Gastblogger Gert Contant

Gastblogger Gert Contant

Home » Bloggers » Gastblogger Gert Contant

Gert ContantGert (1960) zijn liefde voor reizen ontstond op jonge leeftijd toen hij met zijn (Italiaanse) oom de bergen in trok. Het uitzicht, de ruimte en vrijheid gaf en geeft nog steeds een gevoel van geluk. Daarnaast heeft hij een aangeboren nieuwsgierigheid naar nieuwe culturen. Ook is er grote interesse voor wat er op het gebied van voedsel allemaal is in de verschillende landen. En brood, da’s een verhaal apart om te ontdekken.

Van huis uit is Gert fysiotherapeut maar ontwikkelde zich later tot opleider en adviseur op het gebied van arbeid en gezondheid. Naast het werk zijn bergwandelen, skiën en het lopen van – bij voorkeur – lange afstandswandelingen favoriet. Maar ook snorkelen en zwemmen zijn populair als vakantiethema’s.

De afgelopen jaren waren best druk door het – samen met zijn vrouw Andrea – leiden van een opleidings- en adviesbureau. Toch is er altijd tijd genomen voor mooie ontspanmomenten. Verre bestemmingen waren Amerika (oost en westkust), Indonesië, Thailand en Zuid Afrika. Dichterbij zijn Corsica, de Pyreneeën, Italië en Engeland/Ierland graag bezochte bestemmingen. Gert heeft een beetje een tik wat betreft het bezoeken van eilanden, die zijn favoriet. Maar ook gewoon wandelen in Nederland is voor hem vaak leuk en verrassend. Vanuit hun woning op de Veluwe aan de rand van het bos is dit een dagelijks ritueel, samen met de hond.

Gert schreef al regelmatig, maar dan met name over werk en gezondheid. De komende tijd komt de focus op de reiswereld te liggen. Iets waar hij met enthousiasme invulling aan wil geven.