Top 10 stedentrips Nederland: dit zijn de leukste van 2021

Top 10 stedentrips Nederland: dit zijn de leukste van 2021

Home » Nieuwsberichten » Top 10 stedentrips Nederland: dit zijn de leukste van 2021

Dit jaar hebben we Nederland nog beter leren kennen. Nu deed de gelegenheid zich voor om te genieten van alle bezienswaardigheden in de leukste plaatsen van Nederland. En we hebben ons iedere keer weer verbaasd over de vele hoogtepunten. Het deed ons weer beseffen dat je voor een heerlijke stedentrip niet naar het buitenland hoeft.

Oldehove, de scheve toren in Leeuwarden

De 10 mooiste steden die we bezochten in 2021

We hebben hieruit de 10 leukste stedentrips in Nederland gekozen. Bewust geven we geen volgorde aan. Iedere stad had zijn eigen charme en bijzonderheden. En hoort daarom thuis in de top 10 van bezochte steden. We vermelden ze daarom in alfabetische volgorde.

Amsterdam

Al jaren is onze hoofdstad een geliefde bestemming voor een dagtrip of een lekker weekend weg. Eigenlijk is dat nog veel te kort om alle hoogtepunten van Amsterdam te ontdekken. Een bijzondere en indrukwekkende manier om Amsterdam te leren kennen, is met deze themawandeling over de Jodenvervolging. Maar ook de rondwandeling langs het IJ is een feest om te lopen.

Breda

Via een prachtige Groene Wissel stadswandeling zagen we alle hoogtepunten van Breda. Naast diverse mooie stadsparken zagen we onder andere de Koninklijke Militaire Academie. Vroeger was dit kasteel lange tijd het stamslot van de Nassaus. Natuurlijk voert deze wandeling door het gezellige stadscentrum met tal van historische bezienswaardigheden.

Begijnhof in Breda

Culemborg

Culemborg was vroeger een Vrijstad. Mensen die wat op hun kerfstok hadden of failliet gingen, waren hier van harte welkom. Nu ontvangt Culemborg de vakantiegangers met open armen. Zij zien een stad met een prachtig historisch centrum, vol hoogtepunten. Het oude stadhuis is zonder twijfel de grootste blikvanger op de gezellige Oude Vismarkt.

Edam

Vlak boven Amsterdam ligt het pittoreske Edam. Met een fraaie wandeling in en rond de vestingstad komen alle bezienswaardigheden voorbij. De wandeling voert langs mooie stadsparken en bijzondere nieuwbouwwijken. Natuurlijk liggen ook de fraaie grachten van Edam op de route.

Hoorn

Terug in de tijd van de Gouden Eeuw. Dat ga je met deze stadswandeling door Hoorn. Je ontdekt tal van monumenten uit de VOC-tijd. Je geniet van de fraaie gevelstenen op de minstens zo mooie grachtenpanden. En je ziet de imposante Hoofdtoren. Maar je loopt ook door diverse stadsparken in de stad.

Leerdam

De Utrechtse stad Leerdam is beroemd vanwege het glas en de kaas. Maar Leerdam heeft veel meer te bieden dan dat alleen. Leerdam en de omgeving bieden genoeg vertier voor een lang weekend of een weekje weg. Want door de ligging aan de rivier de Linge is Leerdam een ideaal startpunt voor de mooiste wandelingen en fietsroutes.

Leeuwarden

Leeuwarden is een van de minder bekende Nederlandse steden. Volledig onterecht vinden we. Niet voor niets was de stad in 2018 namelijk nog de trotse culturele hoofdstad van Europa. Bij een culturele stedentrip naar het ‘Kleine Amsterdam’ van het noorden leer je de stad en de vele bezienswaardigheden helemaal kennen.

Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Deze prachtige stadswandeling voert door vele glooiende stadsparken. En ook langs de Waalkade, met fraaie vergezichten op de uiterwaarden. Maar wat deze Groene Wissel extra bijzonder maakt is het grote aantal historische bezienswaardigheden onderweg.

Kerkboog richting de Grote Markt van Nijmegen

Utrecht

‘Ons stadsie’, zoals Utrechters hun stad noemen, is allereerst bekend om de Domtoren. Maar de Domstad is zoveel meer dan alleen de Dom. Wat Utrecht zo speciaal maakt is dat de stad bomvol verrassingen zit. Van totale rust en grote, prachtige parken, tot eeuwenoude historie en een bruisend, gezellig stadscentrum. Utrecht heeft het allemaal!

Zutphen

Een bezoek aan Hanzestad Zutphen laat je genieten van tal van prachtige bezienswaardigheden. De belangrijkste hoogtepunten van de stad kun je uitstekend ontdekken via een van de vele stadswandelingen. De Houtmarkt, de Drogenapstoren, hofjes, de Wijnhuistoren en de IJsselkade mag je zeker niet overslaan.

Nieuwe steden bezoeken in 2022

Ook in 2022 gaan we zeker weer diverse steden bezoeken. Zo zijn we binnenkort te vinden in Groningen. Maar ook diverse vestingsteden staan op ons lijstje. Net als Arnhem, Haarlem, Leiden, Dordrecht en Roermond. Genoeg om naar uit te kijken dus.

En we gaan zeker door met het bezoeken van Hanzesteden. Want die hebben we nog lang niet allemaal gezien. Dus je kunt ook in het komende jaar weer voldoende inspiratie krijgen voor het bezoeken van een verrassende stad in Nederland.