is. Meer informatie over airpasses.

 

We zijn er zeker van dat jou met deze tips gaat lukken om goedkope vliegtickets te boeken voor je vakantie. En het geld dat je daarmee bespaart, kun je weer gebruiken voor leuke excursies in het land zelf. Veel succes met het boeken en veel plezier op je vakantie!

.