De mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden

De mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden

Home » Spanje » De mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden

Advertorial

Natuurlijk, je kunt naar de Canarische Eilanden met FTI voor een relaxte strandvakantie. Want dankzij de ligging voor de West-Afrikaanse kust heerst er het hele jaar een aangenaam klimaat. Het zeewater is heerlijk van temperatuur en de stranden zijn fantastisch. Maar zo mis je wel veel van de bijzondere natuur. Want al die eilanden hebben veel moois te bieden. En: de Canarische Eilanden vormen stuk voor stuk een veelzijdige en soms zelfs avontuurlijke wandelbestemming. We leiden je naar de mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden.

De mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden bestaan uit 7 bewoonde eilanden: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera en El Hierro. De eilandengroep is onderdeel van Spanje en ligt in de Atlantische Oceaan. Door de ligging ten westen van Marokko en de Sahara heerst er een aangenaam subtropisch klimaat. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong, wat zorgt voor een fascinerend landschap. Maar je vind er ook oerwouden en woestijnachtige gebieden. Per eiland geven we je tips voor de mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden.

De meest bijzondere wandelingen op Gran Canaria

Dit zijn de mooiste wandelgebieden van Gran Canaria:

 

 • Het duingebied bij Maspalomas. Niet ver van de beroemde stranden ligt een immens duingebied. Het is een surrealistisch landschap waar je zeker gelopen moet hebben. Je waant je midden in de Sahara, met al die zandduinen om je heen.
 • In het noorden van het eiland ligt Parque Natural de Tamadaba. In dit ongerepte stukje natuur vind je dennenbossen, kloven, rotsen en bergkammen. Loop hier de wandeling vanuit Tamadaba naar de bergtop Faneque. Daar geniet je van een fabelachtig uitzicht.
 • Ben je in voor een grotere tocht? Loop dan Camino de Santiago de Gran Canaria. Deze pelgrimsroute loopt van noord naar zuid over het hele eiland. In drie dagen loop je door een verscheidenheid aan landschappen.

Fraaie wandelroutes op Tenerife

Op Tenerife ligt de hoogste berg van Spanje. De El Teide torent ruim 3.700 meter boven de zee uit. Het gelijknamige Nationale Park is voor wandelaars een walhalla.

 

 • Naar de top van de El Teide. Een uitdagende tocht naar het dak van Spanje. Wil je het wat makkelijker? Neem dan de kabelbaan naar 3.500 meter. Het laatste stukje klim je naar de top. Het uitzicht is bij helder weer fenomenaal. DIt is zeker een van de mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden!
 • In het Parque Rural de Anaga wandel je nagenoeg alleen. De rondwandeling van Afur naar Taganana is een afwisselende tocht door het groene binnenland en langs de ruige kustlijn.
 • In het ruige noordoosten maak je  een mooie rondwandeling vanuit het plaatsje Chamorga. Onderweg ontdek je een bijzondere vuurtoren en een schattig klein dorpje. Over de kam van het Anaga-gebergte loop je terug naar Chamorga.

Wandelen op Fuerteventura

Fuerteventura is vooral geliefd door de prachtige stranden. Maar je kunt er ook een heerlijke actieve vakantie beleven!

 

 • Wellicht de allermooiste wandelroute van Fuerteventura is de route naar de bedevaartskapel van Ermita de las Peñitas. Het is een afwisselende wandeling door een groen gebied met een stuwdam en een indrukwekkende kloof.
 • In het noorden van het Betancuria natuurpark leven veel bijzondere vogels. De rondwandeling door dit natuurpark is de kans om ze te spotten. De wandeling voert langs een fraaie kustlijn en een kloof.
 • Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Jandía Natuurpark in het zuidwesten van het eiland. Hier vind je veel prachtige wandelroutes. De mooiste is wel de wandeling naar de Pico de la Zarza. Met de top op 807 meter is dit de hoogste berg van Fuerteventura.

Lanzarote wandelend verkennen

Lanzarote heeft een bijzonder vulkanisch kegellandschap en is daarom ideaal om wandelend te ontdekken.

 

 • Vanuit het dorp Mancha Blanca kun je een fraaie wandeling maken rond de immense krater Caldera Blanca. Het is een gemakkelijke route die verbluffende uitzichten oplevert.
 • Een inspannende, maar mooie beklimming is naar de top van de Montaña de Guadiana. Op een hoogte van iets meer dan 600 meter heb je een fraai uitzicht op het eiland.
 • De beste manier om het landschap van Lanzarote te ervaren is via de Camino Naturales van het noordoosten naar het zuidwesten. Maar daarvoor heb je wel minimaal 8 dagen nodig. Je ontdekt de ruigste plekken van het eiland.

Wandelparadijs La Palma

La Palma staat bekend als ultiem wandelparadijs. Hier beginnen de mooiste wandelingen van de Canarische eilanden. Dat komt vooral door de bijzondere natuur. Het eiland is bezaaid met dennen en laurierbossen. Maar je vindt er ook de imposante drakenbloedbomen van 1000 jaar oud. In het noorden geniet je van diepe kloven, in het midden ligt de machtige krater Caldera de Taburiente. Het zuiden is het toneel van lavavelden en vulkanen. In een aparte blog vind je uitgebreide informatie over de vele wandelmogelijkheden in wandelparadijs La Palma.

Wandelen op La Gomera

Het eiland staat bekend om de vele ingesleten kloven van honderden meters diep. Dat zorgt voor een spectaculair landschap waar je uitstekend kunt wandelen.

 

 • Het Nationaal Park Garajonay is uniek vanwege het goed bewaarde neveloerwoud. In het park starten diverse prachtige wandelingen, variërend van makkelijk tot uitdagend.
 • Overal op het eiland lopen de Caminos Reales naar het binnenland. Eeuwen geleden waren deze handelspaden bestemd voor het vervoer van het hout van de laurierbomen. Nu zijn ze het domein van de wandelaars.
 • Als je wandelt in de prachtige Valle Gran Rey, vergeet dan niet om de bijzondere klif “Los Organos” te bewonderen. Het is een indrukwekkende rotsformatie van basaltzuilen. Je kunt ze alleen vanaf zee bekijken door een boottrip te boeken, zeer de moeite waard!

De ongerepte natuur van El Hierro

El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische eilanden. Hier tref je geen massatoerisme, dit eiland is ongerept en authentiek. Vooral de natuur is indrukwekkend. Daarom is het zeker de moeite waard om El Hierro te bezoeken.

 

 • De wandelroute van La Llanía is een van de populairste van het eiland. Dat komt omdat deze makkelijke en niet al te lange wandeling langs een verscheidenheid aan fascinerende landschappen voert.
 • De Camino de la Virgen verbindt de diverse bergtoppen van El Hierro. Dat biedt fantastische vergezichten. Fanatiekelingen lopen de route in een dag. Beter is het om de wandeling op te knippen in twee etappes.

Eilandhoppen naar de mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden

Wil je diverse Canarische Eilanden bezoeken bij je vakantie? Ga dan eilandhoppen. Er zijn goede bootverbindingen tussen de eilanden. Zo verplaats je je makkelijk en relaxt. De veerboten vertrekken diverse keren per dag. Op de boot kun je lekker uitrusten van alle vermoeienissen en je voorbereiden op de volgende van de mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden.

Veelgestelde vragen over de mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden

Waar liggen de Canarische Eilanden?

De eilandengroep is onderdeel van Spanje en ligt in de Atlantische Oceaan. Door de ligging ten westen van Marokko en de Sahara heerst er een aangenaam subtropisch klimaat.

Hoe kom ik op de Canarische Eilanden?

Vanaf Nederland vertrekt regelmatig een vliegtuig naar de Canarische Eilanden. Je kunt gemakkelijk en snel vliegen naar de Canarische Eilanden met FTI.

Welk klimaat heerst er op de Canarische EIlanden?

Door de ligging ten westen van Marokko en de Sahara heerst er een aangenaam subtropisch klimaat op de Canarische Eilanden. Eigenlijk is het op de Canarische Eilanden het hele jaar lente.

Kan ik eilandhoppen op de Canarische Eilanden?

Jazeker, je kunt je heel gemakkelijk verplaatsen met de ferry van het ene eiland naar het andere eiland. De veerdiensten varen diverse keren per dag. De Canarische Eilanden zijn daarom ideaal als je wilt eilandhoppen.

Wat is de beste reistijd voor een wandelvakantie op de Canarische Eilanden?

Door het subtropische klimaat kennen de Canarische Eilanden lente-achtige winters en niet al te hete, droge zomers. Daarmee is de eilandengroep in alle jaargetijden een heerlijke vakantiebestemming.

Wat is het mooiste wandeleiland van de Canarische Eilanden?

Volgens velen is La Palma het wandelparadijs van de Canarische Eilanden. Op dit eiland vind je tal van prachtige wandelgebieden met een verscheidenheid aan landschappen. Maar ook op de andere eilanden kun je een heerlijke actieve vakantie beleven. Als je rust zoekt in de natuur, kies dan een van de kleinere eilanden, zoals La Gomera of El Hierro.