Gezondheid

Gezondheid

Home » Gezondheid
Het laatste wat je wilt is ziek worden tijdens je reis. Daarom is het voor je gezondheid op reis belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Daarmee verklein je het risico op ziek zijn tijdens je vakantie behoorlijk, maar helemaal uitsluiten lukt helaas niet.

 

Haal tijdig de benodigde vaccinaties

Volgens onderzoek van een grote reisverzekeraar (Allianz Global Assistance), zijn dit de meest voorkomende reizigersziekten:

  1. Reizigersdiarree
  2. Luchtweginfectie
  3. Blaasontsteking
  4. Buiktyfus
  5. Hepatitis A
  6. Hepatitis B
  7. Cholera
  8. Malaria
  9. Knokkelkoorts/Dengue
  10. Chikungunya (een infectieziekte die wordt overgedragen door muggen)

Dit zijn hele vervelende ziekten die je tijdens je vakantie kunt oplopen. Gelukkig kun je je voor veel van deze ziektes vooraf laten inenten of medicatie ontvangen. Overleg met je huisarts, GGD Reisvaccinaties of andere gespecialiseerde instelling, welke vaccinaties noodzakelijk zijn. Bij de bestemmingen vind je ook nog specifieke informatie over gezondheid in het desbetreffende land. Want ziek worden tijdens je vakantie is het laatste wat je wilt.

 

Ga uitgerust beginnen aan je vakantie!

Als je al moe en zwak, ziek en misselijk vertrekt, ben je vatbaarder voor ziektes dan wanneer je fris en fruitig het vliegtuig instapt. Doe de dagen voor vertrek rustig aan en zorg voor voldoende nachtrust.