Camper delen, ideaal voor bezitters en huurders van campers

Camper delen, ideaal voor bezitters en huurders van campers

Home » Thema's » Camper delen, ideaal voor bezitters en huurders van campers

De ultieme manier om vrijheid, flexibiliteit en comfort op je vakantie te beleven, is rondreizen met een camper. Ontdek je een mooie streek, dan stop je en zoek je een overnachtingsplek. Heb je alle bezienswaardigheden gezien, dan trek je lekker verder. Alles is zo weer ingepakt en rijden maar, op zoek naar een volgende droomplek. Gaan en staan waar je wilt en dat onovertroffen gevoel van vrijheid. Wij hebben dat jarenlang met onze camper ervaren.

Steeds meer mensen denken er hetzelfde over. De verkoop van campers zit al jaren in de lift. Corona heeft hier ook aan bijgedragen: met een camper heb je altijd een eigen douche en wc bij je. Wel zo veilig.

Reizen met een camper

Een camper kopen

Denk je erover na om een camper te kopen? De aanschaf van een camper is erg fors. Niet alleen bij een nieuwe camper, maar ook voor tweedehands campers zijn de prijzen hoog. En daarmee ben je er nog niet. Er komen nog tal van andere kosten bij. Denk hierbij aan:

  • afschrijving
  • verzekering
  • wegenbelasting
  • stalling
  • onderhoud
  • pechhulp
  • brandstof

Natuurlijk is een 10 jaar oud VW camperbusje in aanschaf vele malen goedkoper dan een supermoderne Hymer, volledig ingericht met alle apparatuur. De eerste camper vind je voor bedragen tot ongeveer € 25.000. Houd er wel rekening mee dat die vaak meer dan 200.000 kilometer op de teller hebben staan. De jaarlijkse onderhoudskosten voor een dergelijke camper kunnen hierdoor flink oplopen. De kleinste Hymer, een camper bus, kost nieuw al bijna € 100.000 als je er veel opties en accessoires erbij neemt. Een fors bedrag, dat voor velen een te groot struikelblok vormt.

Wanneer is een camper kopen interessant?

Wanneer je grofweg meer dan zeven weken per jaar met de camper op reis gaat, kan het interessant zijn om een camper aan te schaffen. De jaarlijkse kosten zijn dan lager dan wanneer je een camper voor datzelfde aantal weken huurt.

Wij hebben om die reden een aantal jaren geleden een camper gekocht. In totaal waren we per jaar zo’n acht weken op pad. Het leverde ons onvergetelijke vakanties op. Daarnaast gingen we regelmatig een lang weekend weg. Vaak in eigen land of net over de grens. Maar dat voelde ook als een echte vakantie. Zo hadden we in totaal ruim meer dan tien weken plezier van onze camper.

Geld verdienen met je camper

Ben jij de trotse bezitter van een camper? Gefeliciteerd! Maar je zult waarschijnlijk niet het hele jaar met de camper op pad zijn. Hoewel ons dat een aantrekkelijk idee lijkt, is het vaak niet haalbaar. Maar je kunt natuurlijk je camper wel verhuren als je er zelf niet mee op vakantie bent. Hiermee verdien je geld. Daarmee kun je alle jaarlijkse kosten terugverdienen. En zelfs flink meer, als je de camper vaak verhuurt. Toch zijn veel camper bezitters beducht om hun huis op wielen te verhuren. Het levert veel rompslomp op, is een veelgehoorde opmerking. Ook ziet men op tegen het meegeven van hun camper aan een wildvreemde. Springt de huurder wel netjes om met het rijdend paleis? Betaalt hij de huur wel? En wat gebeurt er als de huurder schade veroorzaakt?

Camper delen: een nieuw fenomeen

Camper delen is een betrekkelijk nieuw fenomeen. Door je camper te delen met anderen, profiteer je van extra inkomsten. Daarnaast biedt camper delen tal van zekerheden voor de verhuurder. Voor auto’s bestaat zoiets al veel langer. Snappcar is een bekend platform waarop autobezitters hun auto kunnen delen met anderen.

Voor campers zijn er nu ook dergelijke platforms. De bekendste is wel Goboony. Hoewel de naam anders klinkt, is het een puur Nederlandse organisatie.De beoordelingen van Goboony door verhuurders en huurders zijn erg goed: Na bijna 36.000 ervaringen scoort Goboony een 9.6 als beoordeling. Het is dus een betrouwbare partner op dit gebied.

Het bedrijf heeft een helder uitgangspunt. Jaarlijks staan er in Europa 2,4 miljoen campers stil in de stalling. Door bezitters te verbinden met huurders], stelt Goboony duizenden vakantiegangers in de gelegenheid het ultieme gevoel van vrijheid te ervaren. En wij weten uit ervaring: als je ooit met een camper hebt rondgereisd, wil je niets anders meer!

Camper delen: hoe werkt het?

Een camper platform is ongeveer vergelijkbaar met de overbekende site Marktplaats. De verhuurder plaatst zijn camper met foto’s en beschrijving op het platform. Geïnteresseerden kunnen aan de hand van diverse criteria een camper selecteren. Als je een geschikte camper hebt gevonden, leg je contact met de verhuurder. Je maakt een afspraak voor een bezichtiging en een proefrit. Bevalt de camper je, dan doe je een reservering. De betaling verloopt via het platform, wel zo zeker. Vaak heeft het platform een speciale verzekering. Hiermee kunnen verhuurder en huurder problemen voorkomen bij schade. Ook dat is een prettige bijkomstigheid.

Camper delen: voordelen voor verhuurder

De verhuurder heeft tal van voordelen om de camper via een platform te verhuren. Het allerbelangrijkste is wel dat deze platforms zoals Goboony veel aan de weg timmeren met reclame. Hiermee vergroot je de kans aanzienlijk dat je de camper goed kunt verhuren. Hoewel je alle vrijheid hebt om je eigen advertentie te maken, kun je hierbij professionele ondersteuning krijgen van het platform. Dat is een gratis service. Net als het plaatsen op de site van het platform. Je bepaalt als verhuurder zelf de prijs en voorwaarden.

In de community zijn huurders en verhuurders bekend. Daarmee verklein je het risico dat je de camper aan een onbetrouwbare huurder meegeeft. Omdat ook de betaling en de borg via Goboony gaat, loop je geen financieel risico. Door de dagverzekering die je kunt afsluiten, zijn alle risico’s op schadeposten afgedekt. Na de huurperiode kun je er zelfs voor kiezen om de camper professioneel te laten reinigen. Overigens vraagt Goboony over de huurprijs geen vergoeding van de verhuurder.

Camper delen: voordelen voor huurder

Een camper huren is op dit moment erg populair. Maar de meeste professionele verhuurders hebben slechts een beperkt aanbod. Dat betekent dat jouw gewenste camper vaak niet voorradig is. Zeker in het hoogseizoen vis je vaak achter het net. Je zult dan weer andere aanbieders moeten zoeken. Een tijdrovende klus en soms ook nog zonder resultaat!

Op het platform van Goboony vind je een uitgebreid aanbod. Met een paar drukken op de knop vind je de camper van je dromen. Je legt contact met de verhuurder en regelt een bezichtiging en proefrit. Je bent klaar om het ultieme vakantiegevoel van vrijheid en flexibiliteit te ervaren! De betaling loopt via het platform. Pas als jij de camper hebt opgehaald voor je reis, ontvangt de verhuurder de huursom. Je loopt dus geen enkel financieel risico. En tijdens je reis kun je persoonlijke ondersteuning krijgen als dat nodig is. Zo ga je relaxed op pad! Natuurlijk doet Goboony dit niet voor niets. Over de huursom en schoonmaakkosten betaal je 17,5% servicekosten.

Zorgeloos op reis met een camper

Door het camper delen is het reizen met een camper voor veel mensen bereikbaar geworden. je hoeft geen dure camper te kopen, maar toch genieten van de meest fantastische reizen. Dat wordt een zorgeloze roadtrip vol verrassende ontdekkingen deze zomer!