Een riviercruise door Nederland

Een riviercruise door Nederland

Home » Nederland » Een riviercruise door Nederland

Advertorial

Nederland is een land van water en watersport. Het Nederlandse waterwegennetwerk telt maar liefst ruim 5.000 km, waarmee we het derde land van Europa zijn. Met de vele rivieren en de geringe grootte van Nederland, zijn alle bezienswaardigheden dichtbij. Tijd om Nederland vanaf het water te ontdekken! Want een vaarvakantie biedt een heel andere kijk op het landschap.

Een riviercruise maken zonder vaarbewijs

Dankzij het platte landschap tellen de Nederlandse vaarroutes maar erg weinig sluizen, waardoor deze goed toegankelijk zijn voor beginnelingen. Daarnaast kunnen pleziervaarders genieten van een typische karaktertrek van Nederland: ophaalbruggen. Met een huurboot van Nicols Vaarvakanties heb je geen vaarbewijs nodig. Daarmee kan iedereen, beginner of gevorderde, een boot huren en genieten van de tulpen, molens en prachtige landschappen. Nicols is een bedrijf dat kan bogen op bijna 30 jaar ervaring, beschikt over de beste – in eigen scheepswerf gebouwde – boten en biedt vaarroutes naar de mooiste bestemmingen voor de pleziervaart op rivieren.

Vaarvakanties vanuit de haven in Kerkdriel

Nicols heeft de thuisbasis in Nederland in de haven van Kerkdriel, gelegen aan de Maas. Het gezellige plaatsje is vanuit alle windstreken goed bereikbaar. Hier liggen diverse boten met een capaciteit van 2 tot maximaal 10 personen gereed. De boten zijn van alle gemakken voorzien. Comfortabele hutten, een goede badkamer, moderne apparatuur, buitenterrassen, dekdouche, twee stuurhutten, aan niets ontbreekt het. En: een vaarbewijs is voor geen van de boten noodzakelijk. Na een korte instructie is het moment aangebroken om Nederland al varend te verkennen!

Diverse routes voor perfect riviertoerisme

Nicols heeft diverse voorbeeldroutes al voor je uitgewerkt, van een weekend tot een vaarvakantie van 2 weken. Dit zijn natuurlijk slechts voorbeelden, maar wil je onbekommerd genieten, volg dan zo’n route en je bent ervan verzekerd dat je de mooiste plekken onderweg aandoet. Maar natuurlijk staat het je vrij om je eigen plan te trekken tijdens je riviercruise! Zo beleef je de ultieme vrijheid van een riviercruise.

Een natuurrijke riviercruise door nationaal park De Biesbosch

Niet ver van de haven van Kerkdriel ligt het Nationaal Park De Biesbosch. Je vaart hier naartoe over rustig water, ideaal voor beginners. Er zijn diverse plekken om te zwemmen en te vissen. Liefhebbers van flora en fauna halen hier hun hart op. Het zoetwatergetijdengebied van De Biesbosch is een zeldzaam fenomeen. Het “op en neer gaand” zoet water is op wereldschaal uniek!

De kaasmarkt van Gouda

Varen door de rivieren is typisch Hollands. Een bezoek aan de kaasmarkt is dat evenzeer. Je legt je boot aan op slechts 10 minuten lopen van het prachtige stadhuis van Gouda. Naast de kaasmarkt is de oude binnenstad heel gezellig. Daarnaast vind je er tal van leuke winkelstraten rondom het oude centrum.

 

Maastricht, Nederlands Bourgondië

In deze heerlijke stad aan de Maas merk je een bijna Bourgondische sfeer op de gezellige pleinen. De vele terrasjes nodigen uit voor een bezoek. En voor de winkelliefhebbers zijn er trendy boutiques. Daarnaast kun je je in culinair opzicht heerlijk laten verwennen in Maastricht, de stad waar de basis is gelegd voor de Europese Unie. Het is hier genieten met een hoofdletter én een zachte G!

De grachten van Amsterdam

Amsterdam heeft zoveel moois te bieden, denk alleen al aan de wereldberoemde musea: Het Rijks, Van Gogh, Anne Frank huis zijn publiekstrekkers. Varend door of lopend over de grachten door de Jordaan geniet je van de mooie panden langs het water. Een enorm winkelaanbod, veel cafés en restaurants en een bruisend nachtleven. Een bezoek aan de hoofdstad van Nederland is eigenlijk altijd te kort, zoveel is er te zien en te doen.

Nicols botenverhuur voor een perfecte riviercruise

Het Franse bedrijf Nicols bouwt en verhuurt boten voor riviercruises al meer dan 30 jaar. Met die enorme ervaring weet het bedrijf als geen ander wat de veeleisende watersporter verwacht. De boten voldoen aan alle eisen en zijn zeer compleet en comfortabel uitgerust. In Frankrijk, Portugal, Duitsland en Nederland biedt Nicols riviertoerisme vanuit 24 verhuurcentra de mogelijkheid aan voor het maken van een vaarvakantie zonder vaarbewijs. Dus heb je de smaak te pakken na een riviercruise in Nederland, dan zijn er nog veel mogelijkheden elders in Europa. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vaarvakantie in Frankrijk?