De 10 mooiste kastelen in het buitenland

De 10 mooiste kastelen in het buitenland

Home » Nieuwsberichten » De 10 mooiste kastelen in het buitenland

Niet alleen in Nederland hebben we veel kastelen bezocht. Als we de kans krijgen, doen we dat ook over de grens. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de volgens ons 10 mooiste kastelen in het buitenland. Al die kastelen hebben we bezocht. Maar we hebben er ook nog veel op ons verlanglijstje staan.

Vesting Hohensalzburg

De 10 mooiste kastelen in het buitenland

Van alle bezochte kastelen in het buitenland is dit onze top 10 geworden:

#10: Kasteel Roncolo bij Bolzano

Rondom Bolzano liggen diverse prachtige kastelen. Het kasteel Roncolo (of Runkelstein in het Duits) herbergt de grootste niet-kerkelijke fresco-collectie ter wereld. Daarom beschouwt men kasteel Runkelstein als een van de mooiste van de 40 burchten in de buurt van Bolzano. Zo zie je bijvoorbeeld prachtige geschilderde verhalen over de jachtpartijen.

#9: Kasteel Bentheim

Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om bijzondere dingen te zien. Net over de grens bij Oldenzaal ligt het stadje Bad Bentheim. Bekend als kuuroord, maar minstens net zo bekend om het prachtige kasteel Bentheim. Het pronkstuk van het kasteel is Kronenburg met de ridderzaal, de oude eetzaal, de bibliotheek, de salon en de slaapvertrekken.

#8: Kasteel van Bouillon in de Ardennen

In de vallei van Semois meandert de gelijknamige rivier om het middeleeuwse stadje Bouillon. Op een strategische, hoog gelegen plek op een lange rotskam verrijst het imposante kasteel van Bouillon. Godfried van Bouillon verliet het kasteel voor de eerste Kruistocht. Later werd hij de eerste heerser van het koninkrijk Jeruzalem.

#7: Ross Castle Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een prachtige fietsroute door het mooie Ierse landschap. Net buiten de plaats Killarney ligt Ross Castle, ook wel O’Donoghue Castle genoemd. Het kasteel ligt prachtig aan de rand van het meer Lough Leane in het Killarney National Park. Dit eerste Nationale Park van Ierland is ideaal voor bijzondere wandelingen.

Kasteel Ross

#6: Vesting Hohensalzburg in Salzburg

Van welke richting je ook komt, je ziet de vesting Hohensalzburg prachtig boven de stad Salzburg uittorenen. In 1077 begon men met de bouw. In de eeuwen die volgden werd het fort verder versterkt. Zo kwamen er midden 15e eeuw nog vier torens bij. Met een omvang van 250 bij 150 meter is het een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa.

#5: Kasteel van Heidelberg

De echte topattractie van de stad is het kasteel van Heidelberg. Jaarlijks trekt de indrukwekkende ruïne meer dan een miljoen bezoekers. Voor velen staat deze plek symbool voor de romantiek. De locatie op de berg Königstuhl, midden in de bossen, is schilderachtig. En het uitzicht vanaf de vele terrassen op de stad is werkelijk adembenemend.

#4: Mont Saint-Michel

Machtig gelegen op het kleine rotseiland voor de kust van Normandië ligt Mont Saint-Michel. Oorspronkelijk was het bedoeld als een abdij voor pelgrims. De spectaculaire ligging, de verdedigingswerken en de nauwe middeleeuwse straatjes op het eiland maken een bezoek aan Mont Saint-Michel onvergetelijk.

#3: Château Comtal in Carcassonne

De vestingstad Carcassonne is de best bewaarde en grootste ommuurde stad uit de middeleeuwen van Europa. Het absolute hoogtepunt is het prachtige kasteel Comtal uit de 12e eeuw. Het is gebouwd tegen de westelijke stadsmuur aan, op het hoogste punt van de stad. Een rondwandeling over de kasteelmuren levert je de mooiste uitzichten op.

#2: Schloss Neuschwanstein bij Füssen

Het beroemdste kasteel van Duitsland is Schloss Neuschwanstein in Beieren. Dit kasteel was de inspiratiebron voor het beroemde Assepoester Kasteel van Disney World. Het romantische Neuschwanstein ligt prachtig op een rots. In de directe omgeving liggen overigens nog een paar fraaie kastelen.

kasteel Neuschwanstein in het zuiden van Duitsland

#1: Château Chenonceau in het Loiredal

Château Chenonceau is een van de meest bijzondere en meest romantische kastelen in het Loiredal. Het kasteel dat Henri II in de 16e eeuw aan zijn maîtresse gaf en nog steeds in privébezit is, ligt over het water van de rivier de Cher. Bezoek ook de prachtig onderhouden tuinen! In onze blog over de kastelen- en wijnroute in het Loiredal lees je meer. Dan kun je gelijk een keuze maken uit andere kastelen die je in het Loiredal wilt bezoeken.

Kasteel direct liggend aan de Loire.

Kastelen in het buitenland op ons verlanglijstje

We hebben nog genoeg kastelen op ons verlanglijstje staan. Zo staan in Engeland en Schotland zoveel imposante exemplaren. Hopelijk gaan we er daarvan een aantal binnenkort bezoeken. In Duitsland willen we graag Burg Eltz bezoeken. Burg Hochosterwitz in Oostenrijk is onze ultieme favoriet. Vooral de bijzondere weg ernaartoe willen we meemaken. En wat dacht je van Alcázar van Segovia in Spanje? Men zegt dat ook dit kasteel als inspiratiebron diende voor het kasteel van Assepoester. Kortom: we hoeven ons de komende tijd niet te vervelen als we bijzondere kastelen willen bezoeken over de grens. Er zijn er genoeg!

Kastelen in Nederland

Zoek je het dichter bij huis als je een stoer kasteel of een fraaie buitenplaats wilt bezoeken? In deze blog vind je het complete overzicht. We hebben ze allemaal bezocht tijdens een mooie wandeling of een leuke fietsroute.

Muiderslot