10 mooiste wandelblogs over buitenlandse bestemmingen

10 mooiste wandelblogs over buitenlandse bestemmingen

Home » Nieuwsberichten » 10 mooiste wandelblogs over buitenlandse bestemmingen

Wandelen in Nederland is prachtig. Maar een wandeltocht in het buitenland is door het totaal andere landschap ook bijzonder. Vandaar dat we op onze reizen altijd de wandelschoenen bij ons hebben. Zo ontdekken we tal van geweldige routes. Over bergtoppen, langs valleien, naar bijzondere uitzichtpunten, meren en kastelen. Daarom maken we graag een overzicht van de 10 mooiste wandelblogs over buitenlandse bestemmingen. 

Poel

10 mooiste wandelblogs over buitenlandse bestemmingen

Dit zijn volgens ons de 10 mooiste wandelblogs over buitenlandse bestemmingen van dit jaar. En voor jou leveren die tal van wandelmogelijkheden op. Want in verschillende blogs beschrijven we diverse wandelingen in dat land of die streek. Keuze voldoende dus om de mooiste wandelingen te maken!

Weiland met koeien

Wandeling in de vallei van de Hoëgne

In de Belgische Ardennen kun je de mooiste wandelingen maken. Op aanraden van een van onze volgers liepen we een tocht in de vallei van de Hoëgne. Het werd een prachtige route vol hoogtepunten. Reden genoeg om de wandeling langs de Hoëgne op je wandelbucketlist te zetten!

Rondwandeling bij het stuwmeer van Nisramont

Wandelen in de Ardennen verveelt nooit, wat een wandelwalhalla is dit gebied! De wandeling rond het stuwmeer van Nisramont is een van die vele prachtige routes. Bereid je voor op de mooiste uitzichtpunten, klim- en klauterpartijen, meanderende rivieren en niets dan prachtige natuur.

Bij de stuwdam

Verrassende wandeling bij Aywaille

En nog een fraaie wandeling die we in de Ardennen maakten. Deze bewijst dat een wandeling niet altijd lang hoeft te zijn om in de smaak te vallen. De route gaat door het fraaie natuurreservaat Heid des Gattes bij het gezellige plaatsje Aywaille.

Wandelparadijs Schotland

Het ruige en heuvelachtige Schotland biedt fantastische mogelijkheden voor de meest verwende wandelaar. Overal loop je in een fascinerend landschap met grote meren, mystieke bergen en imposante kastelen. De blog over wandelparadijs Schotland beschrijft de mooiste dagwandelingen, meerdaagse wandeltochten en wandelgebieden.

Wandelingen in Aostadal

Wandelen in het Aostadal in Italië is een unieke ervaring. Voor elke wandelliefhebber zijn er genoeg fraaie tochten met spectaculaire vergezichten. Dit zijn de meest bijzondere dagtochten en meerdaagse huttentochten in het Aostadal.

De leukste wandelingen in de Baai van de Somme

De Baai van de Somme is een prachtig natuurgebied in Picardië. Steile kliffen, imposante krijtrotsen, stranden, wijde vlakten met schorren en slikken wisselen elkaar af. In onze blog vind je de mooiste wandelingen die je er kunt maken.

Fraaie wandelingen in de Côte d’Opale

De Côte d’Opale vormt een prachtige kuststreek vol hoogtepunten. Wandelaars hebben deze regio nog niet ontdekt. En dat is jammer, want je kunt er vele gevarieerde wandelingen maken. Extra pluspunt: het wandelgebied Côte d’Opale bereik je gemakkelijk in een paar uur.

Wandelavontuur Mercantour

De Haute Vallée du Var in Nationaal Park Mercantour is een ongerept gebied met een prachtig berglandschap. Machtige bergtoppen, diepblauwe meren en uitgesleten valleien zagen we op ons bijzonder wandelavontuur vol verrassingen

Natuureiland Dominica

De tropische parel Dominica staat bekend als “het natuureiland van het Caribisch gebied”. Deze lovende titel dankt het eiland aan de spectaculaire, weelderige en gevarieerde flora. In het beboste binnenland vind je vele watervallen, rivieren, meren en warmwaterbronnen. Daarom biedt Dominica fantastische wandelmogelijkheden in de natuur.

Wandelplezier in het Joshua Tree NP

Het Joshua Tree National Park is een groot natuurreservaat in de Verenigde Staten. Het park is vooral bekend om de vele yucca-achtige bomen die er groeien: de zogenaamde “Joshua trees”. Niet voor niets komen wandelaars en natuurliefhebbers er graag.

de Joshua Tree

Wat is jouw mooiste wandelgebied over de grens?

Volgend jaar gaan we zeker door met het beschrijven van wandelingen in het buitenland. Zo kun je blogs verwachten over de Mullerthal Trail in Luxemburg, de Morvan in Frankrijk, de Camino Francés in Spanje en de vele wandelingen op Maui (Hawaii). Maar wie weet heb jij wel een geweldige tip voor ons. Meld het ons via Facebook of via een mail naar info@grijsopreis.nl. Wie weet wandelen we volgend jaar wel in jouw favoriete wandelland! En hoort die wandeling bij de 10 mooiste wandelblogs over buitenlandse bestemmingen in 2023.