Rail Away: 10 nieuwe afleveringen vanaf 2e kerstdag

Rail Away: 10 nieuwe afleveringen vanaf 2e kerstdag

Home » Nieuwsberichten » Rail Away: 10 nieuwe afleveringen vanaf 2e kerstdag

Zijn jullie ook zo’n fan van het tv-programma Rail Away? Deze tv-serie over markante spoorlijnen overal ter wereld is al meer dan 25 jaar een kijkcijferkanon. In iedere aflevering gaat de treinreis langs bijzondere locaties. De mooiste landschappen trekken voorbij. Daarnaast is er aandacht voor de omgeving, geschiedenis en cultuur van de regio. De trein is als het ware de reisgids waarmee je de mooiste plekken ter wereld verkent. Wij genieten altijd van deze “slow tv” in optima forma. We zijn dan ook blij dat vanaf 2e kerstdag een nieuwe serie van 10 afleveringen begint. Vanaf 26 december is er elke daaropvolgende dag een nieuwe aflevering. Heerlijk om zo deze feestmaand af te sluiten en het nieuwe jaar te beginnen. De uitzendingen zijn op NPO 2 en starten elke keer om 19:55 uur. Wij gaan kijken, jij ook?

10 nieuwe afleveringen van Rail Away

De 10 nieuwe afleveringen brengen je naar bijzondere plekken in Europa.

Nederland

De eerste aflevering begint in een winters landschap in eigen land. Vanaf Zutphen rijdt de trein via Vorden en Ruurlo. Een bijzondere rit door een besneeuwde omgeving.

Sardinië

Met de legendarische ‘Il Trenino Verde’, het groene treintje, maken de reizigers een prachtige tocht vanaf de bergen van het binnenland naar de zee.

Oostenrijk

De treinreis gaat door de deelstaat Opper-Oostenrijk die grenst aan Duitsland en Tsjechië. De aflevering begint en eindigt in het pittoreske Gmunden aan de oevers van de Traunsee.

Later in de serie komt er nog een treinreis door Oostenrijk. Dat is een reis door de tijd. Via paardenspoor en stoomtrein komen de reizigers in de 21ste eeuw,. Via de steilste tandradbaan van het land gaat de rit verder vanaf Sankt Wolfgang naar de top van de Schafberg.

Noorwegen

Deze aflevering doorkruist Noorwegen van oost naar west. Vanaf Oslo vertrekt de trein richting het spectaculaire landschap rond Finse. De aflevering eindigt met de prachtige Flåm-spoorlijn, een van de steilste treinroutes ter wereld.

Daarna komt, in een nieuwe aflevering, een ander prachtige reis in Noorwegen aan bod. Vanuit Flåm gaat de reis per elektrische ferry over het Sognefjord. Vervolgens gaat de tocht per trein verder naar Bergen.

Zwitserland

Zwitserland, met zoveel bijzondere treinreizen, mag natuurlijk niet ontbreken. Dit keer gaat de trein vanuit Chur naar Arosa. Chur is de oudste stad van het land. Via het schitterende Langwieser viaduct komt de trein aan in de bekende wintersportplaats Arosa.

Frankrijk

De trein reist vanuit Orléans richting de fraaie stad Nantes naar Le Croisic aan de Atlantische kust. De Loire-vallei is bekend om de vele prachtige kastelen en de wijn. Veel fietsliefhebbers die de wijngaarden en kastelen willen bezoeken, maken graag gebruik van deze treinreis.

De allerlaatste aflevering uit deze serie gaat door een onbekend deel van het land: de regio’s Loire en Haute-Loire in het zuidoostelijke deel van de Auvergne. Niet voor niets heeft het gebied de bijnaam “la belle inconnue”, oftewel het mooie onbekende.

Ierland

Deze bijzondere rit voert over het groene eiland Ierland. Vol ongerepte natuur, mythes, historische schatten, kastelen en legenden. Een reis die begint rond Waterford, de oudste stad van het land, en eindigt bij de kliffen van Moher aan de Atlantische Oceaan.

Polen

Deze tocht start in een van de mooiste steden van het land, Krakau. De reis gaat naar Tarnów in het westen. Daar stappen de reizigers over op de trein naar naar Krynica-Zdrój.

Duurzaam reizen met Rail Away

Duurzaam reizen wordt steeds populairder. De trein is daarom een ideaal vervoermiddel. Goed voor het milieu en ondertussen trekt het imponerende landschap aan je voorbij. Voor ons is Rail Away een ideale manier om een land en een streek goed te leren kennen. Zo kijken we vanuit de luie stoel naar de meest mooie beelden en doen inspiratie op voor onze reizen.

Het Grote Rail Away Boek

Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van Rail Away in 2021 verscheen er een prachtig boek: Het Grote Rail Away Boek. Natuurlijk neemt het boek de lezer mee naar de mooiste treinreizen. Maar daarnaast geeft het een uniek kijkje achter de schermen van het tv-programma. Leuk om te krijgen, nog leuker om te geven!