Wandelingen in het buitenland: de 10 allermooiste

Wandelingen in het buitenland: de 10 allermooiste

Home » Nieuwsberichten » Wandelingen in het buitenland: de 10 allermooiste

We zijn dit jaar enthousiaste wandelaars geworden. Dat was een positief effect van de coronacrisis. Door te wandelen konden we genieten van een schitterende natuur. Onderweg zagen we de mooiste landschappen en vergezichten. Het maakte ons vrolijk in deze sombere tijden.

Gelukkig konden we voor de coronacrisis nog fantastische wandelingen maken. Zelfs in andere continenten liepen we bijzondere tochten. En in de zomervakantie was Europa ons reisdoel. We hebben wandelingen gemaakt in verschillende landen. Wat een geluk om zoveel te mogen zien van de natuur in het buitenland! Want overal zagen we de mooiste landschappen. Zo genoten we van de prachtigste bergen en de mooiste bergmeren.

bergkoeien tijdens de wandeling bij de Kalkkogel in Oostenrijk

Mooiste wandelingen in het buitenland: onze top 10 van 2020

Volgens ons zijn dit de 10 mooiste wandelingen in het buitenland van 2020. Gekozen uit alle gemaakte wandelingen in het buitenland dit jaar. Hopelijk is het snel weer toegestaan om te reizen. Dan ben jij ook in staat om te genieten van een of meer van deze prachtige tochten. Want we zijn er zeker van: achteraf zul je daar geen spijt van hebben!

loopbrug over de Ninglinspo

Naar de bron van de Ninglinspo (België)

Dit is een unieke wandeling langs de Ninglinspo. Dit charmante bergbeekje stroomt bij Aywaille in de Ardennen. Wij vonden het een fantastische wandeltocht. Misschien wel de meest bijzondere wandeling van België. In dit unieke boslandschap heeft de Ninglinspo ons na elke bocht weer weten te verrassen. Je wandelvakantie in de Belgische Ardennen is niet compleet als je deze wandeling overslaat.

Uitzicht op Bouillon in de Belgische Ardennen

De wandelomgeving van Bouillon (België)

De vallei bij de rivier de Semois is een fantastisch wandelgebied. Het is een minder bekend deel van de Ardennen. Maar iedere wandelaar geniet hier met volle teugen. Je loopt door een ongerept landschap. De meanderende rivier is je trouwe metgezel. Daarnaast is het leuke plaatsje Bouillon bijzonder. Hier kun je genieten van een imposant kasteel.

Zwarte Woud, Duitsland

Het Zwarte Woud (Duitsland)

Het Zwarte Woud is een uitgestrekt en veelzijdig wandelgebied. Het stond daarom al lang op ons verlanglijstje. Dit jaar was het zover. We kozen voor de ‘Linach-Urach Runde’. Deze wandeling begint vlakbij het plaatsje Vöhrenbach. Dat pakte goed uit: een fantastische wandeling hadden we voor de boeg. De regen en mist maakten het nog spannender. Een geweldige wandeling. Ondanks het mindere weer. 

Gjern Bakker bij Silkeborg, Denemarken

Het merengebied bij Silkeborg (Denemarken)

Silkeborg is de belangrijkste stad van het merengebied van Jutland. Dankzij de vele bossen en meren is Silkeborg volgens velen ook de mooist gelegen stad van heel Denemarken. De omgeving leent zich bij uitstek voor een actieve vakantie in de buitenlucht. We hebben er vijf prachtige wandelingen gemaakt. De ene vonden we nog mooier dan de ander!

Kemater Alm, Oostenrijk

Langs de Kalkkögel (Oostenrijk)

In Oostenrijk heeft men de Dolomieten van Tirol. De wandeling langs de Kalkkögel gaf ons de hele tijd zicht op het machtige bergmassief. Deze wandeltocht bracht ons bij de bijzondere Salfeinssee en diverse bergkammen. En inderdaad hadden we bijna de hele tocht een prachtig uitzicht op de Kalkkögel. Een prachtige tocht door een schitterende omgeving.

Wandeling Mittlerer Plendersee, Oostenrijk

De Drei Seen wandeling bij Kühtai (Oostenrijk)

Aan het einde van het Sellraintal ligt het bergdorp Kühtai. Op zo’n 2000 meter hoogte bevind je je hier tussen de machtige alpenreuzen. De Drei Seen Tour in Kühtai bracht ons naar drie mooie bergmeertjes. Onderweg genoten we van fantastische uitzichten over de almen en de bergtoppen. Een prachtige en niet te moeilijke wandeling.

Watervallen bij Krimml in Salzburgerland, Oostenrijk

Wandelen in het Salzburgerland (Oostenrijk)

Een van onze favoriete regio’s in Oostenrijk is het Salzburgerland. Vooral om te wandelen is het hier fantastisch. Het grootste deel van de kleine regio bestaat uit ruige bergen. Maar ook talloze prachtige watervallen liggen op de routes. Daarnaast zijn er vriendelijk glooiende alpenweiden. De wandeling naar de watervallen van Krimml was het absolute hoogtepunt. Het uitzicht op de bijna 400 meter hoge waterval is spectaculair.

Dolorama, Italië

De Dolorama huttentocht (Italië)

De Dolomieten hebben ons hart gestolen. Deze imposante bergen met hun grijze punten en hun grillige vormen zijn uniek. De Dolomieten zijn zelfs UNESCO-werelderfgoed. De vierdaagse huttentocht Dolorama in deze regio was geweldig. De Dolorama is dan ook een aanrader voor iedereen. Ook als je eens een huttentocht wilt proberen!

Kilimanjaro, Tanzania

Wandelen in het Kilimanjaro National Park (Tanzania)

Een van de belangrijkste trekpleisters van Tanzania is de berg Kilimanjaro. Dit is de hoogste berg van heel Afrika. Fervente bergbeklimmers willen de top op bijna 5900 meter bereiken. Wij genoten vooral van de eenvoudigere wandelingen. Die zijn er genoeg in het Nationale Park. Naast prachtige uitzichten kregen we veel wilde dieren te zien. De vele fantastische watervallen maakten het helemaal spectaculair.

Karsten in Khao Sok National Park in Thailand

Het Khao Sok National Park (Thailand)

Khao Sok National Park is een natuurreservaat in het zuidwesten van Thailand. De mooiste wandelingen kun je hier maken. Onderweg kwamen we ogen tekort. Majestueuze kalkstenen kliffen, wilde dieren en een groot meer met een eigen eiland. Vooral de wandeling naar het Cheow Lan-meer was bijzonder. Het meer wordt omgeven door kalkstenen karstgebergte en het oerwoud. Een indrukwekkend gezicht.

Beklimming van een ruige, steile bergrug in de Dolomieten

Wandeltips voor wandelen in de bergen

Veel van de wandelingen in het buitenland gaan door bergachtig gebied. Dat is heel anders wandelen dan in ons platte Nederland. We hebben daarom ook een blog geschreven met allerlei tips voor wandelen in de bergen. Handig als je het voornemen hebt om in 2021 een wandeling in de bergen te maken. Zo ga je goed voorbereid op pad. Ook voor een meerdaagse wandelvakantie geven we je diverse tips. Tot slot vermelden we een paklijst in die blog.