Selecteer een pagina

Airpass

Home » Airpass

Wat is een airpass?

Een aardig aantal luchtvaartmaatschappijen heeft airpasses in hun aanbod: een bepaald aantal enkele reizen tegen gereduceerd tarief dat je binnen een bepaald tijdsbestek mag boeken en maken. Zo’n airpass is met name handig voor reizigers die van plan zijn vele vluchten in een bepaald gebied te maken. Bijvoorbeeld omdat door de grote reisafstanden in dat gebied reizen per boot of bus nauwelijks een alternatief is.

Wij hebben er gebruik van gemaakt toen we vier eilanden gingen bezoeken in Micronesië. Maatschappij Continental had jarenlang een soort monopolie op interregionale vluchten binnen deze eilandengroep in de Grote Oceaan. De airpass scheelde ons toen honderden dollars.

 

Vooraf boeken

Een nadeel van de airpass is dat je de vluchten in de meeste gevallen van te voren moet boeken. Je bent dan minder flexibel in je reisschema. Ook zijn sommige airpasses alleen te boeken in combinatie met de intercontinentale vlucht naar het startpunt van de airpass.

Helaas zijn niet alle maatschappijen even duidelijk hoe je bij hen een airpass kunt boeken. Mocht je een persoonlijk reisadvies van ons aanvragen dan kijken we desgewenst meteen met je mee wat de voorwaarden zijn van de aanbieder van een airpass voor de regio waar jij meerdere vluchten wilt maken.

Op deze pagina hebben we ter inspiratie een aantal voorbeelden van voordelige opties voor je op een rijtje gezet. Je vindt hier geen tarieven omdat deze te veel aan wijzigingen onderhevig zijn. Op de landenpagina’s vind je meer gedetailleerde informatie voor de betreffende regio of land.

 

GOL Brazil Airpass Zuid-Amerika Brazilië 4 vluchten in 90 dagen GOL Airlines
GOL South America Airpass Zuid-Amerika Argentinië, Brazilië, Chili 4 vluchten in 90 dagen GOL Airlines
Azul Brazil Airpass Zuid-Amerika Brazilië diverse goedkope pakketten Azul Airlines
Discover South Pacific Pass Melanesië Papoea-Nieuw-Guinea, Vanuatu, Fiji, Salomoneilanden, Nieuw-Caledonië In coupons; vaste tarieven Air Calin, Air Vanuatu, Air Niugini, flysolomons
DiscoveryAirpass Zuidoost-Azië Vele landen in de regio 3 – 16 coupons Bangkok Airways, Lao Airlines
Micronesia Airpass Micronesië Alle hoofdeilanden incl. Guam en de Marshall-eilanden In coupons; variabele tarieven Star Alliance
Multi-island airpass Frans-Polynesië vele eilanden in Frans-Polynesië diverse goedkope pakketten Air Tahiti

Dit interesseert je wellicht ook