Top 10 coronaproof wandelingen: de mooiste van 2020

Top 10 coronaproof wandelingen: de mooiste van 2020

Home » Nieuwsberichten » Top 10 coronaproof wandelingen: de mooiste van 2020

De coronacrisis heeft heel veel impact gehad op ieders leven. Maar dankzij de reisbeperkingen kregen we de kans om al wandelend de mooiste plekken van Nederland te ontdekken. Wat hebben we veel gewandeld in 2020! En wat hebben we ons verbaasd over het natuurschoon dat we onderweg tegenkwamen.

Aan het begin van de coronacrisis hebben we daarom direct de blogpagina coronaproof wandelingen in Nederland geïntroduceerd. Wandelingen die veilig zijn, omdat ze rustig zijn en over paden gaan waar iedereen elkaar op voldoende afstand kan passeren. En die pagina hebben jullie veel bezocht dit jaar. Zo bleek uit ons overzicht van best gelezen blogs in 2020.

 

De top 10 van mooiste coronaproof wandelingen

We hebben meer dan 30 coronaproof wandelingen beschreven die je elke dag van de week kunt doen. Daarnaast zijn er 17 vooral coronaproof om door de week te lopen. Uit al die wandeltochten hebben we de volgens ons 10 mooiste coronaproof wandelingen van 2020 gekozen. We geven geen rangorde aan, want we vinden ze alle tien vrijwel even mooi. Dus als je zin hebt om te wandelen tijdens de kerstdagen, dan wandel je bij een van deze keuzes door een prachtig stukje natuur in eigen land. Bij iedere wandeling vind je een duidelijke routebeschrijving. Zo ziet de top 10 van mooiste coronaproof wandelingen eruit:

 

De Sallandse Heuvelrug en Holterberg

De Sallandse Heuvelrug is een uniek natuurgebied. Deze heuvelachtige wandeling naar de Holterberg laat je alle hoogtepunten zien. Afwisseling ten top: mooie bossen, stille heidevelden en vooral flinke heuvels. De weidse vergezichten tijdens het vele klimmen en dalen maken dit een weliswaar vermoeiende, maar ongelooflijk mooie wandeling.

Holterberg

Het Oldenallerpad bij Putten

Bij het landgoed Oldenaller in de buurt van het Gelderse Putten neemt deze wandeling over het klompenpad je mee naar bloemrijke graslanden, het kasteelbos en de heide. Wat een fraaie wandelroute is dit! Dus trek je klompen of wandelschoenen maar aan en geniet van een bijzonder gevarieerd landschap.

Oldenaller bij Putten

De bossen bij Wolfheze en Kasteel Doorwerth

Wat een afwisseling biedt deze wandeling bij Wolfheze! Dit is een prachtige tocht door oerbossen en langs beken. Maar ook het fraaie kasteel Doorwerth en het unieke Heveadorp liggen op de route. Af en toe is het even flink klimmen, maar gelukkig gaat het pad ook weer naar beneden.

Wolfheze

Het Rijk van Nijmegen

Houd je van wandelen over slingerende bospaden en langs weidse uitzichten? Dan mag je deze prachtige wandeling niet missen! Begin november maakten we een Trage Tocht door het heuvelachtige landschap van het Rijk van Nijmegen. We zijn al heel wat gewend en verwend met Trage Tochten. Toch overtrof deze wandeling onze hooggespannen verwachtingen.

Wylermeer bij Beek-Ubbergen

Landgoed Den Treek-Henschoten

Wat we eigenlijk al wisten, werd dit jaar tijdens de pandemie maar weer eens bevestigd: ons land heeft echt veel moois te bieden! Een goed voorbeeld is landgoed Den Treek-Henschoten tussen Leusden en Zeist. Afgelopen zomer maakten we er een fietstocht. Dit najaar maakten we er een ronduit fantastische wandeling.

Den Treek bij Leusden, Woudenberg en Zeist

De buitenplaatsen bij ’s-Graveland

Het Gooi is een fantastisch wandelgebied. Iedere keer ontdekken we weer de meest prachtige wandelingen. Deze geweldig mooie wandeling bij ‘s-Graveland hoort daar zeker bij. De diverse waterpartijen en fraaie landgoederen maken dit een topwandeling. Afwisseling volop in paden en landschappen. En onderweg liggen de mooiste buitenplaatsen in de bossen.

Gooilust bij 's-Graveland

Het duingebied bij Egmond

We dachten dat we de mooiste route van de provincie Noord-Holland al eens hadden gelopen. Maar de wandeling bij Egmond aan de Hoef is wat ons betreft vanaf nu de nieuwe nummer één in deze provincie. Wat een geweldige tocht door het duingebied kun je hier maken! En ook op zeer drukke en mooie dagen is het hier heerlijk rustig.

Egmond

De natuur rondom Den Haag

De hoofdstad van Zuid-Holland ligt in een fraaie omgeving. De Noordzee begrenst Den Haag aan het westen. En rondom de stad liggen diverse mooie natuurgebieden. Deze wandeling bij Den Haag voert je langs Meijendel, de Waalsdorpervlakte, Clingendael en het Haagse Bos. Afwisseling volop dus. En met een bezoek aan Paleis ten Bosch krijgt deze wandelroute een Koninklijk tintje!

Haagse Bos

De prachtige Mookerheide

Op de grens van Gelderland en Limburg ligt de Mookerheide. Natuurlijk geniet je van de prachtige heidevelden. Maar onderweg loop je door de mooiste bossen in herfstkleuren. De uitzichten zijn fenomenaal, zeker in de omgeving van de Sint-Jansberg. Wat een fantastische wandeling is dit! Volgens ons de meest gevarieerde tocht die je in de regio kunt maken.

Mookerheide

Het Geuldal bij Mechelen

Klimmen en dalen langs de meanderende Geul, het is een feest om hier te mogen wandelen. Bewust kozen wij voor een wandeling bij Mechelen. Dit kleine dorpje is een van de plaatsen met de meeste karakteristieke vakwerkhuizen van de regio. Maar daarnaast is de natuur in de omgeving van Mechelen geweldig. Een “vijfsterren-landschap” noemt de VVV het. Geen woord van gelogen!

Mechelen

Nieuwe coronaproof wandelingen in Nederland

Volgend jaar gaan we zeker door met het maken en beschrijven van prachtige wandeltochten in eigen land. Want wij hebben dankzij de coronacrisis ontdekt dat je helemaal niet ver weg hoeft te gaan om de mooiste dingen te beleven. Daarnaast was de beweging voor ons gezond. En het zorgde voor een positieve afleiding in dit voor iedereen zo moeilijke jaar. We zullen je dan zeker weer verblijden met een nieuwe top 10 van mooiste coronaproof wandelingen in eigen land.

Mocht je zelf ook als goed voornemen hebben om (meer) te gaan wandelen, dan hebben we de beste wandeltips al voor je op een rijtje gezet. En als we je nog moeten overtuigen: dit zijn de belangrijkste redenen om te wandelen. Alvast heel veel wandelplezier gewenst!