Registratie coronaprik in het gele boekje

Registratie coronaprik in het gele boekje

Home » Nieuwsberichten » Registratie coronaprik in het gele boekje

Als je ooit op reis bent geweest naar de tropen, ken je ongetwijfeld het ‘gele boekje’. In dit vaccinatieboekje noteert de instantie de vaccinatie(s) die je zijn toegediend.

Het geelkleurige boekje gaat net als ons paspoort altijd mee op reis! Want mochten we tijdens de reis ziek worden, dan weten artsen voor welke ziektes we zijn ingeënt. Dat scheelt tijd in het stellen van een diagnose. Maar er is nog een belangrijke reden waarom we het vaccinatieboekje altijd meenemen. Zonder stempel van het vaccin krijgen we voor bepaalde bestemmingen namelijk geen visum!

gele boekje

Coronaprik in het gele boekje

Nu steeds meer Nederlanders zich laten inenten tegen corona, vroegen wij ons af: mag de vaccinatie tegen corona straks ook in het gele boekje? We hebben het inmiddels opgezocht en wat blijkt? Ja, sinds kort heeft de RIVM het vaccinatieboekje goedgekeurd voor officiële registratie van de coronaprik!

De RIVM zegt hierover dat mensen hun eigen vaccinatieboekje mee mogen nemen. Het vaccinatiecentrum plakt de sticker dan met de productnaam, batchnummer van het vaccin en link naar de bijsluiter, in je gele boekje. Bron: RIVM 10.6 Registratie van vaccinatiegegevens.

Het is niet ondenkbaar dat landen in de toekomst als eis stellen dat je kunt aantonen dat je gevaccineerd bent tegen corona. Het vaccinatieboekje is het officiële vaccinatiepaspoort dat wereldwijd is geaccepteerd. Neem om die reden het boekje mee als je aan de beurt bent voor de coronaprik!