Veiligheid op reis

Veiligheid op reis

Home » Veiligheid op reis

Het kan je overal overkomen: je portemonnee gerold of je mobiel gestolen. Heel vervelend en frustrerend, zeker als het ook nog eens ver weg gebeurt. Met de tips die je via onderstaande icoontjes kunt bekijken, proberen we te informeren over mogelijke risico’s in het algemeen. Hiermee kun je je veiligheid op reis zelf vergroten. Onder Bestemmingen vind je meer specifieke informatie over de veiligheid op de pagina van je land naar keuze. 

En wat te doen als er toch nog wat gebeurt? – tips voor extra veiligheid op reis

De tips die we geven zullen zeker helpen maar 100% garantie dat er niets tijdens een lange reis gebeurt, valt nergens te geven. Wel weten we dat je, met onze adviezen, je veiligheid op reis kunt verbeteren. Ondanks al je veiligheidsmaatregelen kun je, net als in eigen land of zelfs in het meest ‘veilige’ land van een bepaalde regio, nooit helemaal voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een beroving of diefstal. Bij een beroving op straat moet je gewoon alles wat je zichtbaar bij je hebt afgeven (wij hadden daarvoor altijd ook een gewone portemonnee ergens bij ons met een oud, verlopen bankpasje en wat lokaal geld in de hoop dat de verborgen nektas niet werd ontdekt). Ga niet de held spelen door te weigeren of het gevecht aan te gaan. Je leven is vele malen meer waard dan je geld of een camera!

En daarna ga je gelijk naar een politiebureau om aangifte te doen. Doe dit altijd, voor je verzekering is dit heel belangrijk. Blokkeer zo snel mogelijk eventuele bankpasjes (het telefoonnummer moet je altijd ergens bij je hebben) en bel de Nederlandse ambassade of het Consulaat als je identiteitspapieren zijn gestolen.

Alle verhalen schrikken je wellicht af om toch op reis te gaan. Dat is niet nodig! Met de juiste voorzorgsmaatregelen en je gezond verstand kun je in principe onbezorgd op reis gaan en is je veiligheid op reis gewaarborgd. Ons is gelukkig nog nooit wat overkomen op onze vakanties. Dus laat je niet tegenhouden en ga lekker op reis!