De beste restaurants van Innsbruck

De beste restaurants van Innsbruck

Home » Oostenrijk » De beste restaurants van Innsbruck

In Innsbruck is veel keuze van restaurants. Maar waar eet je nu echt bijzonder? Wij hebben de beste keuzes voor je verzameld, gebaseerd op het oordeel van mensen die al jarenlang in de stad wonen. En dan leer je de echte Tiroolse keuken en gastvrijheid het beste kennen. Dus dit zijn de beste restaurants van Innsbruck!

Restaurant aDLERS

Vlakbij de Hauptbahnhof vind je op de 12e verdieping het geweldige restaurant aDLERS. Tijdens je diner heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Bij mooi weer kun je heerlijk genieten van een prachtige zonsondergang op het terras. Het eten is er van hoogstaande kwaliteit.

Restaurant Weißes Rössl

Voor een echt traditioneel Tirools restaurant ben je bij Restaurant Weißes Rössl aan het juiste adres. Lokale specialiteiten met een moderne twist. Het restaurant, midden in de Altstadt heeft een zeer gezellige ambiance. Daarnaast is de bediening enorm attent.

Restaurant Lichtblick

Het chique restaurant Lichtblick bevindt zich op de 7e verdieping van de Rathausgalerie. Je hebt een fraai uitzicht over de binnenstad. Maar het uitzicht op je bord is minstens zo indrukwekkend. En het allerbelangrijkste: de menugangen zijn uitzonderlijk goed van smaak.

Restaurant Ottoburg

Het charmante Oostenrijkse restaurant Ottoburg staat bekend om de typische streekgerechten. Het zijn heerlijke gerechten tegen een normale prijs. Goede bediening en er hangt een gezellige sfeer. Het restaurant ligt in het historische centrum in een fraai pand.

Restaurant Stiftskeller

Voor authentiek Oostenrijks eten ben je aan het goede adres bij Restaurant Stiftskeller. De ambiance maakt het helemaal af. Je zit in prachtige ruimtes met fraaie gewelven. Voor de inwoners uit de binnenstad is dit restaurant een van hun favorieten.

Restaurant zum Wilden Mann

Iets buiten Innsbruck ligt in Lans dit traditionele Oostenrijkse restaurant zum Wilden Mann. Een gezellige inrichting en heerlijk eten met lokale specialiteiten maken het de moeite waard om hierheen te gaan. Met de buslijn J ben je er in minder dan een half uur vanuit het centrum.

Volgens de kenners uit Innsbruck zelf zijn dit dus de beste restaurants van Innsbruck en directe omgeving. Geniet van de heerlijke gerechten en de Tiroolse gastvrijheid!

De lekkerste Apfelstrudel van Innsbruck

Een stedentrip naar Innsbruck is niet compleet zonder te hebben genoten van een heerlijke Apfelstrudel. De lekkerste vind je volgens ons bij Strudelcafe Kröll. Je hebt hier maar liefst keuze uit meer dan 35 soorten Strudel. Daar zit altijd wat lekkers voor je bij. Je vindt Strudelcafe Kröll aan de Hofgasse 6, tussen het huis met het Gouden Dak en de Hofburg.

Ontbijten met de locals

Heb je geen zin om te ontbijten in je hotel, maar wil je ergens anders de dag goed beginnen? Ga dan vooral naar de Breakfast Club. Hier komen de Innsbruckers graag voor een heerlijk ontbijt. Het is een hippe plek waar je heerlijk kunt eten. Het is er iedere ochtend razend druk, dus het vinden van een plekje kan een uitdaging zijn.

Plattegrond met de beste restaurants

Op de plattegrond vind je alle genoemde restaurants, onze selectie van beste hotels en de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van Innsbruck.