Top 10 van best gelezen blogs in 2023

Top 10 van best gelezen blogs in 2023

Home » Nieuwsberichten » Top 10 van best gelezen blogs in 2023

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Voor de 25e keer kunnen we luisteren naar de Top 2000. Daar is de verrassing nooit groot wie er op nummer 1 staat. Dit jaar is zelfs de hele top 10 gelijk aan die van vorig jaar. Ook voor ons is het tijd om terug te blikken op 2023. Dat doen we met de Top 10 van best gelezen blogs in 2023.

Het was een jaar waarin we veel op reis zijn geweest. We konden weer onbeperkt naar alle windstreken reizen. En dat hebben we dan ook gedaan. Niet dat we ons eigen land daarmee hebben vergeten. We hebben gewandeld en vooral meer gefietst in Nederland. Een prachtige manier om veel van het landschap te kunnen zien.

Over al onze belevenissen hebben we in 2023 zo’n 140 blogartikelen. Veel daarvan zijn bedoeld om jullie te inspireren. Daarnaast hebben we tal van informatieve blogs geschreven. Bijvoorbeeld over het boeken van een tijdslot voor de securitycontrole op Schiphol. Een blog die net niet in de Top 10 van best gelezen blogs in 2023 terechtkwam.

Dit is de top 10 van best gelezen blogs in 2023:

10. De beklimming van de Etna

Op het Italiaanse eiland Sicilië is de Etna met 3340 meter de hoogste actieve vulkaan van Europa. De vulkaan staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt er diverse prachtige wandelingen maken. In onze blog over de beklimming van de Etna vermelden we die natuurlijk. Net als overige bezienswaardigheden op het zuidelijkste eiland van Italië.

9. Stedentrip naar Freiburg

De hoofdstad van het Zwarte Woud is een ideale tussenstop op weg naar het zuiden. In Freiburg schijnt de zon vaak en zorgen de vele studenten voor een gezellige sfeer. De compacte binnenstad is intiem met veel bezienswaardigheden. Heel bijzonder zijn de kleine kanaaltjes door de straten. Heerlijk om je voeten af te koelen op een warme dag!

8. Lindau aan de Bodensee

Deze pittoreske Zuid-Duitse stad is prachtig gelegen aan de oevers van de Bodensee. Op de achtergrond weerspiegelen de Alpen in het water. Lindau is de meest zuidwestelijke stad van Beieren. Lindau kent een lange geschiedenis. De eeuwenoude gebouwen, de gezellige pleinen en de kleine steegjes geven de stad nu een unieke aanblik.

7. De heide bij Laren en Hilversum

Dit heidegebied in het Gooi kent veel wandelmogelijkheden. We komen er graag als we in de buurt willen wandelen. In onze blog beschrijven we diverse wandelroutes op de heide bij Laren en Hilversum. Van korte wandelingen tot een flinke dagwandeling, alles is mogelijk in dit natuurgebied.

6. Musea bezoeken met de Museumkaart

Met de Museumkaart kun je gratis naar meer dan 450 musea in Nederland. Ideaal als het een dag slecht weer is, of als tussenstop bij een wandeling of fietstocht. In onze blog noemen we per provincie de meest interessante musea. En dat is slechts een selectie. Want met zoveel mooie musea in ons land is er altijd een die past bij jouw interesse.

5. Bollenvelden bezoeken: waar en wanneer is het mogelijk?

Ieder voorjaar willen we genieten van de bontgekleurde bollenvelden. Niet voor niets bezoeken veel liefhebbers daarom de Keukenhof. Maar er zijn genoeg andere plekken om de bollenvelden te bewonderen. We hebben die in deze blog allemaal voor je verzameld. Daarbij geven we ook nog eens de leukste wandel- en fietsroutes langs de bollenvelden.

4. Heidegebieden in Nederland: dit zijn de mooiste

Vanaf ongeveer midden augustus bloeit de heide. De prachtige paarse kleuren zijn een lust voor het oog. Dan is het de tijd om van de schitterende natuur te genieten. In deze blog geven we tips waar de mooiste heidegebieden zijn. En natuurlijk hebben we ook bij deze blog veel suggesties vermeld voor mooie wandel- en fietsroutes bij de heidegebieden.

3. De bezienswaardigheden van Innsbruck

De Tiroolse hoofdstad heeft veel te bieden. Naast de vele culturele hoogtepunten van Innsbruck is de gezonde berglucht nabij. Ideaal voor een mooie wandeling of een afdaling over de besneeuwde pistes. In de winter kun je met de Ski & City Pass cultuur en wintersport zelfs ideaal combineren in Innsbruck.

2. Een weekend in Lille

Deze blog is al enkele jaren een van de favorieten bij de bezoekers van grijsopreis.nl. In 2022 was het zelfs het best gelezen artikel. Nu wisselt het stuivertje met de nummer 2 van vorig jaar. Lille blijft ieder jaargetijde een fijne stad om te bezoeken. Lekker dichtbij, veel bezienswaardigheden en een relaxte sfeer. Daarom is een weekend naar Lille ook volgend jaar een goed idee.

De nummer 1 in de top 10 van best gelezen blogs in 2023 gaat over de leukste plaatsen aan de kust in Noordoost-Italië. Dit is de best gelezen blog in 2023:

1. De 10 mooiste kustplaatsen in Noordoost-Italië

La dolce vita trekt ons blijkbaar zeer aan. Natuurlijk komen in deze blog bekende steden als Venetië, Ravenna en Rimini aan bod. Maar ook tal van onbekende parels, zoals Aquileia, Comacchio en Chioggia. Ontdek net als vele volgers de 10 mooiste kustplaatsen van Noordoost-Italië. Wie weet geniet jij volgend jaar van een welverdiende vakantie in een van de kustplaatsen in Noordoost-Italië!

Verre bestemmingen bij best gelezen blogs in 2023

In deze top 10 van best gelezen blogs in 2023 komen veel steden voor. Blijkbaar vinden jullie stedentrips leuk en interessant. Maar als we de lijst verder doorlopen, blijken ook veel wandelingen in binnen- en buitenland tot jullie favorieten behoren. We zullen daarom in het volgende jaar zeker diverse stedentrips, maar ook wandelingen, beschrijven in nieuwe blogs. Wel valt op dat verre bestemmingen buiten Europa nog wat minder vaak worden gelezen. Toch zien we ook daar een stijgende lijn. Zo mochten de blogs over Argentinië zich verheugen op een grote belangstelling. Datzelfde geldt voor onze artikelen over Zuid-Afrika. Daarom verwachten we dat er volgend jaar zeker een of meer verre bestemmingen bij de best gelezen blogs horen.

Kuddes