Canyon del Duende

Canyon del Duende

Home » Bolivia » Canyon del Duende

El Canyon del Duende is een fenomenaal gebied om het “wilde westen gevoel” te krijgen. De streek ligt niet heel ver van Tupiza verwijderd. Prachtige rood gekleurde rotsen maken dit een spectaculair gebied. Ook zie je enorme cactussen staan.  Je kunt de op diverse manieren vanuit Tupiza bezoeken. De uitzichten zijn geweldig en de zon kleurt de rotsen felrood. Canyon del Inca ligt iets verderop. De diverse reisbureaus in Tupiza bieden tours aan naar dit prachtige gebied waar een serene rust heerst en het landschap echt overweldigend is. Ook is het mogelijk om met een bus naar deze streek te gaan en verder het gebied wandelend te verkennen. Neem wel een goede kaart mee als je alleen gaat. Je komt weinig andere bezoekers tegen en verdwalen is mogelijk als je het gebied niet goed kent.

Rotsformatie in canyon del duende bij Tupiza

Te paard

De leukste manier om dit te doen is te paard vanuit Tupiza te vertrekken. Het eerste stuk wandel je over een niet gebruikte spoorlijn. Na een tijdje buig je naar rechts af en kom je steeds meer in prachtig en afwisselend landschap. Je voelt je echt een cowboy of cowgirl, als je door dit “wilde westen” trekt. Je bezoekt de diverse hoogtepunten en eindigt de tour bij de Canyon del Inca. Hier kun je een stuk doorheen wandelen.

Paardrij ervaring is niet vereist voor deze tocht. De paarden zijn mak en volgen de gids op hun dooie akkertje. Als je de Tupiza Triatlon boekt, is een paardrijtocht door dit prachtige gebied een onderdeel van het programma.

landschap in canyon del duende bij tupiza

Accommodatie in Tupiza

In de omgeving van de Canyon del Duende bij Tupiza is redelijk wat accommodatie te vinden, met name hotels. maar ook hostels en pensions. Als genoemd op de landenpagina van Bolivia, waren wij redelijk tevreden over Hotel Mitru.