Beleef 4 x fiesta onder de Spaanse zon!

Beleef 4 x fiesta onder de Spaanse zon!

Home » Spanje » Beleef 4 x fiesta onder de Spaanse zon!

Advertorial

 

Wij van 60plusEndus geven je graag vier tips voor een hartstochtelijk vakantiefeest! Levenslustig Spanje bezoeken is namelijk al een feest op zich. Overheerlijke tapas, kleurrijke processies, temperamentvolle flamenco, betoverende landschappen, pittoreske witte dorpjes en bruisende steden met een overdaad aan kunst en cultuur. Een land dat je enerzijds aanspoort tot ontspannen – tranquilo, tranquilo – maar anderzijds weet hoe uitbundig fiesta te vieren. Oftewel: ga mee op één van onze vier feestelijke 60plusEndus Spanje-reizen!

Aquaduct

Fiesta 1. Wandelreis Koningspad Spanje (8 dgn)

Ruim honderd jaar geleden legden de Spanjaarden een pad langs de rauwe rotsen aan om mensen en materiaal te vervoeren tussen twee fabrieken aan beide kanten van de kloof El Chorro. Koning Alfonso XIII liep in 1920 de volledige route en gaf het pad z’n naam: Camino del Rey. De Moren noemden dit gebied ooit Al-Andalus, vandalenland. En wandelend in Andalusië ontdekken we naast de natuur ook de karakteristieke pueblos blancos die als smetteloos witte juweeltjes nonchalant zijn uitgestrooid in het landschap dat verdacht veel lijkt op de rauwe stoppelbaard van een verdwaalde bandiet.

Hangbrug Koningspad

Avontuur verzekerd

De witte dorpen waren beruchte roversnesten. Langs kronkelige muildierpaden brachten de bewoners heimelijk tabak, katoen en alcohol naar onder meer het hooggelegen Ronda. Daar tuimelen de witte huizen nét niet over de loodrechte wand de diepte in. Tijdens deze avontuurlijke wandelreis leren we onder meer geitenhoeden, bezoeken we de ‘El Chorro’ kloof en bedwingen we het met hangbruggen verbonden koningspad ‘Camino del Rey’. Alle details over de wandelreis over het Koningspad.

Stad op heuveltop

Fiesta 2. Vamos: vierdaagse van Mallorca (8 dgn)

Vamos! Trek die veters maar vast. La Primavera, hét wandelevenement van Mallorca brengt ons naar de mooiste plekken van het Spaanse zonne-eiland. En omdat we twee dagen langer blijven, kunnen we na afloop lekker bijkomen en het sfeervolle Pollença ontdekken met z’n enorme trappen en gezellige stadsplein. Of de mooie stranden van Cala Ratjada en Cala Guya opzoeken, luieren aan het zwembad of een sauna pakken? Een week vol sportieve wandelingen, ontspanning en gezelligheid!

 

Prachtige wandelingen

Het Mallorca Walking Event La Primavera vindt, dit jaar in oktober, voor de vijfde keer plaats. Vier dagen lang wandelen honderden liefhebbers over de paden en wegen van Capdepera in het noordoosten van het eiland. Als de haan kraait of een verre kloosterklok z’n sonore stem laat horen, trekken we onze wandelschoenen weer aan voor opnieuw zo’n prachtige wandeling via aangegeven routes. En uiteraard in het dan nog aangename Spaanse klimaat.

Voordat we deelnemen aan het vierdaagse wandelevenement verkennen we met onze ranger – eh, gids – enkele sfeervolle bergstadjes. Voor de vierdaagse kiezen we uit 12,5 km, 20 km of 30 km lange routes. En aan het einde van elke heerlijke wandeldag wacht bij de finish in de Walking Village een hapje en een drankje met live muziek. Gezelligheid en sportiviteit gaan hier nu eenmaal hand in hand. Wil je meer weten over dit bijzondere wandelevenement? Kijk dan op vierdaagse van Mallorca.

Markt

Fiesta 3. Fietsfeest op ingetogen Ibiza (8 dgn)

Voor een vrolijke party laten we deze keer de trendy clubs links laten liggen. Juist in het binnenland en het prachtige noorden van het Spaanse Ibiza beleven we het werkelijke feest; fietsend door de intens groene natuur en de sfeervolle, authentieke dorpen. We genieten van uitzichten op verscholen baaien en het rustgevende ruisen van de zee. Dat geluid, daar kan geen DJ tegenop. Dan weer door. Er valt immers nog heel wat te ontdekken… en te vieren!

Trap

Betoverend binnenland

Het temperamentvolle Spaanse eiland is drie keer zo groot als Texel. Bescheiden van omvang dus, maar groots in mooie natuur: heuvelachtig, groen van alle pijnbomen en met slechts een paar écht drukke wegen. Voor de rest is het er vooral héél ontspannen. We bezoeken de wekelijkse hippiemarkt en ontdekken fietsend – heerlijk die rustige wegen – het betoverende binnenland met veel fruitbomen, groene pijnbomen, hier en daar zelfs wat wijnvelden en verder knusse authentieke dorpjes met wit gepleisterde huizen en kerken. Ook duiken we Ibiza Stad in en schuiven we aan in zo’n sfeervol restaurant. Een feestdag hoor je immers af te sluiten met een maaltijd die met pure passie is bereid. Pura pasión, en dat proeven we. Alle info over het fietsfeest op ingetogen Ibiza.

Schelp

Fiesta 4. Wandelreis Camino Portugues naar Santiago (8 dgn)

Tijdens deze bijzondere wandelreis treden we in de voetsporen van El Cid, Lodewijk VII van Frankrijk en Franciscus van Assisi. We bewandelen de duizend jaar oude pelgrimsroute. Onze eindbestemming: het middeleeuwse Santiago de Compostella. De werkelijke route is immens lang, maar de laatste 100 kilometers, die we deze reis afleggen, mogen er ook zeker zijn. Een prachtige tocht langs ruige kliffen en wijngaarden, door schaduwrijke kastanjebossen, over middeleeuwse bruggetjes en door eeuwenoude dorpjes.

Tot rust komen

Rome, het Heilig Land en het Spaanse Santiago de Compostella zijn belangrijke pelgrimsoorden van het christendom. Sinds de 9e eeuw komen er al miljoenen mensen uit heel Europa naar de kathedraal van Santiago waar de relieken van de apostel Jacobus en Johannes, de neef van Jezus, worden bewaard. Naast religieuze motieven kan deze tocht ook een manier zijn om tot rust of bezinning te komen. Hoe dan ook, het blijkt ook deze keer een tocht te zijn die de ervaring van ons leven oplevert. Deze onvergetelijke ervaring wil je toch niet missen? Hier vind je alle info over de Camino Portugues naar Santiago.

Wandelaars in dorp

Zien en genieten

Naast de volledig Spaanse tocht is er ook variant die in Portugal start, de Camino Portugues. Omdat je al na één dag Spanje bereikt, kun je vrijwel direct genieten van de Spaanse zon. Dat maakt het wandelen extra feestelijk. Via een netwerk van landelijke wegen en bospaden bereiken we onder meer A Magdalena, met weer zo’n prachtige middeleeuwse brug. Via een oude Romeinse weg voert de tocht ons verder. Naar de top van Alto de Lomba die een fraai uitzicht biedt op de Ria de Vigo. Dan weer omlaag, naar het prachtig aan de kust gelegen Arcade. Uiteindelijk doemen de torens op van Santiago de Compostella, de majestueuze stad die het eindpunt is van deze indrukwekkende Camino. Eenmaal aangekomen doen we wat de meeste pelgrims doen: samen uitgebreid eten en lekker drinken. Wijn is nu eenmaal de brandstof van de pelgrim, zeggen ze hier. Salud!

Meer weten over deze Spaanse fiestas? Lees en beleef onze feestelijke reizen op 60plusEndus.