De Perfume Pagoda

De Perfume Pagoda

Home » Vietnam » De Perfume Pagoda

Vanuit Hanoi hebben we ook een bijzonder leuke, mooie en interessante dagexcursie gemaakt naar de Chua Trong, beter bekend als de ‘Perfume Pagoda’. De Chua Trong is een complex van pagodes en boeddhistische tempels in een beschermd natuurgebied. Dit ligt op circa 60 kilometer ten zuidwesten van Hanoi op de Huong Tich, de geurige berg. De meest bekende pagodes op dit complex zijn de Thien Tru (hemelse keuken), Giai Oan Chu (waar onrechtvaardigheid wordt weggenomen) en Huong Tich Chu, een grot waar je veel beelden ziet.

Men vermoedt dat de eerste tempel een klein bouwwerk was op de plek waar nu Thien Tru ligt. Volgens legende werd deze plek meer dan 2000 jaar geleden ontdekt door een monnik die in de omgeving mediteerde. In de loop der jaren zijn met name in de 18e en 20e eeuw enkele constructies beschadigd, maar later weer gerestaureerd. Dit gebeurde ook nog toen wij er waren.

Perfume Pagoda bij Hanoi

Van half januari tot half maart gaan honderdduizenden Vietnamezen tijdens het Huong Pagoda-festival op pelgrimstocht naar het boeddhistisch complex. Voor de pelgrimage zijn er verschillende routes die ze kunnen nemen, maar de populairste is met de ​​boot vanaf de Yen-werf. Deze route is ook het meest populair onder toeristen. Wij vonden de boottocht die je aflegt met een roeiboot, zelfs het leukste onderdeel van de hele dagexcursie! Misschien ook wel omdat je niet zelf hoeft te roeien maar tijdens de tocht kunt genieten van het prachtige landschap van schilderachtige waterwegen langs kalkstenen kliffen.

Praktische zaken voor een bezoek aan de Perfume Pagoda

 

Hoe er te komen

Het makkelijkste is om gewoon in Hanoi een toertje te boeken. Dit kost ongeveer € 20 tot € 30. Men pikt je bij je hotel op en brengt je naar My Duc. Hier nemen de vrouwen uit de plaatselijke gemeenschap het vervoer over. Zij brengen je al roeiend naar het heilig complex. Overigens is bij de toer doorgaans ook de lunch inbegrepen.

Perfume Pagoda bij Hanoi

Wandelen bij de Perfume Pagoda

Je hebt op de plaats van bestemming genoeg tijd om alle pagodes en de grot wandelend te bezoeken. Zelfs zoveel tijd dat je tevens de berg op kunt lopen voor een waanzinnig mooi uitzicht. Het pad dat langs diverse grotpagodes voert, is wel vrij steil en als het regent ook glad. Tegenwoordig heb je er zelfs een kabelbaan naar de top. Als je geen geoefend bergwandelaar bent is het wellicht een goede optie om die kabelbaan op de heenweg te nemen. Op de terugweg kun je opnieuw de kabelbaan nemen of lekker wat wandelen.

Perfume Pagoda bij Hanoi