De bergen en meren van Sud Lipez

De bergen en meren van Sud Lipez

Home » Bolivia » De bergen en meren van Sud Lipez

Tijdens onze vierdaagse jeeptour met Alexandro Adventure Travel van Tupiza naar Salar de Uyuni hebben we een van de meest geweldige landschappen gezien van ons leven. Doordat we de jeepsafari niet in Uyuni hebben geboekt, maar in Tupiza, hadden we de kans om door het magnifieke Sud Lipez te toeren. Dit gebied is niet heel toeristisch en we kwamen daarom ook niemand anders tegen. Wel bijzonder is het dat dit gebied zo veel minder bekend is dan Salar de Uyuni. Terwijl het op ons een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

Sud Lipez, Bolivia

De grillige rotsformaties zijn iedere keer weer anders van vorm en van kleur door alle mineralen. Doordat het hier bijna altijd heel helder is, kun je zo’n 100 kilometer ver kijken en zie je in de verte vulkanen die nog niet zo groot lijken. Wanneer je na uren rijden in de buurt bent, is het toch een imposante verschijning, sommige zijn zo’n 6.000 meter hoog.

Verlaten weg in Sud Lipez met bergen op de achtergrond

Meren en flamingo’s

Daarnaast zie je hele mooie meren. Ook hier zorgen mineralen en algen ervoor dat sommige groenblauw zijn (‘Laguna Verde”) en andere prachtig rood (“Laguna Colorado”). Doordat er veel flamingo’s zijn in deze meren, geeft het een geweldig mooi plaatje. Je komt langs geisers, bezoekt de “Arbol e Piedra” een van de meest gefotografeerde stenen in de regio en kunt ook nog een hot spring bezoeken om weer even lekker op te warmen. Want houd rekening met een koude wind die het heel fris maakt, ondanks de felle zon. Het is niet te beschrijven wat een prachtig landschap dit is, je moet het eigenlijk met eigen ogen zien, zo mooi! We kunnen daarom iedereen aanraden om via Sud Lipez naar Uyuni te rijden. Zie ook onze blog over Salar de Uyuni.

Sud Lipez, Bolivia