Leuke, alternatieve routes langs de tulpenvelden in Nederland

Leuke, alternatieve routes langs de tulpenvelden in Nederland

Home » Nieuwsberichten » Leuke, alternatieve routes langs de tulpenvelden in Nederland

Deze maand april en begin mei kunnen we gelukkig nog genieten van de kleurrijke tulpenvelden in ons land. Maar wees er snel bij want het seizoen loopt vanwege de warme aprilmaand mogelijk eerder af dan normaal.

In ons eerdere bericht over een bezoek aan de bollenvelden staan diverse ideeën voor een fraaie wandel- of fietstocht langs de velden. Zoek je nog meer inspiratie voor een unieke route langs tulpenvelden? Bekijk dan onderstaand overzicht met ideeën voor routes op locaties waar je waarschijnlijk niet zo snel aan denkt. De meeste mensen bezoeken de Bollenstreek en de Flevopolder als zij de tulpen willen bewonderen. Maar er zijn nog veel meer plekken in Nederland waar je de bloemenpracht kunt zien, zoals het noordoosten van Groningen en zelfs Limburg!

 

Groningen

  • 27 april: Naar de Bollen 2024. Rotaryclub Het Hogeland heeft wandel-, fiets- en auto/motorroutes uitgezet.

Drenthe

  • De Drentse Bloembollentelers hebben vele wandel- en fietsroutes uitgezet, maar ook een interessante autoroute. Let op: de autoroute is van 2024, van de wandel- en fietsroutes konden we dit niet achterhalen. De bollenvelden kunnen om deze reden net even ergens anders liggen dan vorig jaar.

Flevoland

Gele tulpen

Noord-Holland

Zuid-Holland

Zeeland

Limburg

  • De Limburgse Bollenroute is een autoroute die je langs drie prachtige tuinen voert: de Carishof in Klimmen, Brookergarden in Hout-Blerick en Verheggen in Lottum.