Meest bijzondere plekken om Oud & Nieuw te vieren

Meest bijzondere plekken om Oud & Nieuw te vieren

Home » Nieuwsberichten » Meest bijzondere plekken om Oud & Nieuw te vieren

Elk jaar proberen we op een (unieke) bestemming buiten Nederland het oude jaar af te sluiten en te proosten op een mooi en gezond nieuw jaar. Vaak is dat een bestemming ergens in Europa. Een wereldstad bijvoorbeeld, of juist een afgelegen locatie in het hoge noorden. Soms hebben we behoefte aan wat warmte en ontvluchten we tijdelijk de winter in Europa.

Ongetwijfeld heb je voor aankomende Oud & Nieuw al een bijzondere locatie geboekt. Of je viert het heerlijk thuis, gezellig met familie of vrienden. We geven je daarom alvast inspiratie voor enkele bijzondere plekken om volgend jaar Oud & Nieuw te vieren. Zowel dichtbij als ver weg. Hieronder vind je in alfabetische volgorde onze top 10 van bestemmingen om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden.

Tien bijzondere bestemmingen om Oud & Nieuw te vieren

1. Argentinië – Buenos Aires

Oud en nieuw in de elegante en betoverende stad Buenos Aires is een groot muzikaal feest. De latin vibe komt deze avond het best tot uiting wanneer muziek en dans de straten vult. Maar ook als je minder soepele heupen hebt is de viering van Oud en Nieuw in deze stad een fantastische beleving. Onze tip? Boek van tevoren een nieuwjaarsfeestje op een van de vele dakterrassen van de stad voor een nog beter uitzicht op het fantastische vuurwerk. En geniet van de heerlijke ambiance bij zomerse temperaturen.

Opera House, Sydney

2. Australië – Sydney

Oud en Nieuw vieren in Sydney hoort wat ons betreft op ieders bucketlist te staan. De vuurwerkshow die hier wordt opgevoerd is buitenaards indrukwekkend. De tip die we je willen geven is om ruim op tijd (driekwart jaar tot een jaar van tevoren) tickets te boeken voor een rondvaart. Je geniet dan van een prachtig, eersterangs uitzicht op het vuurwerk bij het Opera House en de Harbour Bridge. Vanaf de kade kan natuurlijk ook, maar wees er dan ‘s ochtends vroeg al bij voor een goed plekje.

3. Engeland – Londen

Londen is magisch met Kerst maar de Engelse hoofdstad is ook een iconische bestemming voor het nieuwe jaar. Wij vinden het vooral een hele leuke en gezellige locatie om oudejaarsavond door te brengen. Er valt in deze wereldstad veel te doen. Zo heb je er concerten, lichtshows en natuurlijk fantastisch vuurwerk. Maar je kunt er ook genieten van het fraaie uitzicht vanuit de London Eye, of een boottocht maken over de Thames. Daarnaast bieden veel (rooftop) restaurants en uitgaansgelegenheden volledig verzorgde eindejaarsfeesten. Voor het mooiste vuurwerk ga je naar de Big Ben. Houd er rekening mee dat je hier vooraf kaarten voor moet bestellen.

Londen

4. Mexico – Mexico-stad

Mexico-Stad, de bruisende hoofdstad van Mexico, staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed en levendige feesten. Op oudejaarsavond komt de stad tot leven met een caleidoscoop van kleuren, muziek en vuurwerk. Het belangrijkste trefpunt is de iconische Zocalo, waar duizenden mensen samenkomen om getuige te zijn van de betoverende lichtshow die op de historische gebouwen wordt geprojecteerd. Als de klok middernacht slaat, barst de hemel uit met een duizelingwekkend vuurwerk, vergezeld door gejuich en jubelende vieringen. Daarna zijn de straten gevuld met levendige feesten, traditionele muziek en heerlijk streetfood, wat een sfeer van pure vreugde en opwinding creëert.

5. Portugal – Lissabon

In de prachtige Portugese hoofdstad Lissabon weten ze prima hoe ze Oud en Nieuw moeten vieren. Het wordt weliswaar minder groots aangepakt dan in steden als Londen en Parijs, maar het blijft een magische plek om het nieuwe jaar te beginnen. En als bijkomend voordeel: het is er warmer en veel minder prijzig dan in andere Europese hoofdsteden. Voor een indrukwekkend vuurwerk en de gezelligste feesten ga je naar het Praca do Comercio of naar Torre de Belem. Voor een prachtig uitzicht op het vuurwerk moet je bij São Jorge of de Belvedère van San Pedro de Alcantara zijn. De bars, clubs en hotels in Lissabon hebben hun eigen nieuwjaarsevenementen gepland. Reserveer je tickets van tevoren want meestal zijn ze snel volgeboekt.

6. Schotland – Edinburgh

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, staat bekend om het wereldberoemde Hogmanay-feest, dat meerdere dagen duurt en bezoekers uit alle hoeken van de wereld trekt. De festiviteiten beginnen met een fakkeltocht door de historische straten, die een betoverend spektakel oplevert. Op oudejaarsavond organiseert de stad de iconische Street Party, waar feestvierders samenkomen om te dansen, te zingen en het nieuwe jaar met open armen te verwelkomen. Als de klok middernacht slaat, wordt de hemel boven Edinburgh Castle verlicht door een adembenemend vuurwerk, dat een magische gloed over de stad werpt. De festiviteiten gaan door tot in de vroege uurtjes met livemuziek, traditionele ceilidh-dansen en pure gezelligheid.

Edinburgh

7. Spanje – Madrid

Madrid, de bruisende hoofdstad van Spanje, biedt een unieke mix van elegantie, traditie en moderniteit als het gaat om het vieren van oudejaarsavond. Het middelpunt van de festiviteiten is het iconische Puerta del Sol plein, waar duizenden mensen samenkomen om getuige te zijn van de beroemde “12 druiven”-traditie. Als de klok middernacht slaat, consumeert de menigte gretig twaalf druiven, één voor elke klokslag, als symbool van veel geluk voor het komende jaar. Deze traditie wordt gevolgd door een spectaculair vuurwerk en vrolijke festiviteiten door de hele stad. Daarna gaat de nacht verder met feesten, flamenco-optredens en heerlijk dineren. Het wordt daardoor een nacht om niet snel te vergeten.

8. VAE – Dubai

Je zou het misschien niet verwachten maar in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten kun je echt een waanzinnig feestje bouwen. Zo goed zelfs dat we hier maar liefst twee keer Oud en Nieuw hebben gevierd. Op meerdere plekken in de stad wordt een ongekend mooie vuurwerkshow opgevoerd. Wat de plek voor ons bijzonder maakt is dat je tijdens de hele feestelijke avond gewoon met blote voeten in het zand kunt staan. Mét een goed glas champagne wel te verstaan!

Dubai

9. Zanzibar – Nungwi

Het tropische eiland Zanzibar is door zijn ligging niet een bestemming waar je enkel en alleen naar toe gaat voor oudejaarsavond. Maar mocht je rond die periode op safari gaan in Kenia of Tanzania, combineer je reis dan met een bezoek aan dit eiland. Wij beleefden in Nungwi in het noorden van Zanzibar een onvergetelijke Oud en Nieuw viering. Wat het zo bijzonder maakte was de ongedwongen, super gezellige sfeer. De plaatselijke bevolking (onder meer de Masai) en de toeristen vermengden zich alsof er nooit grenzen hebben bestaan. Samen genieten van een verrassend mooie vuurwerkshow om vervolgens tot in de late uurtjes nog te feesten.

10. Zuid-Afrika – Kaapstad

In Kaapstad worden enkele van de beste nieuwjaarsfeesten van heel Zuid-Afrika georganiseerd. De iconische Tafelberg vormt daarbij een fantastisch decor voor de spectaculaire vuurwerkshows. Alhoewel je voor een panoramisch uitzicht op het vuurwerk zelfs op de Tafelberg terecht kunt, gaan de meeste mensen naar de V&A Waterfront. Hier heb je de hele avond live entertainment, heerlijk eten en drinken en volop gezelligheid. Ook vindt hier de gezamenlijke countdown plaats. Daarnaast brengen veel mensen hun nieuwjaarsfeest door aan zee (of op zee). Of bij een van de vele goede restaurants en hotels die hun eigen evenementen organiseren.