Best gelezen blogs in 2021. Dit is de top 10

Best gelezen blogs in 2021. Dit is de top 10

Home » Nieuwsberichten » Best gelezen blogs in 2021. Dit is de top 10

Het jaar zit er weer bijna op. Tijd om terug te blikken op dit bijzondere 2021. Begin van het jaar zaten we in een harde lockdown. Later kwamen er gelukkig versoepelingen. We mochten zelfs naar veel bestemmingen buiten Nederland op vakantie. Door de komst van de vaccins dachten we corona eronder te hebben. Maar helaas moeten we nog even geduld hebben. Velen hebben daarom hun vakanties en weekendjes weg in Nederland doorgebracht.

Best gelezen blogs in 2021

Toch kon grijsopreis.nl in Nederland, maar ook over de grenzen, nog veel mooie reizen maken. En daarover schreven we maar liefst ruim 150 blogs. Flink wat blogs ging over activiteiten in het buitenland. Maar de meeste blogs hadden als onderwerp een wandeling of een stedentrip in eigen land. We waren benieuwd of de coronacrisis het zoekgedrag op onze website heeft beïnvloed. Dat hebben we daarom voor je uitgezocht. Dit zijn de tien best gelezen blogs in 2021.

10. Wandeling rondom Huizen

Het Noord-Hollandse Huizen ligt te midden van mooie natuurgebieden. Een wandeling rondom Huizen is dan ook zeer de moeite waard. Je ziet heidevelden, bossen, zandverstuivingen en beklimt maar liefst zes “bergen”. En bij die wandeling word je beloond met fraaie uitzichten op de natuurgebieden. Kortom: deze wandeling rondom Huizen is absoluut een aanrader!

9. Wandeling bij Vierhouten

Nieuw in deze top 10 is een wandeling die we aan het begin van de coronacrisis maakten bij Vierhouten. De tocht gaat door het gevarieerde Vierhouterbos, de Noorderheide en de uitgestrekte Elspeetse Heide. Een zeer afwisselende route door diverse landschappen. Tijdens de wandeling doemen zelfs enkele piramides en waterwerken op.

8. Heidestein en Bornia

De wandeling door het natuurgebied van de landgoederen Heidestein en Bornia is een van de mooiste op de Utrechtse Heuvelrug. De twee landgoederen zijn zo groot dat je gemakkelijk een volle dag lang kunt wandelen. Door de bossen en over de heidelandschappen voeren vele paden, elk met een eigen aanblik en uitzicht op de omgeving.

Vijver bij theehuis van Heidestein

7. Wandeling naar de top van de Holterberg

Deze rondwandeling vanaf het stationnetje van Holten naar de Holterberg is prachtig en gevarieerd. Het wandelgebied heeft fraaie, stille heidevelden, mooie bossen en vooral flinke heuvels. De weidse vergezichten tijdens het vele klimmen en dalen maken dit een weliswaar vermoeiende, maar ongelooflijk mooie wandeling.

6. Een weekend in Lille

Een weekend in Lille, of in het Nederlands Rijsel, is een belevenis. Lille wordt wel het Parijs van het noorden genoemd. Maar de Vlaamse invloeden zijn er ook groot. In een paar uur rijden kun je genieten van een stad die door Nederlanders nog onontdekt is. Een lang weekend in Lille, geboorteplaats van Charles de Gaulle, is daarom zeker de moeite waard!

Een weekend in Lille brengt je langs rustige straatjes en mooie panden

5. Een weekend in Heidelberg

De gezellige studentenstad Heidelberg is prachtig gelegen aan de Neckar. De historische Altstadt is fantastisch om te bezoeken. De fraaie barokke gevels van de schitterende gebouwen zijn stuk voor stuk fotogeniek. Maar het absolute hoogtepunt van een weekend Heidelberg is het bezoek aan het imposante kasteel van Heidelberg. Vanaf hier heb je een fenomenaal uitzicht over de hele stad.

4. Wandeling bij Egmond aan den Hoef

Al zeggen we het zelf: we hebben al aardig wat wandelkilometers in de benen. We kennen de wandelgebieden in Noord-Holland best wel goed. We dachten daarom dat we de mooiste route van de provincie al eens hadden gelopen. Maar de wandeling bij Egmond aan de Hoef is wat ons betreft vanaf nu de nieuwe nummer één. Wat een geweldige tocht door het duingebied kun je hier maken!

3. Eilandhoppen op de Wadden

Dit blijft jaar na jaar een van de best gelezen blogs op onze website. En we snappen wel waarom. Dit is een unieke vakantie in ons eigen land. En ook wanneer het coronavirus onder controle is, blijft het eilandhoppen op de Wadden nog steeds een uitstekend idee voor een geslaagde vakantie. Een unieke ervaring die je jarenlang bij zal blijven.

2. Coronaproof wandelingen

Aan het begin van de coronacrisis maakten we een overzicht van de coronaproof wandelingen die je in eigen land kunt maken. Rustige gebieden, brede paden of voldoende mogelijkheid om afstand te houden van anderen. Net als vorig jaar is het een van de best gelezen blogs. Inmiddels staan er meer dan 100 coronaproof wandelingen in het overzicht.

Dit is de nummer 1 van best gelezen blogs in 2021

Maar de best gelezen blog in 2021 gaat over een aantal prachtige buitenlandse kustplaatsen. Dit is de absolute nummer 1 van dit jaar:

1. De 10 mooiste kustplaatsen in Noordoost-Italië

Deze blog kwam met stip op nummer 1 binnen in ons jaaroverzicht. La dolce vita trekt ons blijkbaar zeer aan. Natuurlijk komen in deze blog bekende steden als Venetië, Ravenna en Rimini aan bod. Maar ook tal van onbekende parels, zoals Aquileia, Comacchio en Chioggia. Ontdek net als vele volgers de 10 mooiste kustplaatsen van Noordoost-Italië.

De top 10 van best gelezen blogs in 2021 bestaat dus uit 7 activiteiten in eigen land en 3 in het buitenland. We zijn nu al benieuwd hoe het overzicht van volgend jaar eruit gaat zien. Hopelijk kunnen we dan weer onbeperkt reizen naar alle continenten. En daar mooie blogs over schrijven die jou inspireren tot een heerlijke stedentrip of vakantie.

Chioggia, Italië