Top 10 van best gelezen blogs in 2022

Top 10 van best gelezen blogs in 2022

Home » Nieuwsberichten » Top 10 van best gelezen blogs in 2022

Het jaar zit er weer bijna op. Over enkele dagen begint de Top 2000. Alle media publiceren rond deze tijd hun jaaroverzichten. Ook voor ons is het tijd om terug te blikken op 2022. Het was het eerste jaar waarin we weer nagenoeg onbeperkt konden reizen, zowel in eigen land als over de grens. Wat hebben we daar naar uitgekeken!

We zijn dit jaar flink op pad geweest. Veel gewandeld in eigen land. Maar gelukkig konden we ook stedentrips in Europa maken. En daarnaast bijzondere reizen naar verre bestemmingen. Wat hebben we dit gemist de afgelopen jaren. Over al onze activiteiten schreven we in 2022 zo’n 170 blogs.

In de Top 10-overzichten van de twee laatste jaren stonden bijna alleen maar wandelingen in eigen land. Logisch, want door de reisbeperkingen waren uitstapjes over de grens veel lastiger. We waren benieuwd of onze wandelverslagen weer tot de best gelezen artikelen behoorden. Maar jullie interesse is duidelijk veranderd in 2022. Dit is de top 10 van best gelezen blogs.

beach bar op Curaçao

10. Neem een sabbatical en ga op reis

Een sabbatical, iedereen droomt ervan. Maar nog zo weinig mensen durven echt de stap te zetten. Wij hebben enkele jaren geleden wel de beslissing genomen om lange tijd te gaan reizen. In deze blog leggen we uit waarom het zo fijn was en wat het ons heeft opgeleverd. Daarnaast besteden we aandacht aan de twee grootste drempels om een sabbatical te nemen: financiën en de onzekerheid over werk na terugkomst.

Krabi, Thailand

9. Bollenvelden bezoeken: waar en wanneer is het mogelijk?

Ieder voorjaar willen we genieten van de bontgekleurde bollenvelden. Niet voor niets bezoeken veel liefhebbers daarom de Keukenhof. Maar er zijn genoeg andere plekken om de bollenvelden te bewonderen. We hebben die in deze blog allemaal voor je verzameld. En ook op de vraag wanneer je de bollenvelden het beste kunt bezoeken hadden we het antwoord voor je.

8. Heidegebieden in Nederland: dit zijn de mooiste

Vanaf ongeveer midden augustus bloeit de heide. De prachtige paarse kleuren zijn een lust voor het oog. Dan is het de tijd om van de schitterende natuur te genieten. In deze blog geven we tips waar je de mooiste heidegebieden zijn. En natuurlijk hebben we de mooiste wandel- en fietsroutes bij de heidegebieden in de blog vermeld.

Bloeiende heide op de Helena heuvel

7. De 10 leukste steden in Toscane

Toscane is misschien wel de mooiste regio van Italië. Over prachtige kronkelende wegen, omzoomd door cipressen, rijd je naar de meest bijzondere middeleeuwse steden. Intieme, sfeervolle pleinen, prachtige musea en imposante kathedralen bepalen het straatbeeld. Dit zijn de 10 mooiste steden van Toscane.

Meer korte reizen en stedentrips maken als goed voornemen

6. Stedentrip naar Freiburg

De hoofdstad van het Zwarte Woud is een ideale tussenstop op weg naar het zuiden. In Freiburg schijnt de zon vaak en zorgen de vele studenten voor een gezellige sfeer. De compacte binnenstad is intiem met veel bezienswaardigheden. Heel bijzonder zijn de kleine kanaaltjes door de straten. Heerlijk om je voeten af te koelen op een warme dag!

Markt op de Münsterplatz voor de kathedraal in Freiburg

5. Wandeling langs de rotswand van Le Hérou

De Belgische Ardennen kent ongekend veel wandelmogelijkheden. De wandeling langs de rotswand van Le Hérou blijft op afstand een van onze absolute favorieten in dit gebied. De rotsachtige omgeving bij de meanderende Ourthe spreekt tot de verbeelding van iedereen. Met onze blog hebben we blijkbaar velen enthousiast gemaakt voor deze route.

Rotswand van Le Herou in de Belgische Ardennen

4. De beklimming van de Etna

Op het Italiaanse eiland Sicilië is de Etna met 3340 meter de hoogste actieve vulkaan van Europa. De vulkaan staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt er diverse prachtige wandelingen maken. In onze blog over de Etna vermelden we die natuurlijk. Net als overige bezienswaardigheden op het zuidelijkste eiland van Italië.

De Etna op Sicilie in de laaghangende bewolking.

3. De bezienswaardigheden van Innsbruck

De Tiroolse hoofdstad heeft veel te bieden. Naast de vele culturele hoogtepunten van Innsbruck is de gezonde berglucht nabij. Ideaal voor een mooie wandeling of een afdaling over de besneeuwde pistes. In de winter kun je met de Ski & City Pass cultuur en wintersport zelfs ideaal combineren in Innsbruck.

2. De 10 mooiste kustplaatsen in Noordoost-Italië

La dolce vita trekt ons blijkbaar zeer aan. Natuurlijk komen in deze blog bekende steden als Venetië, Ravenna en Rimini aan bod. Maar ook tal van onbekende parels, zoals Aquileia, Comacchio en Chioggia. Ontdek net als vele volgers de 10 mooiste kustplaatsen van Noordoost-Italië.

Uitzicht op de laguna bij San Marco en San Giorgio Maggiore

Maar de top 10 van best gelezen blogs van dit jaar gaat over een heerlijke stad in het noorden van Frankrijk. Dit is de absolute nummer 1 van 2022:

1. Een weekend in Lille

Deze blog is al sinds enkele jaren een van de favorieten bij onze volgers. En in 2022 dus zelfs ons meest gelezen artikel. Reden voor ons om onlangs Lille nog eens te bezoeken om nog meer tips te kunnen geven. Onze blog over een weekend in Lille is nu weer helemaal actueel. Zodat jullie met nog meer plezier naar Lille gaan voor een heerlijk weekend weg.

Dit jaar komt er dus verrassenderwijs geen enkele wandeling in eigen land voor in het overzicht. Ook nog geen bestemming die buiten Europa ligt. We zijn benieuwd of dat in 2023 wel het geval is. Wij blijven in ieder geval mooie blogs schrijven over de mooiste bestemmingen in de hele wereld. Om jullie daarmee te informeren en inspireren.

Heb je zelf een suggestie over een bestemming waarover je graag een blog over wilt lezen? Laat het ons weten en we kijken of we komend jaar daarheen kunnen reizen. Laat een bericht achter op onze Facebook-pagina of stuur een mailtje naar info@grijsopreis.nl. Wie weet staat die dan volgend jaar in de top 10 van best gelezen blogs!