Tien keer de leukste uitjes met Pinksteren 2024

Tien keer de leukste uitjes met Pinksteren 2024

Home » Nieuwsberichten » Tien keer de leukste uitjes met Pinksteren 2024

Het is bijna Pinksteren, de perfecte gelegenheid om er even tussenuit te gaan! Ben je op zoek naar suggesties voor unieke uitjes op 19 en 20 mei? Hier zijn 10 unieke aanbevelingen voor een heerlijk pinksterweekend, of je nu van cultuur, geschiedenis, culinair genieten of actieve bezigheden houdt!

Boerderijdagen

Op 20 mei openen ongeveer 70 melkveehouders verspreid over het hele land hun boerderijen voor het publiek. Bezoekers kunnen bij een melkveebedrijf meer leren over de verzorging van koeien en het verwerkingsproces van melk.

Dag van het Kasteel

Tijdens het hele pinksterweekend openen veel kastelen hun deuren tijdens de Dag van het Kasteel. Dit biedt een ideale gelegenheid om de rijke geschiedenis van kastelen te verkennen. Dit jaar is het thema “Aan tafel!”. Hierbij wordt aandacht geschonken aan de voedselcultuur op de kastelen.

Haarzuilens

Foodtruckfestival Hilversum

Het Hoppaaa! foodtruckfestival in het Dudokpark in Hilversum biedt culinaire verrassingen en live muziek. De vele foodtrucks, muziek en lokale lekkernijen beloven een gezellig weekend vol smaak en sfeer!

Mammoet Dagen in Borger

Het Hunebedcentrum in Borger is het hele jaar door wel een bezoek waard. Maar met Pinksteren is het centrum extra interessant vanwege de Mammoet Dagen. Tijdens deze dagen wordt veel aandacht besteed aan dit imposante dier uit de ijstijd.

Mammoetdagen tijdens Pinksteren

De paden op, de lanen in

Maak gebruik van het pinksterweekend door op de fiets te stappen voor een mooie fietstocht of een wandeling in de natuur. Overweeg een fraaie wandel- of fietsroute langs kastelen zodat je meteen de Dag van het Kasteel meemaakt. Bijvoorbeeld de Gelderse kastelenfietsroute bij Arnhem of de kastelenwandeling bij Ammerzoden.

Museum bezoeken

Bij slecht weer met Pinksteren kun je een museum bezoeken. Met de Museumkaart heb je in heel Nederland toegang tot meer dan 500 interessante musea. Je vindt daardoor altijd wel een verrassend museum met een bijzondere collectie.

Rijksmuseum te Amsterdam

Ontdek Nationaal Park Lauwersmeer met een rondvaart

Verken de unieke natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer aan boord van de nostalgische rondvaartboot Vlinderbalg. De kapitein vertelt onderweg alles over de flora en fauna binnen het park.

Pinksterbruidjes in Borne

Op 1e pinksterdag kun je in Borne een eeuwenoude traditie ervaren: de Pinksterbruidjes. Dit bijzondere ritueel waarbij meisjes in witte jurkjes dansend en zingend door de straten gaan, wordt erkend als immaterieel erfgoed. Het is een waar spektakel voor zowel jong als oud.

Breskens

Pinkstermarkt Vlissingen

Op de boulevard van Vlissingen kun je langs de ontelbare kraampjes van de grote pinkstermarkt slenteren. Bij mooi weer loop je vanaf de markt zo het strand op! Vaar de volgende dag naar Breskens voor een andere, unieke pinkstermarkt.

Vikingfest in Eindhoven

Ontdek de rijke geschiedenis van de Vikingen met spannende gevechten, ambachtelijke demonstraties en authentieke markten. Geniet verder van middeleeuwse muziek en traditionele gerechten. Een uniek uitje vol historie en avontuur.