Home » Veiligheid op reis » Voorbereiding op je vakantie

Voorbereiding op je vakantie

Voorbereiding op je vakantie

Home » Veiligheid op reis » Voorbereiding op je vakantie

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Als je op reis gaat, is het belangrijk om vooraf een aantal dingen te regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reisverzekering. Maar daarnaast is het handig om een aantal belangrijke documenten te kopiëren en naar jezelf te mailen. Dit zijn onze tips voor een goede voorbereiding op je vakantie:

Sluit een goede reisverzekering af

Ga je lang op reis, check dan vooraf of de reisverzekering de hele periode dekt. Veel verzekeraars hanteren een maximum van 90 dagen of 6 maanden. Er zijn ook verzekeraars die speciale “wereldreisverzekeringen” aanbieden. Hierbij ben je ook bij lange reizen verzekerd.

Op vakantie wil je misschien bijzondere dingen gaan doen (bijvoorbeeld duiken, raften, of canyoning) Dan is het handig om vooraf te checken of de verzekering eventuele (letsel)schade bij deze activiteiten ook dekt. Als dat niet het geval is, adviseren we je om je te verzekeren voor de risico’s die inherent zijn aan deze activiteiten.

Daarnaast is het verstandig te controleren welke medische zorg in het buitenland wordt gedekt door je ziektekostenverzekering. Vaak kun je je bij de reisverzekering bijverzekeren voor deze kosten als die niet zijn inbegrepen in de ziektekostenverzekering. Kijk ook of er in je reisverzekering of ziektekostenverzekering iets is opgenomen over de kosten van een eventuele repatriëring naar Nederland. Zorg dat je daarvoor verzekerd bent, want die kosten kunnen enorm hoog uitvallen.

Zorg vooraf voor kopieën van belangrijke zaken

Voordat je reis start, is het handig om kopieën van alle belangrijke documenten te maken en die naar jezelf en een achterblijver in Nederland te mailen. Wanneer je die naar jezelf mailt, moet het wel een mailadres zijn dat je overal ter wereld kunt benaderen (bijvoorbeeld Gmail of Hotmail). Mocht je dan iets overkomen, dan heb je in je mailbox in ieder geval alle zaken vastgelegd. Denk hierbij aan:

  • Paspoort
  • Medisch paspoort
  • Rijbewijs
  • Credit Card
  • Visa
  • Polisnummer en details van je reisverzekering
  • Polisnummer en details van je ziektekostenverzekering
  • Belangrijke telefoonnummers (bank voor blokkeren pas/creditcard, Nederlandse ambassade, alarmnummer reisverzekering)

Met deze tips voor een goede voorbereiding op je vakantie kun je eventuele problemen tijdens je reis voorkomen!