Selecteer een pagina

Bepalen van je reisbudget voor je vakantie

Home » Je voorbereiding » Bepalen van je reisbudget voor je vakantie

Hoe bepaal je het reisbudget 

Als je een langere reis gaat maken, wil je vooraf wel een gevoel hebben wat dit allemaal gaat kosten. Zeker als je overweegt een sabbatical te nemen om lang op reis te gaan, moet je voor vertrek wel een inschatting hebben van het benodigde reisbudget. En natuurlijk, er hangt een prijskaartje aan het maken van een lange reis. Maar dat is sterk afhankelijk van de landen die je wilt bezoeken. Dure landen zijn bijvoorbeeld Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, en vrijwel alle (afgelegen) eilanden. Hier is het prijspeil net zo hoog, zo niet hoger dan in Nederland. Maar als je naar Azië gaat (en in iets mindere mate Latijns-Amerika), zul je merken dat je in een maand heel weinig hoeft uit te geven en toch heel bijzondere dingen kunt doen. Thuisblijven is dan duurder dan reizen!

We moeten ons realiseren (tijdens de reis kom je daar vele malen achter!) dat wij het in ons kikkerlandje heel erg goed hebben. Veel vijftigers van nu hebben een goede financiële positie opgebouwd. En soms komt daar nog een erfenis bij die ervoor kan zorgen dat je je droom kunt waarmaken. Waarom zou je in deze tijd, met een spaarrente die te verwaarlozen is, dat geld op de bank zetten? Ga op reis en je emotionele banksaldo groeit iedere dag!

Meer informatie over de mogelijkheden van een sabbatical en het invullen van je droom – die lange reis naar prachtige landen – vind je op de pagina over Sabbaticals. Daar staat ook een kostenoverzicht van de wereldreis die wij in 2017 en 2018 hebben gemaakt. 

Op deze blog vind je bij de landeninformatie meer over de kosten in het desbetreffende land. Deze website geeft veel informatie over het opstellen van een reisbudget voor je vakantie.