Reisartikelen voor optimale veiligheid op reis

Reisartikelen voor optimale veiligheid op reis

Home » Veiligheid op reis » Reisartikelen voor optimale veiligheid op reis

Reisartikelen voor optimale veiligheid

Als je op vakantie gaat, wil je niet dat je portemonnee wordt gestolen of je bagage wordt ontvreemd. We vermelden hieronder een aantal handige reisartikelen voor optimale veiligheid. Zo ben je onderweg en op je vakantiebestemming altijd goed beschermd. Wij gebruiken deze producten zelf naar volle tevredenheid. Dit is overigens maar een selectie; kijk voor meer handige reisartikelen op de websites van onder andere:

  • www.pacsafe.com (goede aanbieder van uitstekende producten die wel aan de prijs zijn).
  • www.eaglecreek.com (ook een aanbieder van reisaccessoires die de veiligheid vergroten).
  • www.reisartikelen.nl (webwinkel waarin heel veel handige producten voor op reis worden verkocht).
  • www.decathlon.nl (Franse sportwinkel met diverse vestigingen in Nederland en een goed assortiment praktische reisaccessoires voor een goede prijs). Wij zijn in al die jaren dat we reizen, echt fan geworden van Decathlon. De producten bevallen ons heel erg goed en de prijs is vaak verrassend laag. Daarnaast geven het personeel deskundig advies en is men klantvriendelijk. Vandaar dat we op diverse pagina’s op deze blog melding maken van handige producten van deze winkel.
  • Bever (de buitenwinkel van Nederland met een enorme keus aan kwaliteitsproducten. Het personeel adviseert je erg goed en neemt alle tijd voor je.

Een kwaliteitsproducent van handige reisartikelen is Eminent. Dit familiebedrijf ontwikkelt en produceert alle producten zelf. Naast handige reisaccessoires biedt Eminent ook diverse andere kwalitatieve bagageproducten aan. Van kleine trolleys tot grote harde koffers met 4 wielen.

Veilig reizen met de taxi in India

RFID-portemonnee

Om digitaal zakkenrollen te voorkomen, kun je een portemonnee nemen die RFID-blokkerend werkt. Je pasjes zijn dan goed beschermd en de chip kan niet op afstand uitgelezen worden door criminelen. Ze zijn in diverse formaten te verkrijgen.

TSA-slot

Om je bagage goed af te sluiten is een klein TSA-slot eigenlijk een must. Een dief heeft haast en als hij jouw bagage niet snel open krijgt, pakt hij een andere die niet op slot is. Een TSA-slot is door de douane gemakkelijk te open met een speciale sleutel als men jouw bagage wil doorzoeken.

ID-cover

Voor weinig geld koop je een hoesje dat jouw persoonsgegevens afschermt op je paspoort. Zo voorkom je identiteitsfraude als men een kopie van je paspoort maakt.

Vliegtuighoes (airplane cover)

Dit item beschermt niet alleen je rugzak of reistas tijdens vlucht of busrit tegen beschadiging en vuil, maar in combinatie met een TSA-slot maakt je hem onaantrekkelijk voor dieven om te openen.

Veiligheidstasjes

Om je geld veilig op te bergen zijn er heel veel mogelijkheden in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan nektasjes, speciale broekriemen met opbergmogelijkheden, moneybelts en zelfs BH-tasjes! Wij hebben tijdens onze reizen altijd een nektasje gebruikt met een verstevigd koord.

Rugzak met eXomesh-bescherming

Zo’n rugzak heeft een lichtgewicht metalen net aan de binnenkant, waardoor deze niet is te openen met een mes. Ook door goed beveiligde sloten, RFID-bescherming en speciale, niet door te snijden banden, ben je hiermee niet snel een prooi voor een dief. Je kunt de rugzak ook aan een vast object (tafelpoot o.i.d.) vastmaken als je lekker op het terras geniet van een cocktail.

Veilig met je portemonnee op reis