De vitale regio Vitalwelt in Oberösterreich

De vitale regio Vitalwelt in Oberösterreich

Home » Oberösterreich » De vitale regio Vitalwelt in Oberösterreich

Waar de uitdagende omgeving van de Oostenrijkse bergen je in beweging zet en uitdaagt, kun je in Vitalwelt weer een stapje rustiger aan doen. In deze omgeving vinden we thermale baden met daarom de nodige mogelijkheden om je te vermaken. Dit zowel in als buiten het water. Als vitale vijftigplusser wil je hierna misschien weer actiever bezig zijn en uitdaging zoeken door te wandelen of fietsen. Dan kan in de groene omgeving, die zich prima leent voor een fiets- of wandeltocht.

Uitzichtpunt Schallerbach

De omgeving van Bad Schallerbach verkennen

Boven Bad Schallerbach is een mooi uitzichtpunt met een kerkje boven het dal. Een plek voor een tussenstop om de omgeving te bekijken. Het zijn hier eerder heuvels dan bergen. De zon schijnt en samen met de vriendelijke omgeving doet dat verlangen naar een fietstochtje.

In het dorp aangekomen staat onze fietsgids klaar met de E-bikes. “Wat willen jullie?” vraagt hij op een manier die suggereert dat alles mogelijk is in de twee uur die we hebben. Wij kiezen om het gebied te verkennen op rustige wegen om een goed beeld te krijgen van de omgeving.

Zo gevraagd, zo gedaan. We rijden over goed geasfalteerde wegen in een groen heuvelachtig landschap. Het autoverkeer is hier zeer beperkt. Zo komen we langs boerderijen en landerijen.

In Grieskirchen aangekomen, ervaren we een gezellige drukte op het centrale plein. Een ideale plek voor een ijsje. Boven dit plein hangt een net van 1600 vierkante meter, een kunstwerk. Het net staat symbool voor samenwerking. Bij een heerlijk zonnetje rijden we over goede paden verder. Een prima omgeving om te fietsen.

Fietsen in regio Vitalwelt

Hofzeit in Vitalwelt, viskweek met behulp van planten

Op pad in de regio nemen we een kijkje bij Hofzeit in het plaatsje Rottenbach. Dit is een van de zeven dorpen in de Vitalwelt vakantieregio.

Hier kweekt men vissen met een speciale techniek, aquaponic genaamd. Het komt erop neer dat het water voor de vissen wordt gefilterd door planten. Zo wordt de leefomgeving van de vissen gezond gehouden op een natuurlijke manier. Onze gastheer weet er met veel bevlogenheid over te vertellen, met dochterlief op de arm. Daarnaast verkoopt men landbouwproducten en is het ook mogelijk om hier regionale specialiteiten te eten. Leuk voor een bezoekje dus!

Gids bij Hofzeit

De Vitalwelt ten top: tropische verrassing Paradiso in Bad Schallerbach

We checken in bij ons hotel Paradiso. Het is groot, heel groot vergeleken met de kleinere hotels die we eerder bezochten. Op de grond rood tapijt en vele mensen in kamerjassen. Jawel, we zijn in relaxland aangekomen.

Hotel Paradiso

De kamers zijn comfortabel, maar in zo’n kuuroord gaan we niet op de kamer rondhangen. Op naar de zwembaden en andere faciliteiten die hier ruim voorradig zijn. Er zijn hier drie verschillende gebieden te bezoeken voor kinderen en volwassenen. Wij kiezen voor het relaxen onder de palmbomen. Het zonnige weer en het water zorgt voor een ontspannen gevoel in de benen na het fietsen. We belanden, niet geheel bij toeval, bij de poolbar. Deze is buiten en we drinken ons aperolletje in het zonnetje. Het lijkt wel vakantie.

‘s Avonds gebruiken we in hetzelfde hotel een heerlijke maaltijd. Knap om dit zo te organiseren gezien het grote aantal gasten in het hotel. Dat geldt ook voor het zoete buffet in de middag en het weldadige ontbijt in de ochtend. Wellness wordt hier in meerdere vormen bedreven.

Buffet

Veelgestelde vragen over de regio Vitalwelt in Oberösterreich

Waar ligt de regio Vitalwelt in Oberösterreich?

De deelstaat Oberösterreich bevindt zich in het gebied tussen Salzburg en Wenen. De regio Vitalwelt ligt ten zuidwesten van Linz.

Hoe kun je Vitalwelt in Oberösterreich het beste bereiken?

Je bereikt de regio Vitalwelt het beste via de stad Linz. De afstand van Utrecht naar Linz is iets meer dan 900 kilometer. Een afstand die je met de auto een reisdag kost. Vliegen kan met Transavia vanaf Schiphol op Salzburg (ongeveer 1,5 uur) waarna je de trein naar Linz neemt. De totale reistijd bedraagt dan een uur of vier.

 

Alternatief is om met de trein naar Linz te reizen. De Nightjet heeft opstappunten in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven. De totale reistijd is dan rond de 13 uur. Voordeel is dat je kunt slapen in deze trein (als je geen moeilijke slaper bent tenminste). Met de trein (of bus) kun je hierna verder de regio in.

Wat moet je beslist zien of doen in Vitalwelt in Oberösterreich?

Vitalwelt is de plek voor wellness en ontspanning. De heuvels in Vitalwelt zijn minder hoog dan in de andere regio’s van Oberösterreich. Hierdoor is de regio ook geschikt voor een heerlijke fietsroute, zelfs zonder trapondersteuning. Verken in Vitalwelt de omgeving van Bad Schallerbach. Bezoek tot slot Hofzeit in Rottenbach. Hier vindt aquaponic kweek van vis plaats. Je hebt er een winkel voor regionale producten zoals groenten, brood, jam en sappen.

Wat zijn goede plekken om te overnachten in de regio Vitalwelt?

De beste locaties in de regio Vitalwelt om te overnachten vind je in Bad Schallerbach en Grieskirchen.

 

In Bad Schallerbach:

In Grieskirchen:

Waar kun je lekker eten in de regio Vitalwelt in Oberösterreich?

Doorgaans kun je in je hotel terecht voor een goede, smakelijke maaltijd. Zoals in hotel Paradiso. Toch liever in een restaurant?

Waar vind je meer informatie over de regio Vitalwelt in Oberösterreich?

Meer informatie over de regio Vitalwelt vind je op www.vitalwelt.nl. Voor informatie over Oberösterreich ga je naar www.oberoesterreich.nl.