Swarovski Kristallwelten in Wattens

Swarovski Kristallwelten in Wattens

Home » Oostenrijk » Swarovski Kristallwelten in Wattens

Op weg naar onze wintersportbestemming passeerden we regelmatig de afslag Wattens op de snelweg tussen Kufstein en Innsbruck. Daarbij staat ook aangegeven dat hier Swarovski Kristallwelten is. Dit museum van de beroemde producent van talloze kristallen voorwerpen had niet direct onze belangstelling, vooral vanwege de totaal verkeerde indruk die wij hiervan hadden. Nu we onlangs in de gelegenheid was om Swarovski Kristallwelten te bezoeken, mogen we onze mening bijstellen. Wat een fantastische ervaring om dit museum te bezoeken!

Swarovski Kristallwelten: een unieke belevenis voor alle zintuigen

Het museum neemt je mee in een high-tech wereld, waarin de bezoeker de meest fantastische ervaringen opdoet. In 18 wonderkamers val je van de ene belevenis in de andere. Tal van beroemde kunstenaars uit de hele wereld hebben een bijdrage geleverd aan prachtige kunstwerken met kristal. Iedere wonderkamer heeft een eigen sfeer en is uniek. Zo zijn er kunstwerken te bewonderen van onder andere Salvador Dali, Andy Warhol en Brian Eno. Wat een bezoeker in al die ruimtes meemaakt, is eigenlijk niet te beschrijven. Je moet het zelf zien

Swarovski Kristallwelten: de mooiste wonderkamers

Hoewel iedere ruimte een bijzondere ervaring biedt voor de bezoeker, springen de volgende wonderkamers er wat mij betreft uit:

Kristaldom

De kristallen koepel bestaat uit zo’n 600 spiegels, die een speciaal diepte-effect creëren en de bezoeker het gevoel geven in een kristal te staan. Achter acht van de spiegels zijn fascinerende kunstwerken van verschillende kunstenaars te zien. De kristallen koepel is door de bijzondere sfeer een populaire trouwlocatie.

Chandelier of Grief

Onder de titel “Chandelier of Grief” toont Kusama, een van de belangrijkste naoorlogse Japanse kunstenaars, een van haar meest spectaculaire spiegelinstallaties. Het centrale element is een roterende, kristallen kroonluchter van Swarovski. Doordat de ruimte is voorzien van spiegelwanden, ontstaat een magisch effect.

Ready to Love

Deze wonderkamer betreed je via een glinsterende trap liefdesberichten. Daarna zie je een soort Indisch theater, waarin prachtig ontworpen harten bewegen. Natuurlijk zijn deze “hartjesfeeën” voorzien van kristallen en bijzondere objecten, zoals een gasmasker.

Heroes of Peace

Dankzij de innovatieve projectiemethode kunnen bezoekers levensgrote hologrammen zien van mensen die de Nobelprijs voor de vrede hebben ontvangen of hun leven hebben gewijd aan het creëren van vrede. Zo kijk en luister je onder andere naar beroemde fragmenten uit toespraken van onder andere Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Albert Einstein, Nelson Mandela en John Lennon.

Maar dit is een persoonlijke keuze en de andere wonderkamers zijn allemaal even bijzonder. In sommige kamers doe je zoveel indrukken op, dat je echt de tijd moet nemen voor een verblijf in de ruimte. Maar dat is zeker geen straf!

De prachtige tuin van Swarovski Kristallwelten

Maar niet alleen binnen in het museum geniet je van adembenemende kunst. Het landschap om het museum is minstens zo imponerend. Absolute hoogtepunt hier is de enorme kristalwolk die boven je zweeft. Deze wolk bestaat uit meer dan 600.000 kristallen. Dankzij de reflectie van het spiegelende water en het zonlicht lijkt het alsof er duizenden sterren aan de hemel staan, zelfs bij daglicht. Daarnaast is er nog veel meer te zien in de tuin, dus neem zeker even de tijd om hier doorheen te wandelen.

Swarovski Kristallwelten bezoeken: praktische informatie

  • Dit prachtige belevenismuseum ligt in Wattens, vlakbij de Inntal Autobahn van Kufstein naar Innsbruck.
  • Bezoekers van de stad Innsbruck en in het bezit van de Ski + City pas of de Innsbruck Card, kunnen gratis gebruik maken van de shuttlebus vanuit Innsbruck naar het museum. De rechtstreekse rit duurt circa een half uur.
  • Swarovski Kristallwelten is dagelijks geopend van 8:30 uur tot 19:30 uur. In de winter (december tot en met eerste week januari) is er een verlengde openingstijd tot 21:00 uur.
  • De toegangsprijs bedraagt € 19 voor volwassenen. Het is aan te bevelen om gebruik te maken van de audioguide. Dit kost € 2 extra. Wanneer je de Ski + City pas hebt, is de toegang gratis. Dat geldt ook voor de houders van de Innsbruck Card.

Swarovski Kristallwelten, echt een bezoek waard

Na een volle ochtend te hebben genoten van onvergetelijke ervaringen, hebben we ons beeld drastisch bijgesteld over dit museum. Vooraf hadden we het idee te kijken naar oubollige vazen, glazen en sieraden versierd met kristal. In de praktijk zijn we overdonderd door de fantastische kunstvormen. Daarom kunnen we je een bezoek aan deze belevenis van harte aanbevelen. En natuurlijk, als je mooie kristallen voorwerpen wilt kopen kan dat natuurlijk ook. Het museum herbergt de grootste Swarovski winkel ter wereld. Neem ook een kijkje op de website van het museum.