Innsbruck: stad met de gezonde berglucht altijd nabij

Innsbruck: stad met de gezonde berglucht altijd nabij

Home » Oostenrijk » Innsbruck: stad met de gezonde berglucht altijd nabij

Advertorial

 

Het Huis met het Gouden Dak, de Hofburg en de Hofkirche. Veel mensen denken aan deze hoogtepunten, als het over Innsbruck gaat. Maar wist je dat de talrijke imposante bergen in de nabijheid zijn? En wat dacht je van een van de grootste alpendennenbossen van Europa? Of het natuurpark van het jaar 2020? In de regio Innsbruck vind je een adembenemende bergnatuur en vele sportmogelijkheden. Het uitgebreide aanbod maakt de Alpenmetropool juist in deze zomer of het zonnige najaar tot een perfecte vakantiebestemming. En: in de bergen heb je de ruimte. Met afstand voel je je hier comfortabel.

Wandelen met uitzicht

In geen andere Oostenrijkse stad ligt het bergavontuur zo dichtbij als in Innsbruck. In het zuiden is het de Patscherkofel, die tot wandelplezier uitnodigt: langs de bekende Zirbenweg voert een wandeling die geschikt is voor iedereen. Op de noordzijde van het Inntal bereiken wandelaars in slechts 30 minuten de Karwendel. Met de Hungerburgbaan en de Nordkettenbanen ben je zo in de bergwereld. Hier wachten het grootste natuurreservaat van de Oostelijke Alpen, de Innsbrucker Klettersteig of het unieke panorama op de wandelaar. Het zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten op de Karwendel. Dus trek je wandelschoenen maar aan, de mogelijkheden zijn legio.

Stadswandelingen met extra pluspunten

Wanneer leer je een stad pas echt goed kennen? Als je de stad lopend hebt ontdekt! Bij voorkeur weg van de gebaande paden. In je eigen tempo met tijd voor je persoonlijke favoriete bezienswaardigheid. Juist daarvoor hebben wij in Innsbruck het perfecte aanbod: maar liefst zes „Walks to Explore“ nodigen uit, om de stad vanuit heel verschillende perspectieven te benaderen.

Tussen de Bergisel springschans en de Sillkloof, in de historische wijk „Anpruggen“, of in de sporen van de Habsburgers ontdek je bekende en verborgen bezienswaardigheden, oud ambachtswerk en hippe cafés. Of je start op hoogte en beleeft de stad en de bergen in het kader van één van de „Walks“ op 2.300 meter boven zeeniveau. Als extra bonus nodigen zonnige gastentuinen je uit om van een bijna zuidelijke flair te genieten. Cappuccino en Aperol Spritz – zo verloopt de zomer in Innsbruck.

Gedetailleerde routebeschrijvingen vind je in de brochure „Walks to explore“. Deze is verkrijgbaar bij de Innsbruck Information.

De regio Innsbruck

De regio Innsbruck is veel meer dan alleen de stad. Het gebied bestaat uit 40 plaatsen, die alle wensen vervullen. Een accommodatie in het groen, in een idyllisch dorp, in het stadscentrum of op 2.000 meter. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Mieminger Plateau ten westen van Innsbruck. De door de zon verwende omgeving ligt op een hoogplateau met groene weides en intieme kleine bossen. Ideaal om te golfen, fietsen langs lokale lekkernijen, wandelen en langlaufen. De imposante Mieminger keten ligt voor de huisdeur: voor uitgebreide wandeltochten en uitdagende ontdekkingen van de bergtoppen.

Overnachten in Innsbruck en omgeving

Wie in de stad verblijft, heeft bezienswaardigheden, winkels en restaurants voor de deur. Tijdens een wandeling door het historische centrum in de avond heb je de kleine steegjes bijna voor je alleen. Of trekt buiten de stad je meer? Talrijke dorpen in het Inntal zijn ideaal voor iedereen, die graag contacten maakt. De dorpen zijn uitstekende uitgangspunten voor een veelvoud aan activiteiten. Bezoek ook de plaatsen in het zuiden en zuidwesten van Innsbruck. Je kijkt vanaf een heuvel naar beneden in het dal. En begint direct vanaf de accommodatie aan de vakantiebelevenissen in de natuur.

Zomervakantie in het arrangement – al vanaf één nacht

Voor de meest verschillende vakantiewensen vind je deze zomer in Innsbruck het geschikte vakantie-arrangement. Al vanaf één overnachting nodigt de regio uit voor een citybreak. De inbegrepen Innsbruck Card light voor 24 uur is de sleutel naar 21 belevenissen, 2 kabelbanen en het openbaar vervoer in de stad. De prijs per persoon begint vanaf € 45,-.

Zomer, zon, stad en bergen – zo luidt de titel van het pakket voor liefhebbers van avontuur. Vanaf twee nachten zijn hier niet alleen alle diensten van de Innsbruck Card light inbegrepen. Maar dankzij de Welcome Card is ook het openbaar vervoer in het gehele districtsgebied gratis. Daarnaast zijn er verdere kortingen bij kabelbanen en recreatieve voorzieningen en de deelname aan het bergwandelprogramma met gids. De prijs begint al vanaf Euro 75,- per persoon.

De tickets naar het vakantiegeluk: Welcome Card & Innsbruck Card light

Vanaf 2 overnachtingen ontvang je de gratis gastenkaart Welcome Card bij aangesloten ondernemingen. Hiermee kun je jouw vakantie in Innsbruck met veel afwisseling invullen: vele kortingen en gratis aanbod bij kabelbanen en wandelingen met een gids, of gratis zwembadgebruik. Ook de Innsbruck Card light – tegen betaling verkrijgbaar – is een perfecte begeleider tijdens een bezoek aan de stad: gedurende 24 uur is de toegang tot 21 bezienswaardigheden kosteloos. Daarnaast is telkens een berg- en dalrit met twee geselecteerde kabelbanen gratis. Bij beide kaarten zijn bovendien de openbaar vervoermiddelen inbegrepen. Zo ben je steeds voordelig onderweg, zowel in de stad als de regio.

Hoogtepunten van Innsbruck

Wil je meer te weten komen over enkele van de hoogtepunten van de stad? Lees dan de blogs van grijsopreis.nl over de Hofburg, de Hofkirche en het Panoramamuseum & Kaiserjägermuseum. Een andere blog neemt je mee naar de magische wereld van Swarovski Kristallwelten. Deze en nog meer bezienswaardigheden van Innsbruck bezocht grijsopreis.nl in de winter, maar in de zomer zijn ze minstens net zo mooi. Voor nog veel meer informatie over alles wat de regio Innsbruck te bieden heeft en de vele hoogtepunten, kun je natuurlijk ook terecht op de website van de Innsbruck Information.