Top 10 stedentrips buitenland: dit zijn de leukste van 2021

Top 10 stedentrips buitenland: dit zijn de leukste van 2021

Home » Nieuwsberichten » Top 10 stedentrips buitenland: dit zijn de leukste van 2021

Reizen naar het buitenland kende dit jaar veel beperkingen. Maar toch konden we nog veel prachtige steden bezoeken. Sommige lekker dichtbij, een enkele stad flink wat verder weg.

De top 10 van mooiste stedentrips in het buitenland

We hebben een top 10 samengesteld van de mooiste stedentrips die we dit jaar hebben beschreven. En wil jij een stedentrip maken in 2022? Met een van deze steden uit deze top 10 maak je zeker een fantastische keuze.

Aken (Duitsland)

Net over de grens ligt het fraaie Aken. In het vroege middeleeuwse Europa werd de stad de favoriete residentie van Karel de Grote. Het is vooral bekend dankzij de warmwaterbronnen, de indrukwekkende kathedraal en het imposante stadhuis.

Trier (Duitsland)

De Duitse stad Trier is prachtig gelegen aan de oevers van de romantische Moezel. En: het is de oudste stad van Duitsland. De vele Romeinse overblijfselen herinneren aan lang vervlogen tijden. Een ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip.

Amiens (Frankrijk)

Amiens in Noord-Frankrijk is bekend van de prachtige kathedraal. Maar de stad heeft zoveel meer te bieden! Het is de ideale bestemming voor een heerlijke stedentrip. Want in een paar uurtjes ben je in een gezellige stad met een relaxte sfeer.

Carcassonne (Frankrijk)

Liefhebbers van vestingsteden mogen Carcassonne niet overslaan. Hier ligt de best bewaarde en grootste ommuurde stad uit de middeleeuwen van Europa. Niet voor niets is Carcassonne, na Parijs en Mont Saint-Michel, de drukst bezochte plek van Frankrijk.

Troyes (Frankrijk)

In de middeleeuwse stad Troyes met de ontelbare gekleurde vakwerkhuizen, kun je een heerlijk weekend beleven. Deze charmante stad in de champagnestreek is ook ideaal als tussenstop op weg naar het zuiden van Frankrijk.

Dublin (Ierland)

De Ierse hoofdstad Dublin barst van de energie. Maar de stad biedt veel meer dan alleen gezellige pubs. Wandel bijvoorbeeld langs historische bezienswaardigheden, trendy winkeltjes en diverse stadsparken. Laat je zeker ook verrassen door de gastvrijheid van de Dubliners.

The Temple Bar in Dublin, Ierland

Bologna (Italië)

In de prachtige en historische stad Bologna kom je ogen tekort. Niet voor niets betitelen veel Italianen deze terracotta-rode stad na Venetië als de mooiste stad van Italië. En in culinair opzicht zit je in Bologna helemaal goed!

Ravenna (Italië)

Aan de fraaie Adriatische kust van Noordoost-Italië ligt de cultuurhistorische parel Ravenna. Het is de oude Italiaanse hoofdstad van mozaïek, met de heerlijke sfeer van een klein stadje. Vergeet zeker niet de prachtige Basiliek van San Vitale te bezoeken!

Basiliek van Sant’Apollinare in Classe

Dubrovnik (Kroatië)

Dubrovnik hoort op ieders bucketlist te staan. Niet alleen dankzij de vele historische hoogtepunten. Maar ook vanwege de unieke ligging aan zee en het heerlijke klimaat. En heb je genoten van ’the Game of Thrones’? Dan is Dubrovnik al helemaal een bestemming die je bezocht moet hebben!

Miami (Verenigde Staten)

Miami is een fantastische smeltkroes van culturen. Een levendige, bruisende omgeving van kunst, muziek, architectuur, stranden en het ultieme uitgaansleven. Dit alles bij heerlijke temperaturen die zelden onder de 24 graden duiken.

Miami Beach

En wat staat er volgend jaar op het programma?

We hopen dat we volgend jaar zonder al te veel beperkingen de wereld weer verder kunnen ontdekken. Want we hebben ons verlanglijstje van te bezoeken steden nog lang niet afgewerkt. We verklappen al wel vast dat we blogs publiceren over enkele steden in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Portugal. Hopelijk mogen we nog veel meer landen in 2022 bezoeken.