Best in Travel 2022 | allemaal bucketlist bestemmingen

Best in Travel 2022 | allemaal bucketlist bestemmingen

Home » Nieuwsberichten » Best in Travel 2022 | allemaal bucketlist bestemmingen

Het neusje van de zalm. Onbekende bestemmingen voor veel reizigers. Of toeristentrekkers die het waard zijn om (weer) te bezoeken. Ieder jaar stelt de bekende uitgever van reisgidsen Lonely Planet de top 10 samen. Samen vormen ze “Best in Travel 2022”. Een naslagwerk en inspiratiebron voor liefhebbers die prachtige landen, regio’s en steden willen bezoeken. En die een unieke reiservaring willen meemaken die voor eeuwig op het netvlies staat. Het zijn stuk voor stuk bestemmingen die iedereen op de bucketlist wil.

Best in Travel-bestemmingen voor 2022

Lonely Planet kijkt bij de overzichten naar drie categorieën: landen, regio’s en steden. Van elke categorie maakt de uitgever een top 10. Voor 2022 heeft Lonely Planet vooral gekeken naar de beste, duurzame reiservaringen voor de vakantieganger. Iedere bestemming moet een unieke ervaring opleveren voor de reiziger: de “WOW-factor” moet hoog zijn.

Hieronder vind je het complete overzicht van Best in Travel 2022. Sommige bestemmingen hebben we zelf al bezocht en beschreven. Daar geven we een korte toelichting bij. Ook kun je gelijk doorklikken naar de blog over die bestemming. Veel bestemmingen kennen we nog niet. Die staan dan zeker op ons verlanglijstje. Nu maar hopen dat we snel weer over de hele wereld mogen reizen!

Aitutaki strand met watersportmogelijkheden

Best in Travel-landen

Dit zijn de ultieme bestemmingen voor op je bucketlist:

1. Cookeilanden
De ultieme bestemming voor een onvergetelijk droomvakantie zijn de 15 bewoonde Cookeilanden. En hiervan is Aitutaki misschien wel het mooiste eiland van de wereld. Droom weg over ondiep, warm turquoise water, fonkelblauwe luchten, parelwitte zandstranden en prachtig contrasterende, groene kokospalmen.

2. Noorwegen

3. Mauritius
Het paradijselijke eiland Mauritius in de Indische Oceaan is een geliefde bestemming. De prachtige witte stranden met wuivende palmbomen geven je het ultieme vakantiegevoel. In het binnenland kun je genieten van fraaie wandelingen in de natuur. Het eiland is ook nog eens een culturele smeltkroes van diverse bevolkingsgroepen.

waterval op Mauritius

4. Belize

5. Slovenië

6. Anguilla

7. Oman

8. Nepal

9. Malawi

10. Egypte

Best in Travel-regio’s

Deze regio’s krijgen het predicaat Best in Travel 2022:

1. Westfjorden, IJsland
De Westfjorden zijn dunbevolkt en op de wegen en dorpen na ongerept. De natuur is hier de baas. En die laat zich hier van een unieke kant zien. De hoogtepunten rijgen zich aaneen in dit spectaculaire landschap.

2. West Virginia, Verenigde Staten

3. Xishuangbanna, China

4. De Heritage Coast van Kent, Engeland

5. Puerto Rico

6. Shikoku, Japan

7. Atacamawoestijn, Chili
Maak een zonsondergang mee in het unieke maanlandschap dat je in de Atacamawoestijn vindt. Een ultiemer gevoel van een zijn met de natuur is er bijna niet. En na de zonsondergang zie je de mooiste sterrenhemel ter wereld.

Valle de la Luna bij zonsondergang is prachtig.

8. Scenic Rim, Australië

9. Vancouver Island, Canada

10. Bourgondië, Frankrijk

Best in Travel steden

Voor de ultieme stedentrip zijn dit de beste steden in 2022:

1. Auckland, Nieuw-Zeeland 

2. Taipei, Taiwan

3. Freiburg, Duitsland
De eeuwenoude hoofdstad van het Zwarte Woud heeft een unieke sfeer. Dat komt door de vele studenten in de stad. Het is ook nog eens een van de meest duurzame steden van Duitsland. Waar je ook bent in Freiburg, van alle kanten zie je de imposante Mūnster kathedraal.

Uitzicht op de stad Freiburg en de Münster als herkenningspunt.

4. Atlanta, Verenigde Staten

5. Lagos, Nigeria

6. Nicosia/Lefkosia, Cyprus

7. Dublin, Ierland
Dublin is veel meer dan alleen het Temple Bar-district met de gezellige pubs. Tal van prachtige bezienswaardigheden, trendy winkeltjes en diverse stadsparken liggen op je te wachten. En laat je verrassen door de bijzondere gastvrijheid van de Dubliners. Niet voor niets is het een van de meest vriendelijke steden in Europa.

brug in Dublin

8. Mérida, Mexico

9. Florence, Italië
Florence is een van de mooiste steden van Toscane. Het is ook een belangrijke kunststad. Het wereldberoemde Uffizi museum toont de meeste kunstschatten. Het historische centrum van de stad is het gebied rond de prachtige Duomo.

10. Gyeongju, Zuid-Korea

Handzame gids met uitgebreide beschrijvingen

Lonely Planet maakt ieder jaar een boekje over de gekozen bestemmingen. Hierin vind je meer achtergrondinformatie. Maar ook veel praktische reistips als je deze bestemmingen wilt bezoeken. Een onmisbare inspiratiebron voor de wereldreiziger! Het boek heeft een handzaam formaat, dus kan altijd mee in je bagage. Zo bestel je Best in Travel 2022 eenvoudig en snel. Een fantastisch kerstkado voor iedereen die van reizen houdt!