Een actieve vakantie op het veelzijdige Gran Canaria

Een actieve vakantie op het veelzijdige Gran Canaria

Home » Spanje » Een actieve vakantie op het veelzijdige Gran Canaria

Aan het begin van de lente reisden we af naar het zonnige eiland Gran Canaria. Ons reisdoel? Vooral veel wandelen maar ook de nodige vitamine D opsnuiven dankzij het zonnige klimaat. Inmiddels, met veel schitterende wandelingen op de teller, kunnen we niet anders stellen dan dat onze missie geslaagd is. Daarbij heeft Gran Canaria aan onze hoge verwachtingen voldaan. Het is met name de variatie tussen pittoreske stadjes en dorpjes, de prachtige stranden en de adembenemende landschappen die ons erg aansprak. In deze blog laten we je kennismaken met het veelzijdige Gran Canaria, een zonnige bestemming voor een actieve vakantie.

Puerto de Mogán

Geschiedenis van Gran Canaria

Er bestaan verschillende theorieën over de vroegere bevolking van Gran Canaria. Onderzoek wijst op een link met Noord-Afrika en de Berbers. Het eiland is waarschijnlijk rond 500 voor Christus al gekoloniseerd. De meeste mensen en culturen die zich in de pre-Spaanse periode op de archipel vestigden, vestigden zich op Gran Canaria.

De verovering van het eiland vond plaats tijdens het bewind van de katholieke koningen aan het einde van de 15e eeuw. Vanaf dat moment begon de Kroon van Castilië politiek, sociaal en economisch invloed uit te oefenen op Gran Canaria. De hoofdstad van Gran Canaria werd het administratieve centrum van de archipel. Tijdens de 17e eeuw begon de glans van Gran Canaria te verminderen door een afname in de export van landbouwproducten naar Amerika en Europa.

De opkomst van het vrije havenstelsel in de negentiende eeuw bracht echter een golf van internationaal scheepvaartverkeer met zich mee. Hierdoor begon Gran Canaria zich ook tot een bloeiende toeristische bestemming te ontwikkelen. En ondanks de twee wereldoorlogen en de Spaanse Burgeroorlog, heeft het eiland zijn positie als geliefde toeristische bestemming weten te behouden.

Wandelen bij Maspalomas

De vele outdoormogelijkheden op Gran Canaria

Wij bezochten Gran Canaria voornamelijk om er te wandelen. Maar dankzij de gevarieerde landschappen en het klimaat biedt Gran Canaria ook andere outdoormogelijkheden. Zoals fietsen, paardrijden, watersporten en golfen. In deze blog gaan we in meer detail in op de wandel- en fietsmogelijkheden.

Wandelen op het veelzijdige Gran Canaria

Eerder hebben we fantastische wandelingen gemaakt op het naburige eiland La Palma. Niet voor niets staat dat eiland bekend als het wandeleiland van de Canarische Eilanden. Misschien wel daarom waren onze verwachtingen van de wandelmogelijkheden op Gran Canaria niet bijzonder hoog. Uiteindelijk heeft het eiland ons in positieve zin enorm verrast. Het vulkanische eiland biedt een diverse en adembenemende natuur. Het landschap varieert van diep uitgesleten barranco’s tot weelderig begroeide oases. En van kale woestijnen tot grasgroene hoogvlakten.

Naaldbomen

Contrastrijk landschap

Gran Canaria is een wereld van contrasten. In het zuiden vind je kurkdroge woestijngebieden en berglandschappen, in het noorden de altijd groene laurierbossen. Het imposante centrale bergmassief, de Cumbre, vormt een klimatologische scheidslijn. Het grillig gevormde, bijna twee kilometer hoge gebergte van Gran Canaria is een onoverwinnelijke barrière voor wolken vanuit de noordelijke Atlantische Oceaan. Het relatief hoge vochtgehalte is een weldaad voor de vele plantensoorten die het noorden rijk is, waaronder vijfhonderd endemische soorten. Overigens zagen we dit ook min of meer terug op La Palma.

Rotskust

Geweldige wandelmogelijkheden

Het eiland herbergt prachtige natuurgebieden waar wij als wandelliefhebber makkelijk urenlang kunnen genieten. Zoals het natuurpark Tamadaba, met het grootste oerbos van Gran Canaria. Je kunt naar de top van de Alta Vista klimmen of de Tafelberg van Acusa bewonderen. Verder is het natuurreservaat Las Dunas de Maspalomas in het zuiden een bijzonder gebied om te wandelen. Je hebt er woestijnduinen en een oase met een palmbomenbos.

Het is vooral dit afwisselende landschap van Gran Canaria dat ons bijzonder aanspreekt. Het was elke dag genieten van prachtige uitzichten, pittoreske witte dorpjes die tegen de berghellingen zijn aangebouwd, en iconische rotsformaties zoals de Roque Nublo en Bentayga.

Op de officiële toeristische website van Gran Canaria vind je een overvloed aan wandelroutes. Het kost je vele maanden om ze allemaal te doen. We vonden geen gpx-tracks maar de routebeschrijvingen zijn doorgaans goed. Daarnaast zijn de meeste wandelroutes goed gemarkeerd. Wil je alsnog aan de hand van een gps-track (gpx) wandelen, kijk dan ook op de websites van komoot en alltrails.

Bewegwijzering

De mooiste wandelroutes op Gran Canaria

Om je te helpen een keuze te maken uit het bijzonder grote aanbod van wandelroutes, hebben we enkele van de allermooiste wandelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Roque Nublo en Roque Bentayga – De wandelroute naar Roque Nublo en Roque Bentayga biedt een onvergetelijke ervaring. We vonden het er wel behoorlijk druk met wandelaars, maar de spectaculaire uitzichten op onder meer de Caldera de Tejeda, maakten voor ons alles goed.
 • Barranco de Guayadeque – Deze route voert door de prachtige Guayadeque-kloof, waar je wandelt langs onder meer grotwoningen. Verrassend rustige wandeling door een bijzonder indrukwekkend landschap!
 • Dunas de Maspalomas – Een wandeling door de duinen van Maspalomas is echt een unieke ervaring in een woestijnachtige omgeving. Je hebt er meerdere routes. We hebben hier een link geplaatst naar een acht kilometer lange wandeling. Aan de route bevinden zich meerdere, gezellige horecagelegenheden. Daarom is het wellicht handig om de wandeling aan het einde van de middag te maken.
 • Barranco de los Cernícalos – Deze wandelroute voert door een weelderige kloof met enkele watervallen. Het is een fraaie groene, schilderachtige omgeving. Je bent hier zeker niet de enige wandelaar.
 • Rondwandeling bij Pico de las Nieves – Deze route biedt adembenemende uitzichten op de hoogste pieken van het eiland. De bijna 9,5 kilometer lange, pittige wandeling is eigenlijk alleen geschikt voor ervaren wandelaars.
Roque Nublo

De Camino de Santiago de Gran Canaria

De ultieme wandeltocht op het eiland is de Camino de Santiago de Gran Canaria. Deze pelgrimsroute van 66 kilometer lengte doorkruist het eiland van zuid naar noord. Je vindt er een aaneenschakeling van ruige vulkaanlandschappen met af en toe een authentiek dorpje. Het is de enige Camino de Santiago-route buiten continentaal Europa en de enige route die niet eindigt of begint in Santiago de Compostela. De Camino start in Faro de Maspalomas en eindigt bij de kerk van Santiago de Las Caballeros in Gáldar.

Galdar

Jaarlijks wandelevenement op Gran Canaria

Elk jaar vindt in oktober het Gran Canaria Walking Festival plaats. Dit festival biedt een unieke gelegenheid om de spectaculaire natuur van het eiland te verkennen. Tijdens het Gran Canaria Walking Festival zijn er verschillende routes te volgen, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Van adembenemende bergpaden tot relaxte wandelingen langs de kust, het festival biedt voor elk wat wils. Voor de avontuurlijke wandelaars is er zelfs de mogelijkheid om deel te nemen aan een fascinerende nachttour, waarbij je onder de prachtige sterrenhemel kunt wandelen en genieten van de rust.

Een van de meest bijzondere aspecten van het Gran Canaria Walking Festival is de mogelijkheid om mensen van over de hele wereld te ontmoeten. Het delen van wandelervaringen, het bewonderen van de natuurlijke schoonheid en het genieten van de gezamenlijke passie voor wandelen zorgt voor een unieke sfeer van internationale saamhorigheid.

Wandelaars

Fietsen op het bergachtige Gran Canaria

Waar we eigenlijk pas tijdens ons verblijf op het eiland achter kwamen, is dat Gran Canaria een waar eldorado is voor de sportieve fietser. Je hebt er ook fietsroutes over relatief vlak terrein, maar het overgrote deel van alle routes is wat meer weggelegd voor de (ervaren) wielrenner. Tijdens onze ritjes met de auto van de ene naar de andere wandeling, kwamen we bijzonder veel wielrenners tegen. Ze moesten af en toe flink in de pedalen: hellingen van meer dan 10% zijn namelijk eerder standaard dan uitzondering. Ook door tijdgebrek hebben wij ons niet aan het wielrennen gewaagd. Maar gezien de uitstekende faciliteiten voor fietsers (waaronder veel fietsverhuurbedrijven met kwalitatief goede fietsen en e-bikes) nemen we het fietsen zeker in gedachten voor een volgend bezoek aan dit fantastische eiland.

Op sites als routeyou.com, Komoot en alltrails vind je de mooiste routes. Wil je graag meerdere dagen fietsen op Gran Canaria maar liever niet op eigen gelegenheid? Neem dan ook eens een kijkje op sites van aanbieders van fietsvakanties op Gran Canaria. Zoals het Nederlandse canary-biking.com dat via partners fantastische fietsvakanties voor zowel recreatieve fietsers (e-bikers met name) als fervent wielrenners aanbiedt.

Wielrenners

De mooiste stranden op het zonnige Gran Canaria

Gran Canaria staat van oudsher bekend om de fraaie stranden. Van uitgestrekte zandduinen tot afgelegen baaien, het eiland biedt genoeg stranden die een bezoek waard zijn. Hieronder vind je enkele van de volgens ons mooiste stranden van Gran Canaria.

 • Anfi del Mar, gelegen in het zuiden van Gran Canaria, is een idyllisch strand met fijn, wit zand en rustig, turquoise zeewater. Vanwege de kalme wateren en de prachtige omgeving met kleurrijke bloemen en wuivende palmbomen vind je er veel gezinnen.
 • Playa de Amadores: dit strand staat bekend om het azuurblauwe water en het zachte, hagelwitte zand. Dit strand is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust, aangezien muziek en sportactiviteiten niet zijn toegestaan. De beschutte ligging zorgt voor rustig zwemwater, terwijl de omliggende voorzieningen zorgen voor alle nodige gemakken voor een perfecte dag aan zee.
 • Playa de Güigüi, gelegen aan de afgelegen westkust van Gran Canaria, is een ongerept strand dat alleen bereikbaar is via een uitdagende wandeltocht. De kristalheldere zee, ruige omgeving en rust maken dit strand tot een unieke en onvergetelijke bestemming voor strandliefhebbers die op zoek zijn naar een afgelegen paradijsje.
Playa de las Canteras
 • Playa de Las Canteras, gelegen in de bruisende hoofdstad Las Palmas, is een van de beste stadsstranden van Europa. Met zijn 2,8 kilometer lange gouden zandstrand biedt het de perfecte setting voor een ontspannen strandwandeling. Daarnaast heb je er talloze mogelijkheden om te genieten van lokale gerechten in de nabijgelegen restaurants. Dit strand is een favoriete plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen.
 • Playa de Maspalomas bij de iconische, majestueuze duinen van Maspalomas in het zuiden van Gran Canaria. Hier vind je een spectaculair decor van zandduinen en een uitgestrekt strand dat voor iedereen wat te bieden heeft. Absolute aanrader!

Naast deze stranden zijn er nog vele andere mooie stranden op Gran Canaria. Zoals het knusse Sardina del Norte, het vulkaanstrand Tufia en het iconische Playa del Inglés.

Maspalomas

Cultuur snuiven op het verrassende Gran Canaria

Gran Canaria kent een rijke culturele geschiedenis en interessante, levendige tradities. Van kleurrijke festivals tot historische bezienswaardigheden, het eiland biedt een schat aan culturele ervaringen.

Traditionele (dorps)feesten, festivals en andere evenementen

Een van de beste manieren om de lokale cultuur te ervaren, is door deel te nemen aan de traditionele dorpsfeesten die het hele jaar door op het eiland plaatsvinden. Tijdens deze feesten komen de lokale bevolking en bezoekers samen om te genieten van muziek, dans, culinaire lekkernijen en kleurrijke processies. Of het nu gaat om het feest van San Juan in juni of de viering van de patroonheilige van een dorp, deze feesten bieden een levendige inkijk in de lokale tradities en gebruiken.

Gran Canaria is daarnaast het toneel van een verscheidenheid aan festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Van kleurrijke carnavalsvieringen tot religieuze processies en muziekfestivals, er is altijd wel iets te vieren op het eiland. Maar er zijn ook andere jaarlijkse feesten die veelal geworteld zijn in religieuze of stokoude tradities. Zoals het feest ter ere van de Virgen del Pino, of El Charco.

Kathedraal in Las Palmas

Historische bezienswaardigheden

Gran Canaria herbergt een schat aan historische bezienswaardigheden die een glimp bieden van het verleden van het eiland. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de historische wijk Vegueta in Las Palmas, waar je door geplaveide straatjes kunt dwalen en de indrukwekkende kathedraal Santa Ana kunt bewonderen. Over Las Palmas verschijnt binnenkort een aparte blog.

Daarnaast zijn er vele andere, bijzonder charmante stadjes en dorpjes die een bezoek beslist waard zijn. Zoals Puerto de Mógan, het Venetië van de Canarische Eilanden. Maar ook de bergdorpjes Teror, Tejada en Galdár mogen niet ontbreken aan een rondrit over het eiland!

Verken verder de oude grotwoningen van de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen. Je vindt deze in de vallei van Guayadeque.

Straat in Galdar

Lokale ambachten en kunst

Een wandeling door de lokale markten en ambachtelijke winkels biedt de kans om traditionele Canarische ambachten te bewonderen, zoals borduurwerk, aardewerk, en manden- en stoelenvlechtwerk. Daarnaast herbergt het eiland een bloeiende kunstscene, met galerieën en kunstenaarscollectieven die lokale en internationale kunstenaars een platform bieden om hun werk te tonen.

Traditionele gastronomie

Een essentieel onderdeel van de Canarische cultuur is de traditionele gastronomie. Niets is zo leuk, vinden we, om de lokale specialiteiten te proeven. Zoals de overheerlijke papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) met mojosaus, en de verrukkelijke visgerechten. Wij vonden de mojosaus onweerstaanbaar lekker en hebben dan ook meerdere potjes in de supermarkt voor thuis gekocht. Tot slot zijn er talloze lokale markten en delicatessenwinkels waar je kunt genieten van heerlijke Canarische producten.

Terras in Agaete

Veelgestelde vragen over vakantiebestemming Gran Canaria

Waar ligt Gran Canaria?

Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko. Het eiland ligt ten oosten van de eilanden Tenerife, La Palma, Gomera en La Frontera. En ten westen van de eilanden Fuerteventura en Lanzarote.

Hoe kom ik op Gran Canaria?

Vanuit Nederland of België kun je het eiland bereiken met het vliegtuig. Zowel FTI als Transavia en TUI vliegen vanaf Amsterdam, Brussel, Eindhoven en Rotterdam rechtstreeks naar de internationale luchthaven van Gran Canaria. Vanuit Brussel vliegt ook Brussels Airlines rechtstreeks op Gran Canaria.

 

Ben je al op de Canarische Eilanden, bijvoorbeeld voor een wandelvakantie op La Palma? Dan kun je ook met de boot naar Gran Canaria. De volgende rederijen doen Gran Canaria aan: Biosfera Express, Fred Olsen Express, Líneas Romero en Naviera Armas. Met de boot is ook een optie als je je eigen auto of camper wilt meenemen. Rijd dan eerst naar bijvoorbeeld Cadiz aan de zuidkust van Spanje. Vervolgens neem je de ferry naar Las Palmas. Fred Olsen Express legt de grote afstand af in slechts zeven uur.

Hoe verplaats ik mij op het eiland?

Op Gran Canaria zijn er verschillende manieren om je te verplaatsen, vooral afhankelijk van de afstand die je wilt afleggen:

 • Met een huurauto. Het huren van een auto is een populaire optie op Gran Canaria, omdat het je de vrijheid geeft om het eiland in je eigen tempo te verkennen. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven en in toeristische gebieden.
 • Met het openbaar vervoer. Gran Canaria heeft een goed ontwikkeld busnetwerk dat verschillende delen van het eiland verbindt. Het openbaar vervoer is een betaalbare optie en handig voor reizen tussen steden en toeristische bestemmingen.
 • Taxi's zijn beschikbaar in steden en toeristische gebieden. Vraag de chauffeur om de meter aan te zetten of maak van tevoren een prijsafspraak voor je rit.
 • Met de fiets. Voor de actieve reiziger is fietsen een leuke manier om de natuurlijke schoonheid van Gran Canaria te verkennen. Op verschillende locaties kun je fietsen huren, en er zijn speciale fietspaden en routes op het eiland. Houd er rekening mee dat het erg bergachtig is op het eiland en dat je voortdurend te maken hebt met steile hellingen. Gelukkig kun je ook e-bikes huren om de bergen te bedwingen.
 • Met de benenwagen. Voor korte afstanden in stadscentra en in de natuurlijke omgeving is wandelen een aangename manier om je te verplaatsen. Vaak zijn er in steden voldoende parkeergelegenheden voor je eventuele huurauto.
Waar staat Gran Canaria om bekend?

Over het algemeen staat Gran Canaria als vakantiebestemming bekend om het volgende:

 • Gevarieerd landschap: van prachtige stranden tot weelderige valleien, indrukwekkende duinen en ruige bergen. Het eiland wordt vaak "een continent in het klein" genoemd vanwege de diversiteit in de natuurlijke omgeving.
 • Stranden: op Gran Canaria vind je prachtige stranden, variërend van levendige badplaatsen tot afgelegen baaien. Populaire stranden zijn onder andere Playa del Inglés, Maspalomas en Puerto Rico.
 • De duinen van Maspalomas, gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria. Deze duinen zijn een opvallende natuurlijke formatie en een populaire toeristische attractie.
 • Historische bezienswaardigheden: het eiland heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, waaronder oude stadjes, archeologische vindplaatsen en historische gebouwen.
 • Carnaval en andere feesten. Gran Canaria staat bekend om zijn kleurrijke en levendige carnavalsvieringen, met uitbundige optochten, muziek en dans. Maar er zijn ook andere jaarlijkse feesten die veelal geworteld zijn in religieuze of stokoude tradities. Zoals het feest ter ere van de Virgen del Pino, of El Charco.
 • Wandelmogelijkheden: op het eiland heb je veel wandelpaden die door diverse landschappen lopen, waaronder bergen, ravijnen en bossen.
 • Het milde en aangename klimaat van Gran Canaria maakt het eiland het hele jaar door een populaire bestemming voor zon- en strandliefhebbers.
Wat is de beste periode voor een vakantie op Gran Canaria?

De beste periode voor een vakantie op Gran Canaria is over het algemeen van mei tot en met september. Tijdens deze maanden heerst er een aangenaam warm klimaat, met veel zon en zeer weinig neerslag. Ook is het zeewater in die periode warm genoeg om heerlijk te kunnen zwemmen of om aan andere watersporten te doen. Bezoek je het eiland voornamelijk om er te wandelen, dan is elke maand van het jaar geschikt. Ook in de winter heb je op Gran Canaria namelijk een aangenaam mild klimaat. Alleen hoog in de bergen kan het in de winter flink afkoelen met zelfs kans op sneeuwval. De afgelopen keer dat wij op het eiland waren was in maart.

Wat moet ik beslist zien op Gran Canaria?

Gran Canaria biedt talrijke unieke en interessante bezienswaardigheden, zowel in de natuur als in de stad. Hier zijn enkele bezienswaardigheden die je volgens ons niet mag missen tijdens je bezoek aan het schitterende eiland:

 • Dunas de Maspalomas - De spectaculaire duinen van Maspalomas vormen een natuurreservaat met zandduinen die uitmonden in de glinsterende Atlantische Oceaan. Het is een ideale plek voor een relaxte wandeling en om te genieten van de prachtige zonsondergang.
 • Roque Nublo - Deze iconische rots, gelegen in het hart van Gran Canaria, biedt adembenemende uitzichten over het eiland en de omliggende bergen. Het is een populaire locatie voor wandelaars en natuurliefhebbers.
 • Vegueta - De historische wijk van Las Palmas, Vegueta, is doordrenkt van charme en geschiedenis. Het herbergt architectonische bezienswaardigheden zoals de imposante kathedraal van Santa Ana, Casa de Colón en talloze sfeervolle pleinen en smalle straatjes.
 • Puerto de Mogán - Dit pittoreske vissersdorpje, ook wel bekend als "Klein Venetië", staat bekend om zijn kleurrijke huizen, bloemrijke straten, gezellige haven en levendige markt op vrijdag.
 • Bandama-krater - Een indrukwekkende vulkanische krater met een diepte van 200 meter en een prachtig uitzicht over het omringende landschap. Het is een geweldige locatie voor prachtige wandelingen.
Wat valt er op Gran Canaria te doen?

Op Gran Canaria valt er bijzonder veel te doen en te beleven. Hier zijn enkele populaire activiteiten op het eiland:

 

Watersporten

 • Surfen en windsurfen - De stranden van Gran Canaria, zoals Playa del Inglés en Las Canteras, zijn perfecte plekken voor watersporten zoals surfen en windsurfen.
 • Duiken en snorkelen - Verken de prachtige onderwaterwereld van Gran Canaria door te duiken of snorkelen in de heldere wateren van de Atlantische Oceaan.

Outdooractiviteiten in de natuur

 • Wandelen en trektochten - Verken de adembenemende landschappen van Gran Canaria te voet, met populaire wandelroutes zoals bij Roque Nublo.
 • Paardrijden - Geniet van een ontspannen rit te paard door schilderachtige valleien en bergen.
 • Fietsen - Voor zowel recreatieve fietsers als wielrenners zijn er talrijke fietsmogelijkheden op het eiland met routes variërend in moeilijkheidsgraad. Je vindt er overigens ook voldoende fietsverhuurders waar je terecht kunt voor diverse type fietsen.

Cultuur en geschiedenis

 • Bezoek aan historische bezienswaardigheden - Ontdek de rijke geschiedenis van Gran Canaria door een bezoek te brengen aan bezienswaardigheden zoals de oude stad Vegueta en de archeologische vindplaats Cueva Pintada. En uiteraard de hoofdstad van het eiland, Las Palmas.
 • Lokale markten en festivals - Verken kleurrijke markten zoals de markt van Puerto de Mogán en neem deel aan lokale festivals om de Canarische cultuur te ervaren.
Waar kan ik het beste verblijven op Gran Canaria?

Gran Canaria biedt een breed scala aan accommodaties, variërend van luxe resorts tot gezellige boetiekhotels en charmante villa's. Hier zijn enkele aanbevolen gebieden en accommodaties om te verblijven op het eiland:

 

Maspalomas in het uiterste zuiden - voor de zon en stranden

Las Palmas in het noordoosten - voor cultuur en de stranden

Puerto de Mogán in het zuidwesten - voor de rust, zon en stranden

Vega de San Mateo in het binnenland - voor de rust en voor outdooractiviteiten

 • Villa el Manantial - Een comfortabel, ruime, heerlijk afgelegen plek gebouwd tegen de rotsen met een fantastisch uitzicht. Hier verbleven we de afgelopen keer dat we op het eiland waren.
 • Vivienda Vacacional La Portada - Net appartement met een ongekend mooi uitzicht. Heerlijk rustige omgeving midden in het bergachtige binnenland.
 • El Llanete - Ruim opgezette woning met eigen zwembad in het mooi centraal gelegen, gezellige dorpje Vega de San Mateo
 • Overige accommodatie rond Vega de San Mateo.

Zoek je accommodatie echt afgelegen in de natuur? Kijk dan ook eens op de website van Gran Canaria Natural & Active.

Kan ik lekker eten op Gran Canaria?

Op Gran Canaria kun je genieten van heerlijke Canarische maar ook internationale gerechten. Hier zijn enkele aanbevolen eetgelegenheden en culinaire ervaringen op het eiland:

 • Restaurante Valle de Mogán - Dit charmante restaurant biedt een heerlijke 10-gangenlunch met lokale wijn, te midden van een schilderachtige vallei. Niet goedkoop maar de prachtige omgeving en het heerlijke eten maakt veel goed.
 • La Aquarela - Een verborgen Michelin-sterrenrestaurant met een mix van internationale gerechten met Canarische invloeden. Fantastisch eten! Er zijn overigens nog meer restaurants op Gran Canaria met een Michelin-ster.
 • Casa Romántica Agaete - Een prachtig gelegen restaurant omgeven door wijngaarden en tuinen, bekend om de versheid van lokale gerechten en om de wijnen. Dit restaurant heeft een vermelding in de Michelingids.

Naast deze restaurants zijn er ook andere interessante eetgelegenheden, zoals Las Rias Bajas voor heerlijke visgerechten. Of Casa Del Caminero voor eenvoudige maar smakelijke gerechten te midden van een schilderachtig bergdorp. En I Love Mogan voor verse zeevruchten in een charmante haven. Bekijk ook het overzicht van goede restaurants op Gran Canaria.

Heb je een goede wandelconditie nodig voor Gran Canaria?

De meeste wandelroutes op het vulkanische eiland Gran Canaria zijn relatief kort. Maar je maakt tijdens je wandelingen veel hoogtemeters. Denk je dat je wandelconditie nog niet voldoende is om de hoogteverschillen te trotseren? Volg dan een online wandeltraining bij gecertificeerd wandeltrainer Wanda Catsman. Wanda is een bevlogen wandelaar en daarnaast een gecertificeerd Wandeltrainer. Zij heeft uitgekiende online trainingsprogramma’s opgezet voor wandelaars van verschillende niveaus.

 

Het is absoluut de kleine investering waard om zo’n programma te volgen. Je krijgt naast goede trainingsschema’s tal van praktische tips. Daarnaast ben je gelijk lid van de online community en kun je ervaringen uitwisselen met anderen over bijvoorbeeld je wandeltochten op Gran Canaria.