Handige reisartikelen voor optimale veiligheid op reis

Handige reisartikelen voor optimale veiligheid op reis

Home » Veiligheid op reis » Handige reisartikelen voor optimale veiligheid op reis

Handige producten voor veilig reizen

Als je op vakantie gaat, wil je niet dat je portemonnee wordt gestolen of je bagage wordt ontvreemd. We vermelden hieronder een aantal handige reisartikelen die de kans op diefstal kunnen verkleinen. Wij gebruiken deze zelf naar volle tevredenheid. Dit is overigens maar een selectie; kijk voor meer handige reisartikelen op de websites van onder andere:

  • www.pacsafe.com (goede aanbieder van uitstekende producten die wel aan de prijs zijn).
  • www.eaglecreek.com (ook een aanbieder van reisaccessoires die de veiligheid vergroten).
  • www.reisartikelen.nl (webwinkel waarin heel veel handige producten voor op reis worden verkocht).
  • www.decathlon.nl (Franse sportwinkel met diverse vestigingen in Nederland en een goed assortiment praktische reisaccessoires voor een goede prijs). Wij zijn in al die jaren dat we reizen, echt fan geworden van Decathlon. De producten bevallen ons heel erg goed en de prijs is vaak verrassend laag. Daarnaast geven het personeel deskundig advies en is men klantvriendelijk. Vandaar dat op diverse pagina’s op deze blog melding maken van handige producten van deze winkel.

RFID-portemonnee

Om digitaal zakkenrollen te voorkomen, kun je een portemonnee nemen die RFID-blokkerend werkt. Je pasjes zijn dan goed beschermd en de chip kan niet op afstand uitgelezen worden door criminelen. Ze zijn in diverse formaten te verkrijgen.

TSA-slot

Om je bagage goed af te sluiten is een klein TSA-slot eigenlijk een must. Een dief heeft haast en als hij jouw bagage niet snel open krijgt, pakt hij een andere die niet op slot is. Een TSA-slot is door de douane gemakkelijk te open met een speciale sleutel als men jouw bagage wil doorzoeken.

ID-cover

Voor weinig geld koop je een hoesje dat jouw persoonsgegevens afschermt op je paspoort. Zo voorkom je identiteitsfraude als men een kopie van je paspoort maakt.

Vliegtuighoes (airplane cover)

Dit item beschermt niet alleen je rugzak of reistas tijdens vlucht of busrit tegen beschadiging en vuil, maar in combinatie met een TSA-slot maakt je hem onaantrekkelijk voor dieven om te openen.

Veiligheidstasjes

Om je geld veilig op te bergen zijn er heel veel mogelijkheden in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan nektasjes, speciale broekriemen met opbergmogelijkheden, moneybelts en zelfs BH-tasjes! Wij hebben tijdens onze reizen altijd een nektasje gebruikt met een verstevigd koord.

Rugzak met eXomesh-bescherming

Zo’n rugzak heeft een lichtgewicht metalen net aan de binnenkant, waardoor deze niet is te openen met een mes. Ook door goed beveiligde sloten, RFID-bescherming en speciale, niet door te snijden banden, ben je hiermee niet snel een prooi voor een dief. Je kunt de rugzak ook aan een vast object (tafelpoot o.i.d.) vastmaken als je lekker op het terras geniet van een cocktail.