Top 10 buitenlandse wandelingen in 2023

Top 10 buitenlandse wandelingen in 2023

Home » Nieuwsberichten » Top 10 buitenlandse wandelingen in 2023

Natuurlijk, een wandeling ergens in Nederland is leuk. Maar een wandeltocht over de grens, met een totaal ander landschap, is ook geweldig. Wij hebben daarom altijd onze wandelschoenen bij ons als we naar het buitenland gaan. En elke keer worden we verrast door prachtige routes. Over bergtoppen, langs valleien, naar bijzondere uitzichtpunten, meren en kastelen. Ook dit jaar hebben we veel in het buitenland gewandeld. Dit is volgens ons de top 10 van buitenlandse wandelingen in 2023.

Zuid-Finland

Het zuiden van Finland is een waar paradijs voor iedereen die van wandelen houdt. Je kunt hier namelijk uren ronddwalen door de bossen langs de oever van de vele meren. In dit artikel vertellen we je waarom Zuid-Finland dé nieuwe zomerbestemming van het volgend jaar wordt en waar je de mooiste wandelgebieden vindt.

Linnavuori

Isle of Skye

Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hun hart ophalen in Schotland. De wandelmogelijkheden zijn eindeloos. Voor ons stak één gebied er met kop en schouders bovenuit: Isle of Skye. De ruige natuur met grillige rotsformaties, steile kliffen, verlaten bergmeren en afgelegen gebieden zorgt voor een unieke wandelomgeving. Daarom hoort deze blog zeker thuis in de top 10 van buitenlandse wandelingen in 2023

Belgisch Nationaal Park Hoge Kempen

Het eerste en tot voor kort enige nationale park in België is de Hoge Kempen. Niet ver van de Nederlandse grens verwijderd ligt dit prachtige natuurgebied met talloze wandelpaden. Voor ons een reden om kennis te maken met de grote diversiteit in landschappen en het industrieel verleden.

Wandelen in de Belgische Maasvallei

Op de grens van Nederland en België ligt het rivierpark Maasvallei, een fraai natuurgebied. Deze wandeling van zo’n 14 kilometer tussen de Maasplassen brengt ons langs pittoreske Maasdorpjes, mooie natuurgebieden en boerenland. Vanaf de lemen uitkijktoren bewonderen we de omgeving en genieten van het weidse uitzicht.

Wandelen naar Wollseifen in de Duitse Eifel

Tijdens ons bezoek aan het Nationalpark Eifel ontdekten we de mogelijkheid tot het maken van diverse wandelingen onder begeleiding van een ervaren parkwachter. Wij hebben op deze manier de Rangertour naar Wollseifen gemaakt. Het werd een leerzame tocht door een prachtig landschap naar een verlaten dorp met een trieste geschiedenis.

De GR 34 langs de Côte d’Armor

De langeafstandswandeling GR 34 geeft een spectaculair zicht op imposante rotspartijen en eilandjes voor de Bretonse kust. Wij liepen het traject van Paimpol naar Lannion in zes dagen: een van de mooiste stukken van deze langeafstandsroute. Hoogtepunten zijn de spectaculaire rotsformaties en de sfeervolle vissersdorpjes met hun havens.

Gletsjerwandeling over Mer de Glace bij Chamonix

De Mer de Glace (“zee van ijs”) is een van de meest indrukwekkende gletsjers in de Alpen. Gelegen in het Mont Blanc-massief, biedt de gletsjer spectaculaire uitzichten. Tijdens de zomermaanden is Mer de Glace sneeuwvrij. Je hebt dan de unieke kans om een surrealistisch landschap van gletsjerijs, ijsgrotten, gletsjerspleten en gletsjermeren te ontdekken. Wij zijn je afgelopen zomer daarin alvast voorgegaan. Wat een bijzondere ervaring! Geen verrassing dus dat deze blog de top 10 van buitenlandse wandelingen in 2023 haalde.

Wandelen over de rotsen

Wandeling in de Franse Pyreneeën

In de Franse Pyreneeën hebben we nog niet veel wandelkilometers gemaakt. Op een stralende dag willen we de bergen in voor een enigszins relaxte wandeling met mooie vergezichten. Deze wandeling naar Le Soum de la Pène lijkt te beantwoorden aan onze verwachtingen. De panorama’s zijn geweldig. Maar het blijkt ook een wandeling vol avontuur en inspanning te worden!

De vele wandelmogelijkheden op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden vormen stuk voor stuk een veelzijdige en soms zelfs avontuurlijke wandelbestemming. We leiden je naar de mooiste wandelingen op de verschillende Canarische Eilanden. Want deze Spaanse eilandengroep voor de Afrikaanse kust biedt veel meer dan parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Het is een waar wandelparadijs!

Wandelen op het Hawaiiaanse Maui

Maui is het op een na grootste en een van de mooiste eilanden van Hawaii. Wat het eiland een fantastische, tropische vakantiebestemming maakt is de veelzijdigheid. Zo kun je de mooiste wandelingen op Maui maken door de ongekend fraaie natuur van het dichte, tropische regenwoud. De mogelijkheden zijn ongekend. Zo ontdekten we dit jaar weer nieuwe wandelroutes op Maui.

Wat is jouw mooiste wandelgebied over de grens?

Hopelijk heb je genoten van onze top 10 van buitenlandse wandelingen in 2023. Volgend jaar gaan we zeker door met het beschrijven van wandelingen in het buitenland. Zo kun je onder meer blogs verwachten over diverse wandelingen in Zweden, Zuid-Tirol en Spanje. Maar wie weet heb jij wel een geweldige tip voor ons. Meld het ons via Facebook of via een mail naar info@grijsopreis.nl. Wie weet wandelen we volgend jaar wel in jouw favoriete wandelland! En hoort die wandeling bij de 10 mooiste wandelblogs over buitenlandse bestemmingen in 2024.

Pipwai