Top 10 mooiste wandelingen in Nederland van 2022

Top 10 mooiste wandelingen in Nederland van 2022

Home » Nieuwsberichten » Top 10 mooiste wandelingen in Nederland van 2022

De afgelopen jaren was wandelen een van de weinige activiteiten die geen last hadden van reisbeperkingen. Net als vele anderen zijn wij enthousiast op stap gegaan in eigen land. Dat beviel ons geweldig. Vandaar dat we in 2022 ook regelmatig onze wandelschoenen hebben aangetrokken en de veters hebben aangesnoerd. Zo ontdekten we weer bijzondere natuurgebieden en fraaie landgoederen.

Pad naar beneden richting Kwintelooyen

De 10 mooiste wandelingen in Nederland van 2022

We hebben ons dit jaar weer de blaren op de voeten gelopen. Uit al die prachtige wandeltochten hebben we een top 10 samengesteld. Het was lastig kiezen, want iedere wandeling liet ons een schitterend deel van Nederland zien. Maar volgens ons waren dit de mooiste. De volgorde in ons overzicht is volstrekt willekeurig. Stuk voor stuk zijn het aanraders om te lopen. Bij de 10 mooiste wandelingen in Nederland staat ook een Lange Afstands Wandelroute. Deze bestaat uit diverse losse wandelingen, die je allemaal afzonderlijk kunt lopen.

In elke blog vind je een duidelijke routebeschrijving. Daarnaast krijg je alle informatie over de lengte, bereikbaarheid van het startpunt en horecagelegenheden onderweg.

Kasteel Doorwerth

Landgoedwandeling bij Dalfsen

Genieten met de hoofdletter G, dat is wat je doet tijdens de landgoedwandeling bij Dalfsen. De wandeling voert door de mooiste coulissenlandschappen: een lapjesdeken van bossen en heide, sappig groene weilanden, slingerende beken en prachtige landgoederen.

Marswetering

Kasteelwandeling naar Slot Loevestein

Vanuit vestingstad Gorinchem loopt een schitterende kasteelwandeling door de uiterwaarden naar het fraaie vestingstadje Woudrichem en het beroemde Slot Loevestein. De vier overtochten met de pont maken het helemaal een bijzondere dag. Een fraaie tocht, van het begin tot het eind!

Avontuurlijke wandeling bij West-Terschelling

Deze wandeling vanuit West-Terschelling gaat bijna alleen door een ruige, ontembare wereld. Zoals duinvalleien en hoge duinen. Het oneindige strand bij de Kroonpolders en het grote Donkere Bos zijn andere hoogtepunten. Een ideale wandeling voor de ultieme rustzoeker en de natuurliefhebber.

Dodemanskisten

De bijzondere buitenplaatsen bij ‘s-Graveland

In het Gooi liggen diverse prachtige buitenplaatsen in een fraaie natuurlijke omgeving. Deze wandeling bij ‘s-Graveland voert langs maar liefst acht prachtige juweeltjes. Al die landgoederen zijn stuk voor stuk bijzonder. Maar ook de natuur toont zich bij deze wandeling van zijn beste kant.

Wandelen bij Lunteren, het middelpunt van Nederland

Deze Trage Tocht vanuit Lunteren is een feest voor iedere wandelliefhebber. Wat een afwisseling maak je mee op deze route. Het Luntersche Buurtbosch, een boerderij uit de ijzertijd en de Goudsberg zijn maar enkele van de vele hoogtepunten. En: je ontdekt het geografisch middelpunt van ons land!

Landweg

Wandeling bij landgoed Mariënwaerdt

Wat is dit een fantastische wandeling. Je ontdekt het uitgestrekte landgoed Mariënwaerdt in de Betuwe. De wandeling voert natuurlijk langs fruitboomgaarden. Uiteraard loop je ook over de beroemdste “bloesemdijk” van ons land. Alle seizoenen mooi, maar zeker als de bloesem bloeit!

De oudste wandelroute van ons land

De oudste wandelroute van Nederland stamt uit 1914 en is 150 kilometer lang. Van Amsterdam wandel je in zeven etappes door het mooiste natuurschoon naar Arnhem. Wij hebben ze allemaal gelopen en hebben genoten van iedere voetstap.

Pluismeer

De Strabrechtse Heide bij Heeze

Deze Trage Tocht bij Heeze is een feest om te lopen. Vennen, zandverstuivingen, bossen en beekdalen liggen allemaal op de route. En natuurlijk de heidegebieden op de immense Strabrechtse Heide. Met als kers op de taart ook nog een kasteel aan het einde van de wandeling.

Koninklijke heuvelrugroute bij Lage Vuursche

De Heuvelrugroute bij Lage Vuursche bekoort je ieder seizoen. De route voert door een zeer afwisselend landschap van bossen, heide, weilanden, waterpartijen en prachtige landgoederen. De statige beukenlanen en het beroemde kasteel Drakensteyn, geven de wandeling een extra vorstelijk tintje.

Boerderij

Het polderlandschap bij Waverveen

Deze Trage Tocht Waverveen is een prachtige wandeling onder de rook van Amsterdam. Het is een afwisselende route over graspaden, langs rietlanden, kleine riviertjes en de Vinkeveense Plassen. Een oer-Hollands landschap met volstrekte rust. En dat midden in de Randstad.

Krijg je ook al zin in het wandeljaar 2023?

Wij wel! We hebben alweer wat leuke routes uitgezocht die we graag willen lopen. Maar misschien heb jij wel een geweldige tip voor een heerlijke wandeling. Deel die met ons en onze volgers op Facebook. Of stuur een mailtje naar info@grijsopreis.nl. Dan komt er ongetwijfeld een blog over die wandeling. En staat die wellicht volgend jaar in het overzicht van 10 mooiste wandelingen in Nederland.