Raad de bestemming op Pinterest!

Home » Bestemmingen » Raad de bestemming op Pinterest!

Om je wat aangename afleiding te geven tijdens de huidige corona-crisis hebben we op Pinterest een quiz gehouden, namelijk de ‘Raad de bestemming’-quiz. Niet om er iets mee te kunnen winnen maar meer om je topografische kennis te testen en vooral om je te laten inspireren voor je eerstvolgende reis zodra dit weer mogelijk is!

Nu de corona-maatregelen geleidelijk worden versoepeld gaan zijn we met de quiz op onze Pinterest-pagina inmiddels gestopt. Laat je hierna verder inspireren voor je eerstvolgende reis door een kijkje te nemen in ons huidige aanbod van beschreven reisbestemmingen! En mocht het land van bestemming de deuren nog niet hebben geopend voor toeristen, lees dan verder wat ons eigen land voor prachtige vakantiemogelijkheden te bieden heeft.

 


Raad de bestemming!

  • Dag 50 – Deze foto is genomen in Hobbiton, de voormalige filmlocatie van alle Lord of the Rings– en The Hobbit-films op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Als je ooit de boeken van Tolkien gelezen hebt, of de verfilming gezien hebt, is een bezoek aan dit themapark een absolute must!
  • Dag 49 – Deze foto is genomen in Speicherstadt, een wijk in De Duitse Hanzestad Hamburg bestaande uit vele pakhuizen die gebouwd zijn op enkele eilandjes in de rivierbedding van de Elbe. In onze reisblog vind je onze tips over de vele bezienswaardigheden van deze geweldige stad.
  • Dag 48 – Deze foto is genomen in het veelzijdige San Francisco, Californië. Deze in onze ogen super relaxte stad staat bekend om de steile heuvels (waarover ook de befaamde kabeltrams rijden), Alcatraz, de hippiecultuur van voorheen, en natuurlijk de Golden Gate Bridge.
  • Dag 47 – Deze foto is genomen bij Punda in Willemstad, Curaçao. Het eiland staat bekend om de vele prachtige, beschutte baaien met parelwitte zandstranden en turquoise zeewater, de ruige natuur in de natuurparken, de vele oude landhuizen.
  • Dag 46 – Deze foto is genomen bij de Cookeilanden. Bij deze eilanden vind je een prachtige natuur met enkele redelijk hoge bergen, veel jungle met fraaie watervallen, overal kokospalmen en bloemen, en fantastisch mooie, turquoise lagunes. Met recht een droombestemming.
  • Dag 45 – Deze foto is genomen in het pittoreske stadje Taormina op Sicilië. Dit ruige Italiaanse eiland kent een lange, bijzonder rijke historie van buitenlandse overheersing door de Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen en Aragonezen. Als gevolg biedt Sicilië een grote, culturele diversiteit.
  • Dag 44 – Deze foto is genomen in Luang Prabang, de stad in het noorden van Laos die voor velen het hoogtepunt is van hun bezoek aan dit aziatische land. De diverse prachtige tempels, de bedelprocessie van de monniken en de ligging zijn fantastisch.
  • Dag 43 – Deze foto is genomen in Nantes, de voormalige hoofdstad van Bretagne. Deze stad met een buitengewone geschiedenis is bezaaid met prachtig oude gebouwen, en vele gezellige terrasjes en parken. Het is een stedentrip dubbel en dwars waard!
  • Dag 42 – Deze foto is genomen in New York City. Geen stad ter wereld is meer bezongen dan New York. Velen brachten een ode aan de “city that never sleeps”. En terecht. Lees in onze blog waarom je er ook heen wilt!
  • Dag 41 – Deze foto is genomen in de omgeving van Chamonix in de Franse Alpen. Deze omgeving van de Mont Blanc, met ruim 4810 meter de hoogste berg van Europa, is bijzonder populair onder skiërs, bergbeklimmers maar ook wandelaars.
  • Dag 40 – Deze foto is genomen in Cuzco, de vroegere hoofdstad van het Incarijk. De meeste reizigers blijven hier maar kort voordat ze aan hun trektocht beginnen naar de Machu Picchu. Maar deze Peruaanse stad heeft zelf ook heel veel te bieden.
  • Dag 39 – Deze foto is genomen bij de Milford Sound in het Fiordland National Park. Het is wat ons betreft een van de meest spectaculaire natuurparken van Nieuw-Zeeland, en voor wandelaars en natuurliefhebbers een waar paradijs!
  • Dag 38 – Deze foto is genomen bij de Machu Picchu. Deze oude Inca-stad is dé bucketlist-bestemming van Peru, misschien zelfs wel van Zuid-Amerika en een van de zeven wereldwonderen en natuurlijk UNESCO Werelderfgoed.
  • Dag 37 – Deze foto is genomen in de charmant oude stad Valencia. De geboortestad van de paella is bekend om onder meer het Fallas-festival in maart en het enorme, neo-futuristische project van architect Santiago Calatrava. De Spaanse stad is wat ons betreft een bezoek dubbel en dwars waard!
  • Dag 36 – Deze foto is genomen in het Sepilok Orang Oetan Rehabilitation Centre. In dit natuurreservaat leert de bedreigde orang oetan opnieuw te overleven in het oerwoud van Maleisië. Een absolute highlight tijdens je bezoek aan Maleisisch Borneo!
  • Dag 35 – Deze foto is genomen in het Griffith Park in Los Angeles, Californië. De meeste toeristen bezoeken de stad maar kort voordat zij de grote nationale parken in de omgeving gaan bekijken. Maar LA heeft zoveel meer te bieden dan Hollywood Boulevard en Venice Beach!
  • Dag 34 – Deze foto is genomen in Cambodja bij Angkor Wat en de andere tempels van Siem Reap. Een bezoek aan het tempelcomplex is hét hoogtepunt van je reis door Cambodja. Lees alle tips voor dit bezoek in onze blog over Angkor Wat.
  • Dag 33 – Deze foto is genomen in de boeiende en gezellige stad Krakau in Polen. De bijzonder aantrekkelijke stad is een ware historische en culturele juweel en niet zonder reden de meest populaire Poolse stad onder toeristen.
  • Dag 32 – Deze foto is genomen bij Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika. Dit land heeft een prachtige natuur en een rijke koloniale geschiedenis die terug gaat naar midden 17e eeuw. toen de Nederlanders op de Kaap een post stichtten voor proviand en drinkwater voor de VOC.
  • Dag 31 – Deze foto is genomen bij in de Dubai Marina in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Deze woestijnstad is er een van superlatieven. Niets is te gek. Wij zijn er de afgelopen zeven jaar drie keer geweest en elke keer leek de stad zich opnieuw uitgevonden te hebben.
  • Dag 30 – Deze foto is genomen bij de rotskerken van Lalibela in het noorden van Ethiopië. De bijzondere rotskerken uit de 13de eeuw worden ook wel het achtste wereldwonder genoemd. Een bezoek aan deze kerken is het hoogtepunt van een reis door Noord-Ethiopië.
  • Dag 29 – Deze foto is genomen op Sint Maarten. Deze geweldige strandbestemming met haar vele prachtige witte zandstranden en turquoise zeewater, is niet alleen interessant voor de strand- en zonaanbidder maar vooral ook voor watersporters zoals zeilers en duikers.
  • Dag 28 – Deze foto is genomen bij de Cotopaxi-vulkaan in Ecuador. Deze actieve vulkaan is op vele manieren te bezoeken: wandelen, te paard maar ook met de mountainbike. Adembenemende omgeving!.
  • Dag 27 – Deze foto is genomen bij een bruiloft op het hoofdeiland van Chuuk in Micronesië. De lagune van Chuuk is als het ware de Japanse Pearl Harbour. De prachtige, tropische eilanden van Chuuk zijn om die reden erg in trek bij duikers van waar ook ter wereld.
  • Dag 26 – Deze foto is genomen tijdens een bijzonder leuke excursie vanuit Hanoi in Vietnam naar de Perfume Pagoda. De pagoda is eigenlijk meer een complex van pagodes en boeddhistische tempels in een beschermd natuurgebied op de Huong Tich, de geurige berg.
  • Dag 25 – Deze foto is genomen in Cartagena, de fantastisch mooie, oude havenstad in Colombia. Tijdens de 16e eeuw en de 17e eeuw was het een van de belangrijkste havensteden van de Zilvervloot. Later dit jaar zullen we er een blog aan wijden.
  • Dag 24 – Deze foto is genomen in de Phang Nga Bay nabij Phuket in Thailand. De baai is bekend om zijn kalkstenen rotsformaties waarvan de meest iconische zonder twijfel James Bond Island is. Hier werden de opnames gemaakt voor ‘The Man With The Golden Gun’.
  • Dag 23 – Deze foto is genomen in de prachtige hoofdstad van Tsjechië, namelijk Praag. Volgens velen is deze stad aan de Molday een van de mooiste steden van Europa. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Dag 22 – Deze foto is genomen in betoverende Stone Town, het historisch hart van Zanzibar-stad. Niet voor niets staat de stad al sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Alleen al de wandeling door de smalle straatjes is een culturele belevenis op zich zelf.
  • Dag 21 – Deze foto is genomen bij ’s werelds grootste zoutvlakte, namelijk het Salar de Uyuni in Bolivia. Dit surrealistisch landschap mag je niet missen. Door het gebrek aan perspectief kun je hele bijzondere foto’s maken. Laat je inspireren!
  • Dag 20 – Deze foto is genomen op Mauritius bij Grand Bassin, een belangrijke bedevaartplaats. Tijdens het Maha Shivaratri-feest in februari of maart, trekken veel Hindi uit Mauritius in witte gewaden en met bloemen versierde hoepels naar het meer om de god Shiva te eren.
  • Dag 19 (tweede paasdag) – Deze foto is genomen bij de Rainbow Mountain in Peru. Deze berg bij Cuzco doet zijn naam eer aan. Met prachtige kleuren, veroorzaakt door gesteenten en mineralen, ziet de berg eruit als een regenboog. Echt magisch om te zien!
  • Dag 18 (Pasen) – Deze foto is genomen bij onze oosterburen vlakbij de grens met Oostenrijk. Het kasteel Neuschwanstein van de later krankzinnig verklaarde koning Ludwig van Beieren is een van de belangrijkste, toeristische attracties van Duitsland.
  • Dag 17 – Deze foto is genomen in het Tongariro National Park op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De vulkaan in de verte diende als decor voor Mount Doom in de verfilming van Tolkien’s ‘In de ban van de ring’. Het park leent zich uitstekend voor fantastische wandeltochten!
  • Dag 16 – Deze foto is genomen bij een pagode op de Mandalay Hill in Myanmar. Deze voormalige hoofdstad van Myanmar, is een in onze ogen erg plezierige stad waar veel te zien en te doen valt. Het is ook de hub voor Bagan en Inle Lake.
  • Dag 15 – Deze foto is genomen op Malapascua, een van de fantastisch mooie, tropische eilanden van de Filipijnen. We zullen de komende periode speciaal voor de duikers onder ons aan de Filipijnen een welverdiende blog wijden.
  • Dag 14 – Deze foto is genomen tijdens een mountainbiketocht bij Antsirabe op Madagaskar. Om optimaal te genieten van het landschap en de bevolking hebben we een fietstocht van 55 kilometer gemaakt langs twee mystieke meren. Lees onze tips!
  • Dag 13 – Deze foto is genomen bij de Blue Mountains, een prachtig, bergachtig landschap dat zijn naam ontleent aan de dichte eucalyptusbossen die de lucht een blauwe gloed geven. Je vindt er rustige dorpjes, diepe ravijnen, watervallen en een rijke inheemse flora en fauna.
  • Dag 12 – Deze foto is genomen in Yosemite National Park, Californië, VS. Dit biologisch gezien bijzonder divers park is het meest bekend om de Yosemite Valley, een van de twee grote, door gletsjers uitgesleten dalen. Wij waren daar in de lente; een perfect jaargetijde omdat je dan vele watervallen te zien krijgt.
  • Dag 11 – Deze foto is genomen in de ruïnestad Petra in Jordanië. Deze historische trekpleister is gelegen in een dal in de heuvels en bekend door de in de rotsen uitgehakte graftombes. Later dit jaar zullen we ook een blog over Jordanië en Petra schrijven.
  • Dag 10 – Deze foto is genomen in het Franse Annecy. Dit toeristisch maar idyllisch stadje wordt soms het “Venetië van de Alpen” genoemd vanwege de drie kanalen en de Thiou-rivier die door de oude stad stromen. In de omgeving kun je fantastisch golfen.
  • Dag 9 – Deze foto is genomen in Havana, de fantastisch mooie, oude hoofdstad van Cuba. Later dit jaar schrijven we een blog over Cuba. Tot die tijd kunnen we je de prachtige film The Lost City aanbevelen waar we over schreven in onze blog over de 25 beste reisfilms.
  • Dag 8 – Deze foto is genomen tijdens een boottocht langs de dunbevolkte en dicht met tropisch regenwoud begroeide eilanden van Raja Ampat in West-Papoea. Velen beschouwen dit deel van de wereld als één van de laatste paradijsjes en parels van de natuur op aarde.
  • Dag 7 – Deze foto is genomen op Oahu, Hawaï. Dit eiland is met name bekend om Waikiki, de marinebasis Pearl Harbour en het golfsurfen wat hier tot kunst en topsport is verheven. Wat weinig mensen weten is dat je hier fantastische wandelingen kunt maken, variërend van korte wandelingen van nog geen uur tot complete dagtochten.
  • Dag 6 – Deze foto is genomen in Halong Bay in het noorden van Vietnam. Uit de zee doemen honderden eilandjes op met karstgebergte. Sommige zijn groot, sommige heel klein. Tussen de eilanden door varen traditionele, Chinese jonks, met bruinrode zeilen. Met een meerdaagse cruise zie je de baai op zijn best.
  • Dag 5 – Deze foto is genomen in de jungle van het Nam Kan National Park in Laos. Een onvergetelijke ervaring die je daar kunt beleven is de Gibbon Experience. Het doel is om de gibbons te spotten. Om die te bereiken, ga je ziplinend door het oerwoud, waarbij je slaapt in boomhutten.
  • Dag 4 – Deze foto is genomen bij een van de vele, prachtige kastelen aan de Loire in Frankrijk. De Loire is met 1012 kilometer de langste rivier van Frankrijk. In “de tuin van Frankrijk” vind je niet alleen wereldberoemde kastelen maar ook prachtige wijngaarden!
  • Dag 3 – Deze foto is genomen bij Manado in het noorden van Sulawesi. Dit deel van Indonesië ligt net als West-Papoea in het hart van de koraaldriehoek waar je ‘s werelds grootste mariene biodiversiteit vindt. Maar het noorden van het prachtige Sulawesi heeft veel meer te bieden dan alleen goede duikstekken.
  • Dag 2 – Deze foto is genomen in het Tarangire National Park in Tanzania. Van alle parken in Tanzania vonden we het landschap van dit park veruit het mooist. Denk aan een glooiend landschap vol Baobab’s, olifanten en giraffen. En met af en toe prachtige vergezichten op de kronkelende Tarangire-rivier waar het park naar vernoemd is.
  • Dag 1 – Deze foto is genomen op Pohnpei in Micronesië. Pohnpei bestaat uit 163 volledig door jungle overwoekerde, tropische eilanden. De archipel is met name bekend vanwege de archeologische vindplaats Nan Madol, die op de cultureel werelderfgoedlijst van UNESCO staat.