Top 10 stedentrips buitenland: dit zijn de leukste van 2020

Top 10 stedentrips buitenland: dit zijn de leukste van 2020

Home » Nieuwsberichten » Top 10 stedentrips buitenland: dit zijn de leukste van 2020

Gelukkig konden we vóór de coronacrisis nog diverse bijzondere steden bezoeken. Maar ook in de zomermaanden bezochten we veel steden in de landen om ons heen. We konden dan ook in 2020 veel blogs schrijven over de mooiste stedentrips in het buitenland. We hoeven ons de komende tijd ook nog niet te vervelen, want over diverse andere steden zullen we snel wat gaan schrijven. Want wat hebben we mooie steden bezocht dit bijzondere reisjaar!

 

Top 10 stedentrips in het buitenland van 2020

Van alle steden die we dit jaar hebben beschreven, hebben we een selectie gemaakt. Volgens ons is dit de top 10 mooiste stedentrips in het buitenland. Hopelijk is het snel weer toegestaan om te reizen. Dan ben jij ook in staat om te genieten van een of meer van deze prachtige steden.

Grote Markt in Leuven, België

Leuven (België)

Leuven is een super gezellige studentenstad op slechts een half uurtje afstand van Brussel. In 2020 brachten we weer een bezoek aan Leuven. We zijn de stad toen pas echt goed gaan verkennen. Met de reisgids in de hand slenterden we door misschien wel Belgisch mooiste oude stadscentrum. We ontdekten niet alleen de prachtigste plekjes, maar ook de fijnste terrassen!

Het oude gemeentehuis van Bamberg

Bamberg (Duitsland)

In het noorden van Beieren ligt het relatief onbekende Bamberg. De stad is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Ruim 2000 gebouwen staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst! Dankzij het hoge Anton Pieck-gehalte en de vele brouwerijen van speciaalbieren, was Bamberg de absolute verrassing van onze vakantie.

Uitzicht op Heidelberg vanaf de Filosofenweg

Heidelberg (Duitsland)

Vlak voordat de coronacrisis het reizen lam legde, brachten we een bezoek aan de gezellige stad Heidelberg. Heidelberg is prachtig gelegen aan de Neckar, ingeklemd tussen twee bergen. De historische Altstadt is fantastisch om te bezoeken. Maar het absolute hoogtepunt van een weekend Heidelberg is het bezoek aan het imposante kasteel van Heidelberg.

Marktplein in het Poolse Krakau

Krakau (Polen)

De bijzonder aantrekkelijke stad Krakau is een waar historisch en cultureel juweel aan de voet van de Karpaten. Deze tweede stad van Polen was tijdens de middeleeuwen nog de hoofdstad maar is tegenwoordig de culturele hoofdstad van het land. Ook wij waren onder de indruk van de schoonheid van Krakau en de vele hoogtepunten.

Kopenhagen

Kopenhagen (Denemarken)

Ooit was Kopenhagen een klein vissersdorpje. Nu is het een grote metropool. Maar het mooie van deze stad is dat het klein en intiem overkomt. Vanwege zijn ligging vormt Kopenhagen de link tussen het Europese vasteland en Scandinavië. Je ziet dat duidelijk in deze culinaire, historische maar ook moderne, en vooral gezellige stad terug. Voor ons was een weekend echt te kort om alle hoogtepunten van Kopenhagen te bewonderen.

Binnenplein van het chateau des ducs de Bretagne in Nantes

Nantes (Frankrijk)

De Franse stad Nantes is een van de laatste steden aan de Loire voordat de rivier uitmondt in de Atlantische Oceaan. De buitengewone geschiedenis van Nantes maakt de stad een bijzonder aantrekkelijke bestemming voor een stedentrip. Tegenwoordig is het een culturele en artistieke metropool bezaaid met vele gezellige terrasjes, restaurantjes en kleine, groene parken. Wat ons betreft een absolute ‘must-see’.

Zicht op Hohensalzburg

Salzburg (Oostenrijk)

Jaren geleden verloren we ons hart al aan Salzburg. Bij een hernieuwd bezoek dit jaar wist de geboorteplaats van Mozart ons opnieuw volledig te bekoren. De oude, barokke stad is een van de best bewaarde stadscentra in de Duitstalige wereld. Niet voor niets staat de stad sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En de stad heeft veel meer te bieden dan alleen maar herinneringen aan Mozart.

Trastevere in Rome

Rome (Italië)

Eigenlijk kom je superlatieven te kort om Rome te beschrijven. Wat een geweldige stad met al zijn gezellige pleinen, de mooiste kerken, het grote aantal musea en de fantastische sfeer. Een bezoek van een paar dagen is zeker niet genoeg om alle hoogtepunten van Rome te zien. Daarom hoor je eigenlijk nog minimaal een keer terug te komen. Dat deden wij ook en we genoten weer met volle teugen.

Meer korte reizen en stedentrips maken als goed voornemen

Siena (Italië)

Wat ons betreft is Siena de mooiste stad van Toscane. De concurrentie is groot met zoveel prachtige plaatsen in de regio. Maar de hoogtepunten van Siena zijn zo talrijk, dat de stad echt deze eretitel verdient. De grandeur die Siena in de middeleeuwen had, bewonder je hier nog steeds in alle straten, pleinen en kerken. Dankzij de vredige rust dit najaar was de stad nog mooier dan anders.

Downtown Dubai, VAE

Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

Voor ons is Dubai een stad die net als New York nooit verveelt. De ontwikkelingen gaan hier zo snel dat er bijna elk jaar weer nieuwe bezienswaardigheden of fantastische activiteiten bij komen. Maar beperk je niet tot alleen de stad zelf. Ook daarbuiten valt veel te zien en te doen. Overweeg daarnaast om je stedentrip naar Dubai met een bezoek aan Abu Dhabi uit te breiden. De taxi brengt je er in een uur!

En wat staat er volgend jaar op het programma?

Welke steden we volgend jaar gaan bezoeken, is voor ons nu nog een vraag. Veel zal afhangen van de beschikbaarheid van een vaccin en het opheffen van de reisbeperkingen. Maar sowieso kun je blogs tegemoetzien van diverse steden in Duitsland, Frankrijk en Italië. Hopelijk kunnen we nog veel andere steden in de wereld bezoeken. Dan kunnen we ongetwijfeld weer een nieuwe top 10 stedentrips in het buitenland maken!