De 20 allermooiste reisboeken ter inspiratie

De 20 allermooiste reisboeken ter inspiratie

Home » Inspiratie opdoen » Reisinspiratie voor als je even niet op reis kunt » De 20 allermooiste reisboeken ter inspiratie

Hoewel we fan zijn van de e-reader, vinden we het toch lekker om een mooi reisboek in onze handen te hebben. Met alle prachtige verhalen en de geweldige foto’s dromen we weg naar nieuwe bestemmingen die we willen ontdekken. Onze boekenkasten puilen daarom uit met de 20 allermooiste reisboeken. Op een regenachtige dag bezorgen ze ons veel afleiding en brengen ze ons op de beste reisideeën.

De 20 allermooiste reisboeken

Er zijn heel veel fantastische reisboeken verschenen. We zetten de allermooiste reisboeken voor je op een rijtje. Hier doe je ongetwijfeld inspiratie op voor je volgende reis. De boeken zijn daarnaast een fantastisch verjaardagscadeau voor iemand die van reizen houdt. Zo maak je iemand helemaal blij. We vermelden de 20 allermooiste reisboeken op alfabetische volgorde.

Bagan, Myanmar

101 Wereldwonderen

Lonely Planet maakt niet alleen praktische reisgidsen. Ze geven daarnaast de allermooiste reisboeken uit die je je kunt voorstellen. In deze spectaculaire uitgave vind je 101 schitterende plekken op aarde en lees je hoe je deze zelf kunt gaan bekijken.
Bestemmingen als Antarctica, de Amazone, de Victoriawatervallen en de Chinese Muur zijn verbazingwekkend en lijken onbereikbaar, maar zijn dat niet echt. Geïllustreerd met de mooiste fotografie, praktisch en met de beste tips voor ieder budget. Laat je inspireren door dit prachtige boek en ga zelf op reis!

101 Wereldwonderen bestellen

365 Dagen onderweg

Floortje Dessing heeft in de afgelopen jaren ongeveer alle uithoeken van onze planeet bezocht. Haar tv-programma’s zijn enorm populair. Dit is een prachtig boek waarin ze verslag doet van haar bijzondere reizen. Het boek zit boordevol persoonlijke reistips van Floortje, inclusief manieren om goedkoop tickets te boeken en haar favoriete reiswebsites. Ze heeft een heel persoonlijk reisboek gemaakt dat niet alleen inspirerend is om te lezen, maar ook om te zien!

365 Dagen onderweg bestellen

400 Droomreizen

In dit prachtige boek heeft National Geographic zijn favoriete reizen samengesteld. 400 Droomreizen bevat het beste van ’s werelds bekendste en minder bekende plekken. Dit boek bevat ook leuke top 10-lijsten in allerlei categorieën. Wat zijn ’s werelds top 10-lifttrips, bruggen om over te lopen, trolleyritten, oude snelwegen of ondergrondse wandelavonturen? Elk hoofdstuk bevat verbluffende fotografie, kaarten in kleur, inspirerende teksten en deskundig advies.

400 Droomreizen bestellen

Halong Bay, Vietnam

Amazing Boat Journeys

Ervaar 60 van de meest bijzondere reizen per boot over de hele wereld in Amazing Boat Journeys. Van zeilen op de Nijl tot een cruise door het Canadese noordpoolgebied. Met gedetailleerde overzichten van elke route, prachtige foto’s en praktische tips hoe je je eigen reis kunt plannen. Door de beschrijvingen en de fantastische foto’s krijg zin om gelijk aan boord te gaan.

Amazing Boat journeys bestellen

Before They Pass Away

Jimmy Nelson is een Brits fotograaf en fotojournalist. Hij is vooral bekend van zijn boek Before They Pass Away, waarvoor hij tweeënhalf jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. Het boek toont unieke opnamen van allerlei stammen over de hele wereld. Jimmy Nelson heeft een imponerend fotoverslag gemaakt van inheemse culturen die dicht bij de natuur staan.

Before They Pass Away bestellen

Bucketlist reizen

De ultieme reisbucketlist! Deze 25 reizen moet je ooit in je leven gemaakt hebben. De auteur verzamelde voor dit boek de reizen die op je bucketlist thuishoren. Van een mysterieuze droom die werkelijkheid wordt in Marrakech tot het land van vuur en ijs: IJsland. Van een roadtrip langs de westkust van de Verenigde Staten tot Jordanië, de parel van het Midden-Oosten. Met praktische informatie, handige tips en veel inspirerende foto’s.

Bucketlist Reizen bestellen

Natuurpak in Noorwegen

Complete National Parks of Europe

In dit prachtig geïllustreerde boek neemt National Geographic je mee naar 460 nationale parken in heel Europa. Natuurlijk verstrekt het boek gedetailleerde informatie, praktische tips en overzichtelijke kaarten. Bij ieder beschreven park vind je de beste locaties om het wildleven te spotten, de mooiste wandelroutes en een informatief overzicht wat het park de moeite van het bezoek maakt.

Complete National Parks of Europe bestellen

Cultuurroutes

In dit boek vind je 52 routes naar ’s werelds mooiste culturele bestemmingen: van het Barcelona van Gaudí tot de zentuinen van Kyoto en Havana’s muziekscene. Plaatsen in en om steden waar je met volle teugen kunt genieten van het mooiste cultuurgoed ter wereld: eeuwenoude Romeinse tempels, kathedralen, burchten en complete binnensteden. Met aanbevelingen van experts, fraaie foto’s, kaarten en praktische informatie over reis en verblijf.

Cultuurroutes bestellen

Epic Drives of the World

Een roadtrip is een heerlijke manier om een land of continent te verkennen. In dit fantastische boek brengt Lonely Planet de mooiste roadtrips van de hele wereld bijeen. In totaal beschrijven de auteurs 50 klassieke routes. Daarnaast geeft het boek 150 additionele suggesties voor zowel korte als lange trips. Iedere route bevat een goede beschrijving, een kaart en tal van praktische details. Natuurlijk zijn de foto’s jaloersmakend mooi.

Epic drives of the World bestellen

Nieuw-Zeeland

Erica op Reis

Erica Terpstra schetst in haar boek een beeld van de inspirerende en soms wonderlijke landen en culturen die ze bezoekt. Het is gebaseerd op haar gelijknamige tv-programma. Tijdens haar reizen neemt ze enthousiast deel aan lokale rituelen, gewoonten en gebruiken. In dit boek deelt ze haar favoriete bestemmingen, meest bijzondere ontmoetingen en geeft ze vele tips. Een heerlijk boek om bij weg te dromen, mede dankzij de prachtige foto’s.

Erica op Reis bestellen

Guide to Travel Photography

Guide to Travel Photography is geschreven door de internationaal bekende reisfotograaf Richard I’Anson. Hij deelt zijn schat aan ervaring en kennis over reisfotografie in begrijpelijke taal zonder vakjargon. Gedetailleerde instructies voor het maken van foto’s van bewegende onderwerpen, portretten van mensen, landschappen, steden, dieren in het wild, festivals, eten en drinken. Zo maak je geen kiekjes meer maar inspirerende foto’s. Natuurlijk met veel inspirerende foto’s van de maker.

Guide to Travel Photography bestellen

The Iconic Photographs

Dit boek brengt de mooiste foto’s van Steve McCurry van over de hele wereld samen, inclusief iconische afbeeldingen uit Zuidoost-Azië, Afrika en Europa. Het bevat zijn meest beroemde foto’s, zoals het groenogige Afghaanse meisje, evenals afbeeldingen uit de straten van India, de tempels van Angkor in Cambodja en de boeddhistische kloosters van Tibet. Een waar genot voor het oog!

The Iconic Photographs bestellen

Treinreis door Zwitserland

Mooiste treinreizen

Dit boek bevat 60 van ’s werelds mooiste en meest onvergetelijke treinavonturen. Van klassieke langeafstandsreizen, zoals The Rocky Mountaineer in Canada, The Ghan in Australië en de Rovos Rail in Zuid-Afrika, tot onbekende pareltjes op gewone woonwerkverkeertrajecten. Elke reis wordt vergezeld van praktische informatie – ticketopties, dienstregelingen en haltes – plus inspirerende foto’s en een geïllustreerde routekaart. Reizen met de trein: de wereld ligt aan je voeten.

Mooiste treinreizen bestellen

Mythische fietstochten in de wereld

Lonely Planet inspireert fietsers met 200 routes in alle continenten van de wereld. Familievriendelijke uitstapjes, stedelijke trips en mythische avonturen op ongekende wegen. Allemaal illustreren ze hoe fietsen een ideale manier is om plaatsen, mensen en hun cultuur te ontdekken. Voor alle fietsliefhebbers die de wereld willen ontdekken een heerlijk boek.

Mythische fietstochten in de wereld bestellen

Reis rond de Wereld

Een prachtig vormgegeven overzicht van álle landen op de wereld! Van Afghanistan tot Zimbabwe geeft dit boek de lezer fantastische inspiratie en achtergrondinformatie over werkelijk ieder land ter wereld. Variërend van de beste tijd om het land te bezoeken, de top bezienswaardigheden en verwijzingen naar meer informatie over het land, tot leuke weetjes. Natuurlijk zijn de prachtige foto’s een bonus. Ga de wereld rond, droom weg bij alle mogelijkheden, en raak geïnspireerd door landen waar je nog nooit als reisbestemming over nagedacht hebt.

Reis rond de Wereld bestellen

Kameelsafari door de Sahara

Sahara

Michael Palin, voormalig lid van Monty Python, heeft tal van indrukwekkende reizen gemaakt. In dit boek neemt hij je mee door de Sahara. Zijn reis voert hem van Gibraltar naar Marokko, het Atlasgebergte, Algerije, Mauritanië, Senegal, Mali, Nigeria, Libië en Tunesië. De woestijn onthult niet zozeer het troosteloze van eindeloze zandvlakten, maar juist een enorme verscheidenheid aan culturen en landschappen, en een lange geschiedenis van beschaving, handel en veroveringen. Een boek van Palin mag zeker niet ontbreken in het overzicht van de 20 allermooiste reisboeken.

Sahara bestellen

Sustainable Escapes

Duurzaam en verantwoord reizen wordt steeds belangrijker. Dit boek helpt daarbij. Je vindt hierin ’s werelds beste, milieuvriendelijke resorts en duurzame reiservaringen. Van eco-lodges met geavanceerde duurzaamheidsinitiatieven tot rondleidingen die zijn ontwikkeld om dieren in het wild te beschermen en de lokale gemeenschappen sterker te maken. Je zult opmerkelijke plekken ontdekken waar je verantwoord reist en je geld goed besteedt.

Sustainable Escapes bestellen

Ultieme Stedentrips

Lonely Planet komt nu met een prachtig vormgegeven overzicht van de 200 beste steden in de wereld voor de ultieme stedentrip. Dit boek geeft je fantastische inspiratie en achtergrondinformatie over de mooiste steden. Kortom, in één oogopslag zie je waarom je absoluut naar deze stad moet! Daarnaast bevat het boek veel praktische informatie en natuurlijk zijn de foto’s schitterend.

Ultieme stedentrips bestellen

Moskou

Universele reisgids voor moeilijke landen

Reizen door een moeilijk land is niet ontspannen. Soms is het ook erg lastig. Maar dat maakt het natuurlijk ook avontuurlijk. Reisveteraan Jelle Brandt Corstius bereidt je voor op je reis, en helpt je onderweg. Je leest onder meer: hoe je succesvol afdingt in tien stappen (waarmee je dit boek al hebt terugverdiend), hoe je vieze hapjes pijnloos door kunt slikken en wat je moet doen als je door een aap wordt beroofd. Een uiterst humoristisch boek dat het gemis aan foto’s meer dan goed maakt.

Universele reisgids voor moeilijke landen bestellen

Wie (niet) reist is gek

Wie (niet) reist is gek, is één grote lofzang over het reizen door succesvol psycholoog, maar ook hartstochtelijk reiziger, Ap Dijksterhuis. Als geen ander weet hij welke immense effecten het reizen heeft op onze gesteldheid. Het is dé manier om ons brein soepel te houden, het reikt ons inspiratie en creativiteit aan, haalt vooroordelen onderuit en maakt ons gelukkiger. Hilarische, maar ook penibele reiservaringen verbindt hij aan verrassende psychologische inzichten.

Wie (niet) reist is gek bestellen

Zijn dit echt de 20 allermooiste reisboeken?

We hebben natuurlijk in dit overzicht onze persoonlijke voorkeuren laten spreken. Maar er zijn ongelooflijk veel prachtige boeken over reizen geschreven. Staat jouw keuze hier niet bij, neem dan eens een kijkje op de website van Lonely Planet of Bol.com. Ongetwijfeld vind je daar een of meer van de 20 allermooiste reisboeken voor jou!

Baobabs in Madagaskar