Bestemmingen om Oud & Nieuw te vieren

Home » Nieuwsberichten » Bestemmingen om Oud & Nieuw te vieren

Wij hebben er een soort van gewoonte van gemaakt om elk jaar op een (unieke) bestemming buiten Nederland het oude jaar af te sluiten en te proosten op een mooi, gezond en reislustig nieuw jaar. Ons wordt vaak gevraagd welke van die bestemmingen we het meest bijzonder vonden. Als antwoord op die vraag vind je hieronder onze top 3. 

Overigens, ons goede voornemen is om in het nieuwe jaar van dit nieuwsbericht een themapagina te maken. Op deze pagina plaatsen we dan extra bestemmingen waar je volgens ons op een unieke of bijzondere manier Oud & Nieuw kunt vieren.

 

Dubai

Je zou het misschien niet verwachten maar in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten kun je echt een waanzinnig feestje bouwen. Zo goed dat we hier samen met een vriend van ons zelfs twee keer Oud en Nieuw hebben gevierd.

De eerste keer hadden we kaarten voor een feest op het dakterras van een van meest iconische locaties in het nachtleven van Dubai, namelijk ‘360’. Het etablissement aan het einde van een soort van pier, deed zijn naam eer aan door bezoekers een waanzinnig mooi 360 graden-uitzicht te bieden op onder meer de Burj Al Arab, het Jumeirah Beach Hotel en de zee. Het vuurwerk was één van de mooiste vuurwerkspektakels die we ooit hebben meegemaakt. Het feest zelf was zo speciaal en gezellig dat we pas om 6.00u teruggingen naar ons hotel. Helaas is 360 sinds het voorjaar van 2018 permanent gesloten.

De tweede keer hadden we kaarten voor een feest bij Zero Gravity, een fantastisch strand, bar en restaurant met ideale locatie tussen de bruisende wijken Al Sufouh en Jumeirah Beach Residence, in de omgeving van Dubai Media City en Dubai Marina. Er waren vele optredens die zelfs na de countdown doorgingen. Het vuurwerk was wederom spectaculair. Wat de plek bijzonder maakt is dat je tijdens de hele feestelijke avond gewoon met blote voeten in het zand kunt staan met een goed glas champagne.

Sydney

Het stond al lange tijd op onze bucketlist om in Sydney het nieuwe jaar een keer in te gaan. En nu we het hebben meegemaakt kunnen we niet anders zeggen dan dat het absoluut een vermelding op ieders bucketlist waard is! Oud & Nieuw in Dubai was met name leuk door de combinatie van feest en vuurwerk. In Sydney vonden we het echter nog bijzonderder. Hier zijn we niet naar een speciaal feest gegaan, maar brachten we met vrienden de laatste drie uren van het oude jaar en het eerste uur van het nieuwe jaar op een boot door.

Aan boord was er wel een dansvloer en een bar maar we hebben nagenoeg de hele tijd op het dek gestaan om te genieten van het prachtige eersterangs uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge. De vuurwerkshow was buitenaards indrukwekkend. Op deze site hebben we er een speciale blogpagina aan gewijd.

Moskou

Oud & Nieuw vieren in Moskou had iets onwerkelijks. We hebben hier niet echt feest gevierd en zelfs het vuurwerk viel wat tegen. Maar toch vonden we het heel erg bijzonder. Echt een unieke ervaring die we voor geen goud hadden willen missen. Misschien alleen al omdat we ons eerst door een menselijk hekwerk van honderden ME-ers moesten wurmen om door te dringen naar het Rode Plein. En dan sta je daar. Je kijkt om je heen naar een fantastische maar ijskoude witte wereld met prachtige gebouwen die je vroeger alleen in de encyclopedie of de geïllustreerde wereldatlas zag. Je realiseert je dat het eigenlijk helemaal niet zo lang geleden is dat het ondenkbaar was dat westerse toeristen en Russen elkaar op het Rode Plein de beste wensen toewensen.

Na het vuurwerk was het plein in amper tien minuten volledig leeg gestroomd. Waar al die mensen naar toe zijn gegaan is nog steeds een raadsel. Wij zijn teruggegaan naar het hotel om daar alsnog met wat bubbels elkaar het allerbeste te wensen en er een eigen feestje van te maken.