Selecteer een pagina

Inentingen

Home » Je voorbereiding » Inentingen

Voor veel landen zijn specifieke vaccinaties noodzakelijk om je te beschermen tegen (tropische) ziekten. Per land en soms per regio in het land gelden andere voorschriften. Op de website van de GGD kun je per land een actueel overzicht krijgen van de benodigde inentingen:

Wanneer je langer dan een maand of drie op reis gaat, is het verstandig om een afspraak te maken om je reisplan te bespreken met een deskundige. Doe dit ruim (enkele maanden) van tevoren! Omdat de vaccinaties vaak lang beschermen, kun je beter te vroeg gaan dan te laat. In sommige gevallen, bijvoorbeeld de vaccinatie tegen rabiës, heb je namelijk driemaal om de paar weken een inenting nodig. Dus als je dit bedenkt vlak voor vertrek, ben je te laat! En in de populaire vakantiemaanden hebben ze bij de vaccinatiecentra niet altijd direct plaats voor je.

Vaccinaties zijn niet goedkoop. Afhankelijk van het soort ziektekostenverzekering dat je hebt afgesloten, kun je de kosten (deels) vergoed krijgen. Op deze website kun je checken of jouw ziektekostenverzekeraar een vergoeding biedt voor je inentingen en wat de vaccinatiekosten bedragen.

Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis! Stop het in je handbagage, want soms is het noodzakelijk voor het verkrijgen van een visum.

Dit interesseert je wellicht ook