Waarheen gaan we op vakantie in 2022?

Waarheen gaan we op vakantie in 2022?

Home » Nieuwsberichten » Waarheen gaan we op vakantie in 2022?

Het merendeel van de Nederlanders heeft plannen voor een vakantie in 2022. Want maar liefst 8 op de 10 personen wil dit jaar de koffers pakken. Dat is een van de uitkomsten uit een groot onderzoek dat de ANWB kort geleden heeft uitgevoerd. Veel van de vakantiegangers houden de situatie rond corona goed in de gaten. Vooral om die reden kiest de meerderheid van de Nederlanders voor een vakantie dichtbij huis. Ze willen daarom het liefst naar een vakantiebestemming in Nederland of Europa gaan. Wij zetten de belangrijkste conclusies op een rijtje. Daarnaast krijg je van ons advies en inspiratie.

Valkenburg aan de Geul

Coronamaatregelen belangrijk

De Nederlanders laten de keuze van hun vakantiebestemming sterk afhangen van de geldende coronamaatregelen op de bestemming. Maar men houdt ook goed het aantal besmettingen in het vakantieland in de gaten. Meer informatie over de coronamaatregelen in de vakantielanden vind je op de website van de Rijksoverheid.

Daarnaast let men scherp op de mogelijkheden om een reis te annuleren of kosteloos om te boeken. Houd hierbij ook rekening met de juiste reis- en annuleringsverzekering. En het is verstandig om te boeken bij een officiële partij die is aangesloten bij de ANVR of VvKR.

Nederland het populairste vakantieland

Bijna de helft van de Nederlanders zal de vakantie in 2022 in eigen land doorbrengen. Populaire provincies voor een binnenlandse vakantie zijn Limburg, Gelderland, Drenthe en Zeeland. Men wil graag de rust van de natuur opzoeken. Maar ook een de leukste steden bezoeken. Wandelen blijft onverminderd een populaire bezigheid op vakantie, net als winkelen.

Als je op de links hierboven klikt, zie je in één oogopslag de leukste activiteiten en steden in de favoriete provincies. Daarnaast hebben we de mooiste coronaproof wandelingen al voor je geselecteerd.

Buitenlandse bestemmingen

De meest populaire buitenlandse bestemming voor een vakantie in 2022 is ons prachtige buurland Duitsland. Daarnaast zijn België, Frankrijk en Spanje in trek als bestemming. Verre reizen staan in 2022 minder in de belangstelling. Op vakantie in het buitenland is een strandvakantie of een stedentrip de belangrijkste activiteit.

Wil je inspiratie voor de populaire vakantielanden in het buitenland? Klik dan op de link van het desbetreffende land. Daar vind je de belangrijkste hoogtepunten van ieder land. Maar ook praktische reistips als voorbereiding. Zo ga je goed geïnformeerd op vakantie.

kasteel Neuschwanstein in het zuiden van Duitsland

Inspiratie over andere bestemmingen

Maar misschien wil jij wel naar een totaal andere vakantiebestemming. Voor heel veel landen hebben we praktische informatie en hoogtepunten verzameld. We inspireren je natuurlijk graag bij het kiezen van de mooiste vakantiebestemming.

En we vinden het ook leuk als je jouw ideeën voor de vakantie in 2022 met ons wilt delen. Je Stuur een mailtje naar info@grijsopreis.nl. Wie weet inspireer je ons wel met het bezoeken van nieuwe bestemmingen!

Como op de Malediven