Met de nachttrein naar Dresden en Praag

Met de nachttrein naar Dresden en Praag

Home » Nieuwsberichten » Met de nachttrein naar Dresden en Praag

Vorig jaar berichtten we er al over: vanaf 25 maart 2024 biedt European Sleeper nieuwe bestemmingen aan. Dan kun je comfortabel, filevrij en milieuvriendelijk met de nachttrein naar Dresden en Praag reizen. Vanuit Berlijn rijdt de nachttrein via Dresden naar de eindbestemming Praag. Onderweg maakt de trein tussenstops in Bad Schandau, Děčín en Ústí nad Labem. Er worden vanaf die datum tevens verbeterde couchetterijtuigen ingezet. Zo wordt een aantal van de rijtuigen met zespersoonscoupés dan vervangen door rijtuigen met vijfpersoonscoupés. Hierdoor is er meer ruimte voor bagage. 

Succesvolle start naar Berlijn

European Sleeper heeft vorig jaar de nachttrein Brussel-Amsterdam-Berlijn met succes geïntroduceerd. Veel reizigers, waaronder wij zelf, hebben op deze wijze al een bezoek gebracht aan de hoofdstad van Duitsland. De hoogtepunten van Berlijn zijn talrijk. Meer dan welke andere stad in Europa ook, symboliseert Berlijn de grote veranderingen die zich aan het eind van de vorige eeuw in Oost- en West-Europa voltrokken. Nog steeds zijn er in het hedendaagse Berlijn veel plekken die aan die periode herinneren. Lees onze blog over onze ervaringen met de European Sleeper naar Berlijn voor meer informatie.

Met de nachttrein naar Dresden en Praag

Dresden is de rustige en vooral ook groene hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen. De ruim 800 jaar oude stad uit de voormalige DDR staat bekend om de prachtige, historische binnenstad. Ondanks de zware bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, weet de barokke stad de bezoeker nog steeds te bekoren. Niet voor niets is het momenteel een van de meest bezochte steden van Duitsland! Dresden doet door het barokke karakter minder Duits aan. Niet voor niets heeft de stad de bijnaam Elbflorenz (Florence aan de Elbe).

Praag is de schitterende hoofdstad van Tsjechië. Deze stad staat bekend om zijn 100 torens. De hele binnenstad is UNESCO Werelderfgoed. Wandel over de beroemde Karelsbrug uit de 14e eeuw, bewonder de astronomische klok op het fraaie Oude Stadsplein en geniet van de imposante Sint Vituskathedraal. Wij staan te popelen om Praag weer eens te bezoeken, want het is veel te lang geleden dat we genoten van deze heerlijke stad.

Bezoek ook jij dit jaar met de nachttrein Dresden en Praag?

Ook naar Barcelona met de nachttrein

Als het aan European Sleeper ligt, wordt het vanaf 2025 ook mogelijk om te reizen naar Barcelona. De kans dat dit gaat lukken wordt steeds groter. De Europese Commissie heeft het plan van European Sleeper om deze dienstregeling te starten, geselecteerd als een van de tien proefprojecten voor verbetering van grensoverschrijdend spoorvervoer binnen Europa.

Vlakbij het standbeeld van Columbus in de oude stad van Barcelona