De beste restaurants in Dubai

De beste restaurants in Dubai

Home » Dubai » De beste restaurants in Dubai

In een dynamische stad als Dubai worden jaarlijks nieuwe restaurants geopend. En ongetwijfeld verdwijnen er elk jaar ook weer enkele. De afgelopen tien jaar echter hebben we meerdere keren naar meer dan volle tevredenheid gedineerd bij de hieronder genoemde restaurants. Wat ons betreft zijn dit dé restaurants die je niet mag overslaan tijdens je stedentrip aan Dubai.

Pier 7

Pier 7 is het gastronomische project van de Dubai Marina waar je meerdere uitstekende restaurants vindt. Feitelijk is Pier 7 niet een pier maar een toren, gebouwd aan de promenade langs het binnenwater van de Dubai Marina. Van alle restaurants waar we daar gegeten hebben vonden we persoonlijk de ambiance van ‘Cargo’ het meest bijzonder. Vanaf het grote balkon heb je er een fantastisch uitzicht op de skyline van de Dubai Marina.

Pier 7

Bebabel

Eveneens bij de Burj Khalifa vind je in de befaamde Dubai Mall het restaurant Bebabel, een bijzonder goed Libanees restaurant. Vanuit het restaurant heb je een mooi uitzicht op de Dubai Fountain. Heerlijk eten in een prettige ambiance.

Atmosphere in de Burj Khalifa

Op de 122e verdieping van de Burj Khalifa kun je bij Atmosphere heerlijk dineren met een werkelijk grandioos uitzicht op de stad en de Dubai Fountain. Niet voor niets scoort dit restaurant een dikke 4,5 op Tripadvisor!

lounge in Burj Khalifa, Dubai

Grosvenor House

In het Grosvenor House in de Dubai Marina zijn er meerdere restaurants die we je van harte kunnen aanbevelen. Wil je een op-en-top culinaire beleving, dan moet je beslist naar de Buddha Bar. Los van het uitstekende eten is het met name de muziek en de inrichting en aankleding van het restaurant die je een fantastische avond bezorgen.

Voor het naar onze mening beste Indiase restaurant van Dubai moet je absoluut naar Indego by Vineet. Alhoewel we de culinaire ervaring bij Buddha Bar beter vinden, hebben we in tijden niet zo heerlijk gegeten als bij chef-kok Vineet. Meer dan terecht dat dit Indiase restaurant een Michelin-ster heeft.

Voor een goede biefstuk moet je naar het Latijns-Amerikaanse en trendy Toro Toro. Dit restaurant heeft een fantastische ambiance en een mooie, uitgebreide en betaalbare kaart.

Jones the Grocer

Voor een heerlijk ontbijt of lunch kunnen we Jones The Grocer van harte aanbevelen. Deze keten van lunchrooms begon ooit in Sydney maar heeft nu meerdere locaties in niet alleen Dubai maar ook het nabijgelegen Abu Dhabi.