Top 10 leukste stedentrips in het buitenland in 2023

Top 10 leukste stedentrips in het buitenland in 2023

Home » Nieuwsberichten » Top 10 leukste stedentrips in het buitenland in 2023

Een stedentrip in het buitenland is voor ons een van de hoogtepunten op onze reizen. Slenteren door de straten en een kopje koffie drinken op een sfeervol terras van een gezellig plein. Maar ook de monumenten in volle glorie aanschouwen en een fietstocht langs bekende en onbekende plekjes zijn dan vaste onderdelen van ons programma. Daarom mag een top 10 van leukste stedentrips in het buitenland in 2023 niet ontbreken.

De 10 leukste stedentrips in het buitenland in 2023

Dit is onze persoonlijke top 10 van leukste stedentrips in het buitenland in 2023. We hebben de lijst samengesteld uit alle buitenlandse stedentrips die we dit jaar hebben gemaakt. Een ideale leidraad voor jou als je volgend jaar een bijzondere stad in Europa of daarbuiten wilt bezoeken.

Lübeck (Duitsland)

De prachtige stad Lübeck aan de Oostzee is een ideale tussenstop als je op reis bent naar Scandinavië. Als Hanzestad was Lübeck in de middeleeuwen welvarend. De vele fraaie gebouwen in de binnenstad herinneren aan die bloeiperiode. Niet voor niets staat de “Altstadt” sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandelend door de middeleeuwse straten vallen de vele herenhuizen en gebouwen in karakteristieke baksteengothiek onmiddellijk op.

Glasgow (Schotland)

Glasgow is een levendige stad met de mooiste musea van het land. De stad heeft een rijke geschiedenis, artistieke flair en indrukwekkende architectuur. Met een overvloed aan culturele attracties en historische bezienswaardigheden biedt Glasgow een boeiende ervaring voor iedereen. De stad is rauwer, industriëler en hipper dan de Schotse hoofdstad Edinburgh. Daarom mag je Glasgow zeker niet overslaan bij je roadtrip door Schotland.

Nevers (Frankrijk)

Nevers aan de Loire is een pittoreske, maar minder bekende stad. Deze “Bourgondische stad van de hertogen” heeft veel te bieden. Zo heeft de stad een rijk historisch erfgoed, boeiende musea, prachtige natuur, heerlijk eten en de mooiste wijnen. Met de historische stadswandeling ontdek je alle bezienswaardigheden van Nevers.

Kathedraal van Nevers

Rouen (Frankrijk)

Rouen aan de Seine is de culturele hoofdstad van Normandië. De historische binnenstad is gezellig en levendig. Vakwerkhuizen uit de middeleeuwen, met hun felgekleurde gevels, typeren het straatbeeld. Rouen staat ook bekend om zijn 100 klokkentorens. Waar je ook kijkt, een kerktoren is altijd in beeld. Zo heeft de kathedraal van Rouen zelfs de hoogste toren van heel Frankrijk.

León (Spanje)

León is een van de groenste steden van Spanje. Pelgrims die de Camino Frances lopen, passeren deze schitterende stad. Zij zijn allemaal onder de indruk van de schoonheid en sfeer van León. Maar als bestemming voor een stedentrip is de stad nauwelijks bekend. En dat is onterecht. Want de hoogtepunten van León zijn talrijk.

Santiago de Compostela (Spanje)

Voor de pelgrims is Santiago de Compostela in Galicië het einde van hun pelgrimstocht. Voor stedentrippers is een bezoek aan Santiago de Compostela het begin van een kennismaking met een sfeervolle stad vol bezienswaardigheden. Niet voor niets staat het historisch centrum van de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Porto (Portugal)

Stedentrippers, fijnproevers en cultuurliefhebbers zullen niet snel uitgekeken raken op het bruisende Porto. De pittoreske Noord-Portugese stad aan de Douro is bekend om de Portwijn. Maar meer nog om het prachtige middeleeuwse centrum dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Eeuwenoude gebouwen in smalle straatjes getuigen van een rijk cultureel verleden.

Afbeelding van Nuno Lopes via Pixabay

Milaan (Italië)

Milaan is een stad die bekendstaat om de imposante Dom. Maar deze duizenden jaren oude stad heeft veel meer te bieden. Het Milaan van vandaag is een bloeiende, kosmopolitische stad vol met historische en moderne bezienswaardigheden. De voormalige hoofdstad van het West-Romeinse Rijk is daarnaast de plek voor mode- en winkelliefhebbers. En natuurlijk voor de cultuursnuivers.

Las Vegas (Verenigde Staten)

Alhoewel de meeste bezoekers van “Sin City” er komen om te gokken, valt er ook voor de niet-gokker veel te zien en te beleven. Langs “de Strip” vind je tal van bezienswaardigheden. Ook downtown Las Vegas heeft genoeg hoogtepunten. Daarom is een stedentrip naar Las Vegas echt de moeite waard. Al is het maar om het eens gezien en beleefd te hebben.

Treasure Island

Wellington (Nieuw-Zeeland)

Wellington is de meest zuidelijke hoofdstad ter wereld. De op een na grootste stad van het land biedt een mix van cultuur, erfgoed, goede restaurants, trendy barretjes, kunstgaleries, knusse winkeltjes en gezellige koffiehuizen. En dit tegen een achtergrond van heuvels, een ruige kustlijn en een prachtige haven. Zowel binnen maar vooral direct buiten de stad heb je middenin een prachtig natuurlandschap talloze wandel- en fietsroutes.

Tram de heuvel op in Wellington

Wat staat er op onze verlanglijst

Ons verlanglijstje van te bezoeken steden is nog lang. Daarom kun je ook in 2024 veel blogs over verrassende stedentrips verwachten. Zeker van steden in Zweden, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Daarnaast willen we ook buiten Europa diverse steden bezoeken. Zoals in Alaska en Australië. Blijf ons daarom volgen en je leest de blogs over interessante stedentrips als eerste!